imeti pravico do ogrožanja drugih
Dobro je dobro fata, ne rabiš se ponavljat. Ostali pa vemo kako družba funkcionira in na čem temelji. In če ima vsak zapovedano dolžnost, da ne širi bolezni, je to državlajnska dolžnost slehernega državljana, pika. Pa bosanka to bila sposobna razumet ali ne, je nihče ne vpraša.
[/quote]
Jaz že zastopim, tebi gre težko v gavo, da nikoli ni bilo in ne bo tako,da bi vsi vse ubogali. Samo naivnež verjame v to in tak naivež se gre potem policaja dokler jih ne dobi po njuški, tako kot tista neumnica z busa, ki verjame, da njo bo pa zakon zaščitil, ker zakon veleva tako. Aha seveda zaščitil jo je tisti s šakom v glavo . Zakonu se pa gladko jebe za njene poškodbe .
Ne bo šlo, nisva na isti valovni zato odstopam od debate.
PS
Samozaščita pri pandemiji pa vidiš kako deluje, sploh v DSO-jih, VDC-jih in ostalih ustanovah.
In samozaščita v jaslih in vrtcih je še bolj na mestu ja!
[/quote]Seveda nista. sesekljala te je kot čebulo za šugo. :):-):-):-)
Pišeš in klatiš neumnosti.
Res je vsak je odgovoren zase. Tudi mene ne motijo tisti brez mask, oni niso moj problem, moj problem so moji otroci, moj mož, moji sorodniki itd. Ne vtikam se v druge in ne pričakujem, da bojo ubogali (vlado, nek zakon ali pa mene) ker nisem stara 5 let in naivna, zato mi na kraj pameti ne pade se ukvarjati s tem katera Pepca nima maske v trgovini. Jaz se zaščitim po svojih močeh, če mislim da se moram in tam kjer se moram.
[/quote]
Do pike drzi kar si napisala
Nisi razumela zapisa, pa bom napisala tako.
Primer: strokovna delavka v VDC se ne cepi proti pandemiji, ima pravico do tega, potem pa okuži nekaj uporabnikov in recimo, da kak od okuženih umre, pri kakem gre za težji potek okužbe……
Kaj potem? Kdo je odgovoren?
[/quote]
Odgovornost iščeš na napačnem mestu. Odgovorni so skrbniki uporabnikov VDC, ker jih niso cepili. Detajli so pa potem le v tem ali bi se lahko cepili pa se niso, ali je država pozabila na njih in niso bili prioriteta za cepljenje.
[/quote]
Drži ja, da ste se prešteli pred dobrim mesecem in vas je bilo manj kot 200. Novo preštevanje ste napovedovali za 8.2., pa niti tega več niste bili v stanju izvest.
Ja, vaskega mora brigat tudi kaj drugi počno, ne glede kaj bo zguba od fate rekla, ko gre za tako stvar kot je epidemija neke bolezni.
[/quote]
Žalostno, da razmišljate tako nazadnjaško in primitivno.
Obenem pa kažete s prstom na države, kjer imajo blažje ukrepe, pa se kljub vsemu ljudje držijo navodil.
Meni je bilo fascinantno že lani spomladi, ko v Münchnu ljudje sploh še niso imeli mask (mi smo jih že nosili), pa je bilo svetovano, da držijo razdaljo…. Če verjameš ali ne, celo v strogem centru, med gnečo turistov in v trgovinah, pa recimo Galerii kaufhof shopping centru (omenjam zato, ker je res oblegana tako z Nemci kot tujci) so ljudje spoštovali razdaljo tako dobesedno, da dejansko nisi mogel priti na razdaljo bližje kot vsaj 1,5m, če ne celo 2m do drugega človeka….
Druga mentaliteta, jbg.
S tem, da ščitiš druge, ščitiš tudi svoje in sebe, ker le tako ustaviš širjenje. Ampak budale tega ne zmorejo razumeti.
Žalostno, da razmišljate tako nazadnjaško in primitivno.
Obenem pa kažete s prstom na države, kjer imajo blažje ukrepe, pa se kljub vsemu ljudje držijo navodil.
Meni je bilo fascinantno že lani spomladi, ko v Münchnu ljudje sploh še niso imeli mask (mi smo jih že nosili), pa je bilo svetovano, da držijo razdaljo…. Če verjameš ali ne, celo v strogem centru, med gnečo turistov in v trgovinah, pa recimo Galerii kaufhof shopping centru (omenjam zato, ker je res oblegana tako z Nemci kot tujci) so ljudje spoštovali razdaljo tako dobesedno, da dejansko nisi mogel priti na razdaljo bližje kot vsaj 1,5m, če ne celo 2m do drugega človeka….
Druga mentaliteta, jbg.
S tem, da ščitiš druge, ščitiš tudi svoje in sebe, ker le tako ustaviš širjenje. Ampak budale tega ne zmorejo razumeti.
[/quote]
Nekaj pa imas prav, res sem budala, budala da zivim med tepci kot si ti…in prosim te ko boga…ne ti mene scitit..sciti sebe, nabij si skafander, opasaj si plinsko masko, drzi razdaljo 5 m, zakoplji se v bunker in cakaj sodni dan…mene pa pusti da zivim kot znam…brez strahu ..bo slo?
Nekaj pa imas prav, res sem budala, budala da zivim med tepci kot si ti…in prosim te ko boga…ne ti mene scitit..sciti sebe, nabij si skafander, opasaj si plinsko masko, drzi razdaljo 5 m, zakoplji se v bunker in cakaj sodni dan…mene pa pusti da zivim kot znam…brez strahu ..bo slo?
[/quote]
Tebi se vidi, da živiš nekje v malori, nimaš stikov, starejših svojcev in lapaš v tri krasne. Nisi merodajen v tej temi.
Boš drugače razmišljal, ko ne boš več zdrav, takrat boš prišel pred moj oltarček, ko boš jokcal, kako bi rad živel, pa ne boš upal v trgovino, ker boš dojel, da si odvisen tudi od nekega bedaka, ki bo poln samega sebe….
Tebi se vidi, da živiš nekje v malori, nimaš stikov, starejših svojcev in lapaš v tri krasne. Nisi merodajen v tej temi.
Boš drugače razmišljal, ko ne boš več zdrav, takrat boš prišel pred moj oltarček, ko boš jokcal, kako bi rad živel, pa ne boš upal v trgovino, ker boš dojel, da si odvisen tudi od nekega bedaka, ki bo poln samega sebe….
[/quote]
Res je , v vukojebini imenivani Slovenija in s takimi tepci kot di ti, ti skis bos meni govoril da nisem merodsjen, tebi putka je morala drzava povedat da drzi distanco, da ne hodi v guzvo, da di roke umivaj….jaz se ze leta izogibam guzvam v trgovini ne hodim v velike centre, si umivam rroke v sluzbi, se izogibam rokovanju, v trgovini se ne guzim po drugih in ne dovolim da mi dihajo za ovratnik…ne hodim k zdravniku, ne placujem dod zavsrovanja in vem da vsskemu 1x pride matilda…s cim ti skis jaz igrozam tebe ce immas ti masko butara in sem haz brez s cim te ogrozam?tibz masko scitis sebe terba babja , jaz brez pa ogrozam zgolj sebe, saj tebe skis sciti maska, drzi?
Res je , v vukojebini imenivani Slovenija in s takimi tepci kot di ti, ti skis bos meni govoril da nisem merodsjen, tebi putka je morala drzava povedat da drzi distanco, da ne hodi v guzvo, da di roke umivaj….jaz se ze leta izogibam guzvam v trgovini ne hodim v velike centre, si umivam rroke v sluzbi, se izogibam rokovanju, v trgovini se ne guzim po drugih in ne dovolim da mi dihajo za ovratnik…ne hodim k zdravniku, ne placujem dod zavsrovanja in vem da vsskemu 1x pride matilda…s cim ti skis jaz igrozam tebe ce immas ti masko butara in sem haz brez s cim te ogrozam?tibz masko scitis sebe terba babja , jaz brez pa ogrozam zgolj sebe, saj tebe skis sciti maska, drzi?
[/quote]
Vidiš, kako se motiš, meni in še marsikomu drugemu država ni ni rabila ničesar zapovedat, to je pač osnova od osnov – kako ustaviti širjenje katerekoli bolezni, ki se širi kapljično….
Ko boš vstopil na OI boš moral držati masko na goflji, če boš želel zdravljenje, seveda zdaj tega ne dojameš (kot ogromno drugih pametnjakovičev, ki pravijo, da se ne bodo zdravili, če bodo zboleli, ne), no vsi obrnejo ploščo ko zatipajo bulo ali poščijejo kri, ne skrbi, prideš na vrsto tudi ti, če ne na Oi pa kje drugje, zdrav ne boš umrl….
PS. zaščitne 3slojne maske, katere nosimo, ščitijo druge, ne tebe, kljukec. Razen če si v resnici navadna pizdica in hodiš okoli vsaj z ffp2, hehehe, to pa taki supermani kot si ti, menda ne nosijo?
Res je vsak je odgovoren zase. Tudi mene ne motijo tisti brez mask, oni niso moj problem, moj problem so moji otroci, moj mož, moji sorodniki itd. Ne vtikam se v druge in ne pričakujem, da bojo ubogali (vlado, nek zakon ali pa mene) ker nisem stara 5 let in naivna, zato mi na kraj pameti ne pade se ukvarjati s tem katera Pepca nima maske v trgovini. Jaz se zaščitim po svojih močeh, če mislim da se moram in tam kjer se moram.
[/quote]
Tako je.
Teror nad drugimi ustvarjajo samo psihično moteni paranoiki.
Politična in ostala psihopatska mafija pa želi to psihično motnjo prikazati kot normalo, ker jim tako ustreza.
Vidiš, kako se motiš, meni in še marsikomu drugemu država ni ni rabila ničesar zapovedat, to je pač osnova od osnov – kako ustaviti širjenje katerekoli bolezni, ki se širi kapljično….
Ko boš vstopil na OI boš moral držati masko na goflji, če boš želel zdravljenje, seveda zdaj tega ne dojameš (kot ogromno drugih pametnjakovičev, ki pravijo, da se ne bodo zdravili, če bodo zboleli, ne), no vsi obrnejo ploščo ko zatipajo bulo ali poščijejo kri, ne skrbi, prideš na vrsto tudi ti, če ne na Oi pa kje drugje, zdrav ne boš umrl….
PS. zaščitne 3slojne maske, katere nosimo, ščitijo druge, ne tebe, kljukec. Razen če si v resnici navadna pizdica in hodiš okoli vsaj z ffp2, hehehe, to pa taki supermani kot si ti, menda ne nosijo?
[/quote]
Skis babji, ti nosis maski zato da scitis mene, ? A to je zdaj mafijski pristop, reketarjenje, ne skrbite mi vas bomo zascitiili kljub temu da ne potrebujete zascite pred kom drugim razen pred nami ki vam jo prisilno nudimo….hvala lepa ti sciti sebe kot sem ti zspisal s troslojno, petslojno, skafandrom ali gas masko…in na res he tragedija ce zdrav umred, posebej za zdravstvo ki ne more zaracunatu svojih uslug ki vodijo do istrga neizogibnega konca ne…tako da jaz osebno ki itak ne maram ljudi in se izognem vsem nepotrebnim druzbenim stikom, z drzabjem distance pac nimam tezav zgolj opozarjam na hinavscino ki jo butli tvoje baze pridigaji da scitijo mene..da ti zabijem v tvojo prazno betico…prepivedujem tebi in zabiti drzavi da me sciti…ti je zdaj jasno?ku.rac ti je jasno
Skis babji, ti nosis maski zato da scitis mene, ? A to je zdaj mafijski pristop, reketarjenje, ne skrbite mi vas bomo zascitiili kljub temu da ne potrebujete zascite pred kom drugim razen pred nami ki vam jo prisilno nudimo….hvala lepa ti sciti sebe kot sem ti zspisal s troslojno, petslojno, skafandrom ali gas masko…in na res he tragedija ce zdrav umred, posebej za zdravstvo ki ne more zaracunatu svojih uslug ki vodijo do istrga neizogibnega konca ne…tako da jaz osebno ki itak ne maram ljudi in se izognem vsem nepotrebnim druzbenim stikom, z drzabjem distance pac nimam tezav zgolj opozarjam na hinavscino ki jo butli tvoje baze pridigaji da scitijo mene..da ti zabijem v tvojo prazno betico…prepivedujem tebi in zabiti drzavi da me sciti…ti je zdaj jasno?ku.rac ti je jasno
[/quote]
podpis
[/quote]
Hec je v tem, da ne prideš na vrsto. Zdravstvo se gre čičipačaki.
Draga avtorica, kot ponavadi, se je tudi tokrat izkazalo, da jih večina ne razume prebranega.
Žal to pomeni, da bomo še lep čas v tej godlji z omejitvami. Sicer pa tudi ni pričakovati, da bodo povprečni ljudje, ki jim je glavni vir informacij FB, IG, slovenske novice, lady…….sploh razumeli kaj drugega.
Žalostno je, da se javno mnenje ustvarja v frizerskih salonih, in drugi strokovno podkovanih okoljih, kjer lahko vsaka trgovka, frizerka, manikerka………. deli svoje znanje o cepivu, vsebini le tega, o poznavanju genetike in posledicah teh cepiv….medtem ko se za potovanja v “exotične” destinacije, namenjene FB promocijam brez razmisleka cepijo proti malariji, hepatitisom……., ker če na FB ne objaviš pravih fotk si nula.
Ja kam smo prišli!
Tebi sem že enkrat napisala, noben denar ti ne more zapolniti praznine v glavi.
Covidarji si vse preveč domišljate.
Odločitev ali se bo oseba cepila, na povsem neznanem cepivui, ni službena dolžnost.
Ko bo ta mati, ki morda koleba ali bi se cepila ali ne, ker je popolnoma zdrava in mora vzgojiti še svoje malčke, ki so izgubili očeta in razmišlja, “zdravo me bojo pohabili” bi ti še kako prpa. Tako pa imaš vsega polno rit in v glavi nič.
In ona naj se gre cepit zate? kje živiš na luni? na Marsu?
[/quote]
Seveda ti je država zapovedala nagobčnik. Razen, če si se že rodila z nagobčnikom, potem ti je oproščeno.
Tebi sem že enkrat napisala, noben denar ti ne more zapolniti praznine v glavi.
Covidarji si vse preveč domišljate.
Odločitev ali se bo oseba cepila, na povsem neznanem cepivui, ni službena dolžnost.
Ko bo ta mati, ki morda koleba ali bi se cepila ali ne, ker je popolnoma zdrava in mora vzgojiti še svoje malčke, ki so izgubili očeta in razmišlja, “zdravo me bojo pohabili” bi ti še kako prpa. Tako pa imaš vsega polno rit in v glavi nič.
In ona naj se gre cepit zate? kje živiš na luni? na Marsu?
Za vse to, kar navajas, ze obstajajo regulative, ki se jih MORAMO drzati in se jih tudi drzimo, ne da bi kdo cvilil, da so mu kratene pravice.
Kadilec si ne sme enega prizgati npr med policami v Sparu, ko izbira jogurt.
Prometnih predpisov se velika vecina drzi. Tisti, ki so “bolj pametni” in se jih ne, lahko tudi ostanejo brez izpita.
Glede pesticidov, aditivov v hrani itd je en kup predpisov. Tu in tam jih kdo poskusa izigrati, ampak to ne pomeni, da lahko vsak pocne, kar hoce.
(Ilegalni) migranti so ljudje kot ti in jaz in sosedova Micka. Med njimi so dobri, so povprecni in so slabi. Strah nas je zaradi tega, ker jih ne poznamo in ne znamo razlociti, kateri je dober in kateri slab. Ampak… cisto po pravici… znas ti za vsakega Slovenca, ki ga prvic vidis, povedati, ali je dober ali slab clovek?
Kot civilizirana druzba imamo med sabo tudi ljudi, ki so obcutljivejsi. Kar ne pomeni, da so slabsi. Lahko so pomembni in koristni clani druzbe, kljub temu, da je en npr alergicen na jajcne beljakovine, drugi pa ima diabetes. Za vecino ljudi niti ne ves, ali imajo kako obcutljivost ali tezavo, saj se na zunaj ne vidi. Zato je prav, da se spostljivo in solidarno obnasas do vseh, tako kot bi pricakovala spostljivost in solidarnost zase, ce bi imela kako dedno bolezen, na primer.
Tako je.
Teror nad drugimi ustvarjajo samo psihično moteni paranoiki.
Politična in ostala psihopatska mafija pa želi to psihično motnjo prikazati kot normalo, ker jim tako ustreza.
[/quote]
Kaj je načrtovala in izvedla psihopatska mafija, je dokumentirano tule:
https://2012-transformacijasvijesti.com/koronavirus-kovid-19/video-simulacijske-igre-pandemije
Avtorica, pozorno si oglej ta dokumentarni video, besede dr. Jurinčićeve se pa nauči na pamet, se boš počutila manj ogroženo. Resnica osvobaja.