Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Impantati in paradontoza

Impantati in paradontoza

Ima kdo zobne vsadke kljub paradontozi in kako se obnese? Pravijo, da jih telo lahko zavrne, po drugi strani pa eni reklamirajo, da se jih da kljub temu vstaviti. Pa tudi bojim se tega posega, saj ni tako enostaven in kot sem slišala je boleč. Nekateri so imeli po tem tudi probleme in bolečine. Kaj pa je potem druga opcija, edino proteza. Kako se pa ta obnese, s tem imaš tudi probleme preden se navadiš. Ni pa tukaj takega kirurškega posega, kot je pri vsadkih.

A se ti ne zdi, da bi bilo bolje iti do fascialnega kirurga in ga vprašati za mnenje? Tudi če bi bil tukaj kakšen implantolog, ti ne bi mogel pomagati, dokler te ne vidi. Dobila boš pa cel kup monovskih nasvetov, s katerimi ne boš vedela, kaj početi.

Lahko ti priporočam kirurginjo, s katero imam dolgoletne dobre implatološke izkušnje. Pokliči ambulanto dr.Groznik Matevža na Savski cesti v Lj in se naroči na neobvezen pregled.

Odgovor na objavo uporabnika
mon doktorji, 17.06.2023 ob 11:35

A se ti ne zdi, da bi bilo bolje iti do fascialnega kirurga in ga vprašati za mnenje? Tudi če bi bil tukaj kakšen implantolog, ti ne bi mogel pomagati, dokler te ne vidi. Dobila boš pa cel kup monovskih nasvetov, s katerimi ne boš vedela, kaj početi.

Lahko ti priporočam kirurginjo, s katero imam dolgoletne dobre implatološke izkušnje. Pokliči ambulanto dr.Groznik Matevža na Savski cesti v Lj in se naroči na neobvezen pregled.

Hvala za odgovor. Vprašanje sem izpostavila tukaj na forumu, pač več ljudi več ve in včasih tukaj tudi najdeš kak pameten odgovor. Tako kot si se ti javil in mi priporočil nekoga, se mogoče še kdo javi  s kakšnim nasvetom ali priporočilom in predvsem z osebno izkušnjo. Tako, da nič narobe če vprašam, odločitev na koncu bo pa tako izključno moja.

Ne vem kako je z implantati pri paradontozi, imam pa narejene 4. Imela sem grozen strah, ni vredno. Vstavili so mi jih v Artidentu v Lj, postopek traja enih 15 min in po inekciji ne čutiš nič, res ne. Tudi potem bolečin ni bilo, če bi to vedela bi šla ze veliko prej. Srečno 💙

Imela sem parandotozo, sedaj imam vsadke, ni bilo nobenega problema, ni tako hudo, vse je bolje kot proteza, ne vem kako se lahko navadis nanjo, jaz sem jo imela v ustih cele pol ure predno sem jo zabrisala v smeti in sla v Artident po vsadke.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 8538, 17.06.2023 ob 16:19

Imela sem parandotozo, sedaj imam vsadke, ni bilo nobenega problema, ni tako hudo, vse je bolje kot proteza, ne vem kako se lahko navadis nanjo, jaz sem jo imela v ustih cele pol ure predno sem jo zabrisala v smeti in sla v Artident po vsadke.

Hvala za odgovor.

Ali lahko še kdo svetuje, ki ima impantante, kje si jih je dal delati in ali je bil zadovoljen s storitvijo. So bili kakšni problemi po tem, bolečine…sprašujem zaradi lažje odločitve, na koga naj se obrnem. Zanima me Ljubljana. Hvala.

Imam in sicer sem šla samo za en zob, so mi naredili dobro, tako da ni nič bolelo. Nimam pa parodontoze, vendar je medicina tako napredovala, da tudi ljudje, ki imajo parodontozo jim naredijo zobne vsadke.

New Report

Close