Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Implantant – izkušnje

Implantant – izkušnje

Izgubila sem zob in ni druge rešitve, kot implantant. Dogovarjam se v eni od klinik v Celju, kjer so mi prijazno vse pojasnili, mene pa vseeno zanimajo izkušnje tistih, ki ste šli čez tak postopek.

Zagotavljajo sicer res neboleč postopek in vrhunske materiale. Kako je bilo pri vas, je res čisto neboleče? So bile kakšne komplikacije? Kakšen je občutek s takim zobom?

Hvala za vsako izkušnjo ali nasvet bom zelo vesela.

Implantat imam že nekaj let. Naredil mi ga je dr. Žgank v Dentalartu. Vse super, sem vzela tablet, hladila, kot so svetovali, in ni bilo nobenih bolečin. Do sedaj tudi nobenih tezav, obcutek popolnoma enak kot pri drugih zobeh (je pa petka spodaj).

Impantat, ne implantant!

Do danes sem si jih nabrala 6 komadov, vse na Stomatološki kliniki. Vse ok. Imam redne letne kontrole, tudi sicer nimam z njimi težav.

Odgovor na objavo uporabnika
Ena216, 21.08.2023 ob 13:55

Izgubila sem zob in ni druge rešitve, kot implantant. Dogovarjam se v eni od klinik v Celju, kjer so mi prijazno vse pojasnili, mene pa vseeno zanimajo izkušnje tistih, ki ste šli čez tak postopek.

Zagotavljajo sicer res neboleč postopek in vrhunske materiale. Kako je bilo pri vas, je res čisto neboleče? So bile kakšne komplikacije? Kakšen je občutek s takim zobom?

Hvala za vsako izkušnjo ali nasvet bom zelo vesela.

Čist čist neboleče ni, ker anestetik čez par ur popusti in malo že čutiš, da so ti luknjo v kost zvrtali, ampak ni to neka huda bolečina, še tablet ne rabiš, samo veš, da so ti nekaj delali na čeljusti, naslednji dan je pa že vse okej. Cela ta tehnologija vsadkov je tok napredovala, da nimaš kej skrbet, in itak nimaš alternative, ker če pa ne bi dali implantata, bi se vam zaradi manjkajočega zoba začeli vsi drugi zobje premikati in če bi predolgo čakali, lahko rata razmak med njimi in moraš potem še tisto rihtat.

dobre izkušnje, 21.08.2023 ob 15:10

Impantat, ne implantant!

Do danes sem si jih nabrala 6 komadov, vse na Stomatološki kliniki. Vse ok. Imam redne letne kontrole, tudi sicer nimam z njimi težav.

“Impantat, ne implantant!”

Implantat je, z l.

Ja, hvala za popravek implatat bo prav ja 🙂

Hvala obema za mnenje, sem že bolj pomirjena. Koliko časa je pa trajalao, da se je na koncu res vse zacelilo?

Anonimno 8409, 21.08.2023 ob 15:28

“Impantat, ne implantant!”

Implantat je, z l.

Oh, zatipk. Seveda je implantat.

Ena216, 21.08.2023 ob 15:37

Ja, hvala za popravek implatat bo prav ja 🙂

Hvala obema za mnenje, sem že bolj pomirjena. Koliko časa je pa trajalao, da se je na koncu res vse zacelilo?

implantat, z n. 🙂

Kompleksni del je takoj na začetku, odpre se dlesen, zvrta luknjo v kost in vstavi štift, na katerega bo potem implantat navijačen, to se mora potem zarasti, kar traja cca. 3 mesece, potem pridete pa še dvakrat, ponavadi v razmaku tedna ali dveh, da greste na koncu z našraufano krono domov. Nič vam ne bo hudega, nasploh se pri sodobnem zobozdravstvu nimaš česa bati, je pa pametno in ceneje po vsaki jedi nitkati, vsaj zjutraj in zvečer očistiti medzobni prostor z unimi tamalimi ščetkami in potem normalno ščetkati z mehko ščetko in vsaj 1x letno pri zobarju očistiti zobni kamen.

Imam 4 implantate, res me ni bolelo po inekciji nič več, sam postopek traja okoli 10 min, manj kot mi ponavadi plombirajo. Traja par dni, da se malo zaceli, po 4 mesecih pa dobiš gor krono in je konec. Občutek je dober, ko lahko končno spet normalno ješ 🙂 Hodila pa sem v Artident v Ljubljani.

Koliko ste plačala?

New Report

Close