Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek in ker imate kredite ne morte pustit službe in ste večni sužnji

in ker imate kredite ne morte pustit službe in ste večni sužnji

država to ve in zna, delodajalci tudi, kapitalizem je to naredil v nulo.sužnji gospodarjem za male pare

halo pa tiho bodi… a jih hočeš deprogramirat???

Tako je. Nimamo kaj, moramo trpeti. Vsak nosi svoj križ…

Velika prednost najema je ravno to, kar ti omenjaš, avtor. Potem nimaš kreditov. Lahko se seliš, najdeš drugo službo. Če pa imaš krediti si pa skoraj  zapečaten.

Najem je super, če dobiš po normalni ceni. Vemo pa kako se v mestih te cene gibljejo… Potem imaš za vratom ves čas enega, ki te nadleguje s svojimi zahtevami, hodi v kontrole, te nadzoruje, prepoveduje marsikaj kar se mu zdi, vrže te lahko ven kadarkoli, ne dobiš novega stanovanja, … Sanjsko! Sploh za družine z otroki. Ne vem zakaj se tega najema nisem prej spomnila!

Imamo svojo hišo + vikend na morju + 0 kredita + prihrankov cca 150.000 v gotovini + 50.000 v naložbenem zlatu + nekje 20.000 v delnicah.

Lahko bi se selili, lahko bi pustili službo, pa ne bova!

Odgovor na objavo uporabnika
soft, 10.10.2022 ob 18:42

Najem je super, če dobiš po normalni ceni. Vemo pa kako se v mestih te cene gibljejo… Potem imaš za vratom ves čas enega, ki te nadleguje s svojimi zahtevami, hodi v kontrole, te nadzoruje, prepoveduje marsikaj kar se mu zdi, vrže te lahko ven kadarkoli, ne dobiš novega stanovanja, … Sanjsko! Sploh za družine z otroki. Ne vem zakaj se tega najema nisem prej spomnila!

Zanimivo kake izkušnje imaš.

Jaz sem bila že v več najemih. Vedno sem dala jaz odpoved, me ni nihče ven metal. Odpoved sem pa dala, ker sem se selila drugam  zaradi druge službe.

Službe tudi, ena boljša od druge, kamorkoli greš te čakajo z visoko plačo, razširjenimi rokami in samo tebe pričakujejo, da jim delaš normalnih jutranjih 8ur, božičnice in regres, dodatki za uspešnost in še razna darila ob praznikih! Šef vedno nasmejan in dobre volje, še napitnino ti pusti za pridnost! Ko te najemnik vrže ven, greš v drugo mesto, otroci spremenijo šolo in družbo, dobro je menjati večkrat, naj se utrdijo malo..in spet te pričakuje super služba, nadpovprečna plača in izjemni pogoji za delo. Nobene vlage, mraza, težaškega dela, samo osnovne naloge za bajen zaslužek

Le zakaj stalno jamramo nekateri, presnete polne riti…

prednost najema, 10.10.2022 ob 18:44

Zanimivo kake izkušnje imaš.

Jaz sem bila že v več najemih. Vedno sem dala jaz odpoved, me ni nihče ven metal. Odpoved sem pa dala, ker sem se selila drugam  zaradi druge službe.

Meni je tudi zanimivo, da nekdo ki ugiba o nekomu in njegovih izkušnjah, torej ne zna brati, ali da bi dojela, da nikjer ne piše, da so to moje izkušnje, dobi službo brez težav, je nikjer ne vržejo ven ampak da sama odpoved tako šefu kot najemodajalcu. Jaz bi te imela za vzor. Resno. Tudi mene zanima kako eni ja drugi pa nikakor.

Soft, glede na to kar opisuješ, mislim, da se moraš sama nad sabo zamisliti. Očitno je pri tebi problem, da te tako ven mečejo. Če pa to niso tvoje izkušnje, zakaj potem nakladaš nekaj, kar nisi doživela?

Ampak glede na tvoje obnašanje na monu, me sploh ne čudi, da te sterajo.

Al pa ne, 10.10.2022 ob 18:42

Imamo svojo hišo + vikend na morju + 0 kredita + prihrankov cca 150.000 v gotovini + 50.000 v naložbenem zlatu + nekje 20.000 v delnicah.

Lahko bi se selili, lahko bi pustili službo, pa ne bova!

mi imamo pa 20 milijonov pod puštrom, 20 še na banki pa vesoljsko ladjo parkirano v garaži. in vsi hodimo v službo saj smo pridni in zavedni slovenci. naprej za našega janeza in goloba.

jaz pa rad ležim, 10.10.2022 ob 18:51

mi imamo pa 20 milijonov pod puštrom, 20 še na banki pa vesoljsko ladjo parkirano v garaži. in vsi hodimo v službo saj smo pridni in zavedni slovenci. naprej za našega janeza in goloba.

😂😂😂 Grem tudi jaz Janezu in Golobu iskat službo in stanovanje. Polne bale imam teh prošenj in vsega. Bemti vse bom odprla oblyfens in še jaz svojo tazadnjo začela prodajat. Basta …

prednost najema, 10.10.2022 ob 18:50

Soft, glede na to kar opisuješ, mislim, da se moraš sama nad sabo zamisliti. Očitno je pri tebi problem, da te tako ven mečejo. Če pa to niso tvoje izkušnje, zakaj potem nakladaš nekaj, kar nisi doživela?

Ampak glede na tvoje obnašanje na monu, me sploh ne čudi, da te sterajo.

Evo razmišljam. 🤔🤔🤔 …sem se zamislila. Koliko moram to držat? 5min ali več? 2 uri…? Komot, ti sam povej koliko rabim. Danes imam večer off, bom razmišljala in se zamislila..samo da ne zaspim od dolgčasa. A moram kaj konkretno misliti, ali je dovolj če se le za-mislim?

V resnici se tudi z lastniškim stanovanjem in kreditom lahko preselis. Lahko daš svoje stanovanje v najem in greš ti drugam v najem. Lahko ga prodaš in druge kupiš. Lahko ga daš v najem in z najemnino drugje kupiš (kredit plačuješ).

Imaš pa isto težavo kot najemniki, in to je, da je trenutno blazno težko dobit drugo primerno stanovanje.

Selitve nekam v drugo mesto ali celo državo so pa problem, ko so enkrat otroci, ne glede na to, a si v najemu, a nisi.

Ja, seveda, kar tako daš stanovanje v najem. Potem pa beremo kako drugi lastniki jamrajo, da se najemnik noče izseliti, da noče plačevat, da delajo škodo. Od najemnikov pa slišiš, da jim lastniki ne dovolijo prijavit stalnega bivališča, kar je seveda nezakonito, ampak kaj jim morejo? Nič.

Pa stanovanje tudi ne moreš kar tako čez noč prodat. Sploh, če je faza, ko so cene stanovanj nizke (no, če je ta faza, ga res komot prodaš, ampak izgubiš precej denarja). Pa vsaka prodaja nakup je mukotrpn postopek. Kup potov, stroškov. Če imaš agencijo, te še dobro oberejo.

Je pa res težko najti stanovanja. Včasih najdem službo, ki bi bila ok pa ne najdem stanovanja in moram pač naprej iskati službo. Kaj čem drugega. Sicer je dosti stanovanj, samo tam, kjer so, je pa kriza s službami. Tako, da to je pa res križ.

Pa tule, kjer živim, sem v najemu, cca 50 kvadratov, s stroški vred (tudi ogrevanje, elektrika, internet, TV) je 370€. Peš do službe.

Najcenejše stanovanje tu okrog je 140.000 , 35 kvadratov, pol ure vožnje do službe. Teh 140.000 jurjev pa nimam kje dobiti, niti mi ni do vožnje v službo. Če je pa tako udobno, da imaš službo pred nosom.

Bogu hvala!!!

V skrajni sili se znajdes. Imas vedno nekaj plac na strani, zaprosis moratorij na banki, gres drugam v najem, nato svoje stanovanje das v najem. Res v skrajnem primeru prodas. Neverjetno, kako vas nekatere grize, ce si nekdo pomaga s kreditom kupit nepremicnino, kar je nalozba za starost. Raje se vtaknite v tiste, ki si na lizing, kredit kupujejo nove avte, katerim ze po dveh letih pade skoraj za polovico vrednosti.

He, he, v casu kredita sem menjala tri sluzbe. Tako da kredit neka resna ovira pac ni.

Ga je pa sedaj samo za vzorec se ostalo in res komaj cakam teh par mesecev, d se ga losam.

Zakaj sužnji, NE PLAČUJEŠ VEČ, TI VZAMEJO in SE ODSELIŠ kamor želiš, briga banko,–itak je vse zavarovano. …

New Report

Close