Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek In potem se čudijo, da so nekatera stanovanja prazna.

In potem se čudijo, da so nekatera stanovanja prazna.

Kot prvo naj povdarim, da ne mečem vse v isti koš. Vem, da so nekateri normalni. Nekateri pa katastrofa. Tako podnajemniki kot najemodajalci.

Ampak…. Tu se gre za podnajemnike. Na začetku se vsi strinjajo s pravili… Pozneje se pa nekako udomačijo in delajo vse po svoje kot jim paše. Ne plačujejo redno najemnin, položnic. Sami prenavljajo stanovanje prodajajo stvari, ki so v stanovanju in niso v njihovi lasti. Kljub dogovoru že predno so se vselili, da je v stanovanju prepovedano kadit, ker se v tem stanovanju ni nikoli kadilo. Lahko pa na balkonu, tega ne upoštevajo. Kadijo na polno. Ta dim se zažre povsod. V stene, pohistvo, tla… Govorim o kadilcih, ki skadijo več škatl na dan…

Zakaj pa dovoliš v svojem stanovanju podnajemnike?

Odgovor na objavo uporabnika
Hruska437, 30.04.2025 ob 09:23

Kot prvo naj povdarim, da ne mečem vse v isti koš. Vem, da so nekateri normalni. Nekateri pa katastrofa. Tako podnajemniki kot najemodajalci.

Ampak…. Tu se gre za podnajemnike. Na začetku se vsi strinjajo s pravili… Pozneje se pa nekako udomačijo in delajo vse po svoje kot jim paše. Ne plačujejo redno najemnin, položnic. Sami prenavljajo stanovanje prodajajo stvari, ki so v stanovanju in niso v njihovi lasti. Kljub dogovoru že predno so se vselili, da je v stanovanju prepovedano kadit, ker se v tem stanovanju ni nikoli kadilo. Lahko pa na balkonu, tega ne upoštevajo. Kadijo na polno. Ta dim se zažre povsod. V stene, pohistvo, tla… Govorim o kadilcih, ki skadijo več škatl na dan…

Jaz se ne cudim, da so stanovanja prazna. Na UE cakam ze mesece, da bodo golazen odjavili iz naslova. Prisli na UE in bili v dveh minutah prijavljeni, odjava je pa “postopek, ki lahko traja tudi leto ali vec, veste gospa”. Stanovanje pa razsuto do neprepoznavnosti. Pa ja, ko pridejo notri so angelcki, po parih mesecih pa ‘pozabijo placevati’, te blokirajo in klicejo policijo, ko jim potrkas na vrata.

Naj se Lukec in njegov Golobcek ukvarjajo z njimi.

Mene vzemi v stanovanje, pa ne bo nič od tega, kar si tukaj naštel-a.

Kajenje?. Mah, kje. V življenju nisem popila niti kozarca vina, kaj šele kadila.

Vidiš, zato pa je tako, ker greš na obljube.

Po moje je to karmična kazen. Ve se na kakšen način se danes pride do viška nepremičnin.

Država bi zacvetela, če bi politika začela opravljat svoje delo, se pravi skrbet za državljane. Zakone bi moral sprejet tako, da bi zavarovali svoje ljudstvo, zavarovali poštene in delovne ljudi. Kar seveda velja tudi zavarovanje lastnikov stanovanj. Mi smo morali plačevati (visoke) položnice najemnikov, odstranjevali smeti, popravljali, kar so uničili, da o neplačevanju najema sploh ne govorim. Danes so v Sloveniji in celotni Evropi zaščiteni vsi razen zgoraj omenjenih. Ljudje pa polni sovraštva do ene ali druge stranke in volijo iz trme, čeprav volijo ljudi, za katere se že vnaprej ve, da nam bodo naredili vsakdanje življenje še slabše.

Dokler ljudstvo ne bo prišlo k pameti in se obrnilo proti pokvarjeni politiki, se bo situacija samo slabšala. Težava je le v tem, da je v Evropi danes že toliko tujcev, ki si želijo uničenja Evrope, kot jo poznamo danes, da veliko časa nimamo več.

Ptica973, 30.04.2025 ob 09:40

Po moje je to karmična kazen. Ve se na kakšen način se danes pride do viška nepremičnin.

Studiras, delas redno sluzbo in se eno zraven, sparas, se odpovedujes, vzames kredit, ki ga odplacujes 20+ let.

Res so grozni. Moji sosedi je Slovenka, Gorenjka kar prodala  omare, mizo, luči  in še drugo opremo iz stanovanje.

Ženska s fakulteto, učiteljica.

Pa tako dobro in pošteno se je vsem delala.

Zakaj ne pokličeš policije?

Aja, nimaš prijavljenih najemnikov?

Res je, da so najemniki zaščiteni kot kočevski medved, ampak vseeno imaš vzvode za prekinitev pogodbe. Je bila pogodba notarsko sestavljena? Tu imaš več zank, kako se losat takih najemnikov.

Bi pa res bilo potrebno urediti razmerja zakonsko in izvrsljivo.

Pa saj tega ne moreš vedeti vnaprej. Intuicija pomaga do neke mere in ni nezmotljiva. Ko je pogodba enkrat podpisana in par ali družina vseljeni, je tvoje kontrole in vzvodov konec. Lahko upaš, da bo vse v redu, za kaj več bo potrebno veliko naporov in uradnih postopkov. Če naletiš na ta prave, potem boš na koncu vsa srečna zgolj s tem, da se jih boš znebila. O poplačilu škode pa sanjaj.

Anonimno 43423, 30.04.2025 ob 09:46

Zakaj ne pokličeš policije?

Aja, nimaš prijavljenih najemnikov?

Res je, da so najemniki zaščiteni kot kočevski medved, ampak vseeno imaš vzvode za prekinitev pogodbe. Je bila pogodba notarsko sestavljena? Tu imaš več zank, kako se losat takih najemnikov.

Bi pa res bilo potrebno urediti razmerja zakonsko in izvrsljivo.

Vse je prijavljeno. Ampak policija tudi ne more nic. Tu kjer jaz zivim imamo mulca, ki dela skodo v stanovanju, je nasilen. Razbija po bloku, unicuje stvari, skozi okno mece kozarce, jajca na avtomobile, stojalo za perilo cez balkon… Pa policaji samo hodijo na obisk… Nic ne naredijo.

In tako je tudi za te podnajemnike. Nikoli ne vesta kdaj bosta doma itd… Ce se hoces kej pogovorit z njima… Lahko prej s Trumpom prides v stik kot z njima.

Preveč so zaščiteni in zelo dobro se inštruirajo med sabo, kako opehariti in našponati lastnika.

Zato je mnogo bolje, da ni pogodbe, tako imajo lastniki vsaj malo možnosti, da se jih znebijo, če se pokaže, da so dobili slabe ljudi v stanovanje.

S pogodbo si “dajo štrik okrog vratu”.

Na žalost.

No tako, 30.04.2025 ob 09:44

Studiras, delas redno sluzbo in se eno zraven, sparas, se odpovedujes, vzames kredit, ki ga odplacujes 20+ let.

Ali pa podeduješ, kar tudi ni protizakonito.

Ko vzameš najemnika moraš biti previden, izbirčen in diskriminatoren. Stanovanje v prestolnici je predragoceno, da bi ga oddal komurkoli.

Grozljivo mi je tole metanje vse vprek v en koš. Počasi bom imela 40 let delovne dobe. Od tega samo tri leta nisem imela kredita za stanovanje, ko sem šparala za polog prvega. Danes imava z možem tri nepremičnine in še vedno osem let kredita in nekdo bo rekel, da sem jih ukradla??? Zato, ker eni vse zagonijo in nimajo na stara leta kaj pustiti svojim otrokom in so zato danes na cesti??? In zdaj sem jaz kriva za vašo mizerijo, če so vas od bajte odgnali kot destega brata, pa ste po možnosti edini otrok?!? V isti koš boste natiščali tranzicijske bogatune kot mene??? Na koncu sem vam kriva tudi tega, da so vam pokradli službe pred nosom?? Da ste se pustili nategnit, kako ni delavcev, delo so pa razporodali tujcem! Nepalec, srečen da dela na Hrvaškem, je agenciji plačal 5 tisočakov. Kako mislite, da živijo vsi prodajalci vaših delovnih mest?! In jaz bom kriva, ker samo čukasto čakate v hotelu mama, da vam kaj v naročje prileti?! Mrš, faušija zahojena! Malo popucajte pri sebi, v svojih družinah, kam se je dajalo, da nič nimate! Stanovanja so bila pred dvajsetimi leti po 50 tisoč mark, to ti je danes malo večji od najmanjšega renoja!

In še, vsi moji znanci imajo lastne hiše in vsaj še en soliden vikend ali stanovanje v lasti! Cela generacija ljudi, s katerimi se družimo, smo nekaj ustvarili. Od kod ste pol vi prileteli, revšina, da nimate nič od ničesa?!

Policija ne more nič, ker ima Slovenija izredno slabo zakonodajo. Zakone je potrdbno spremeniti.

100 x prežvečena tema. Če se ne znaš it biznisa, se ga ne lotevaj. Mi smo bili nekoč najemniki, nobenih težav in zdaj imano mi najemnike že štiri leta, prav tako nobenih težav. Imej prazno stanovanje zase in bo mir.

Meni se zdi pa kar prav, da tudi nepremičninski grebatorji občutite zakonsko neučinkovitost, ko gre za vaše interese.

Tisti, ki imate viška stanovanj, ki jih potem oderuško oddajate, ste večinoma razni karieristi, šefi v podjetjih in javnih službah, razni delodajalci, privatniki, ki izkoriščate pravne luknje, da lahko izkoriščate, goljufate, šikanirate svoje podrejene, svoje zaposlene, ki jih ravno tako nihče ne ščiti. Tem istim jebenim strankam tudi oddajate stanovanja, da jim vzamete še tisti drobiž, ki ga komaj zaslužijo, potem ko ste jim pobrali že večino prihodka, ki ga ustvarijo s svojim delom.

Zato je kar prav, da se tudi vam vrne malo karme, ko cvilite zaradi neporavnanih najemnin in škode v vaših nagrabljenih luknjah.

Mi imamo varščino 3 najemnine in dodatni pogoj, da se vrne (če so vsi računi plačani in ni škode), ko pošljejo original potrdilo o odjavi začasno prijavljenega prebivališča.

Še nismo imeli težavo z odjavo.

Za vsako rit raste, 30.04.2025 ob 19:44

Meni se zdi pa kar prav, da tudi nepremičninski grebatorji občutite zakonsko neučinkovitost, ko gre za vaše interese.

Tisti, ki imate viška stanovanj, ki jih potem oderuško oddajate, ste večinoma razni karieristi, šefi v podjetjih in javnih službah, razni delodajalci, privatniki, ki izkoriščate pravne luknje, da lahko izkoriščate, goljufate, šikanirate svoje podrejene, svoje zaposlene, ki jih ravno tako nihče ne ščiti. Tem istim jebenim strankam tudi oddajate stanovanja, da jim vzamete še tisti drobiž, ki ga komaj zaslužijo, potem ko ste jim pobrali že večino prihodka, ki ga ustvarijo s svojim delom.

Zato je kar prav, da se tudi vam vrne malo karme, ko cvilite zaradi neporavnanih najemnin in škode v vaših nagrabljenih luknjah.

Stanovanje oddajam, ker nam LJ zaradi sluzbe ne ustreza. In se vsakih nekaj let selimo, kjer smo tudi sami najemniki. Z nobenim najemodajalcem nimamo problemov. Smo redni placniki, hiso zapustimo v stanju, v katerem smo jo dobili ali celo v boljsem, ker z njo ravnamo, kot da je nasa in se v njej zelimo pocutiti dobro.

Nismo bogati. Smo pa delavni, ustvarjalni in posteni.

Tvoja privoscljivost lastnikom nepremicnin je otrocja, ce ne celo bolana. Ce so meni golazen unicili stanovanje in ostali dolzni ohoho denarja, ti od tega ne bos imel nic vec. Tudi ce mi to iz srca privoscis.

Pozdrav v tvojo otrosko sobo, odkoder te bodo dedici preselili v dom za ostarele 😘

J’p, 30.04.2025 ob 09:30

Jaz se ne cudim, da so stanovanja prazna. Na UE cakam ze mesece, da bodo golazen odjavili iz naslova. Prisli na UE in bili v dveh minutah prijavljeni, odjava je pa “postopek, ki lahko traja tudi leto ali vec, veste gospa”. Stanovanje pa razsuto do neprepoznavnosti. Pa ja, ko pridejo notri so angelcki, po parih mesecih pa ‘pozabijo placevati’, te blokirajo in klicejo policijo, ko jim potrkas na vrata.

Naj se Lukec in njegov Golobcek ukvarjajo z njimi.

Lukec in Golob ne bosta nič naredila. Golob bo vse posral, Lukec bo pa tiho podpiral korupcijo.

Vsak normalen, ki si lahko privošči najemnino, bo stanovaje raje kupil, pa čeprav luknjo v vukojebini.

Najemodajalcem vam ostanejo taki, ki jim dol maha za vaša pravila, pa če so še tako neumna, in za vaše ven padanje, kako boste dvigovali najemnino.

Vse v en koš, 30.04.2025 ob 19:27

Grozljivo mi je tole metanje vse vprek v en koš. Počasi bom imela 40 let delovne dobe. Od tega samo tri leta nisem imela kredita za stanovanje, ko sem šparala za polog prvega. Danes imava z možem tri nepremičnine in še vedno osem let kredita in nekdo bo rekel, da sem jih ukradla??? Zato, ker eni vse zagonijo in nimajo na stara leta kaj pustiti svojim otrokom in so zato danes na cesti??? In zdaj sem jaz kriva za vašo mizerijo, če so vas od bajte odgnali kot destega brata, pa ste po možnosti edini otrok?!? V isti koš boste natiščali tranzicijske bogatune kot mene??? Na koncu sem vam kriva tudi tega, da so vam pokradli službe pred nosom?? Da ste se pustili nategnit, kako ni delavcev, delo so pa razporodali tujcem! Nepalec, srečen da dela na Hrvaškem, je agenciji plačal 5 tisočakov. Kako mislite, da živijo vsi prodajalci vaših delovnih mest?! In jaz bom kriva, ker samo čukasto čakate v hotelu mama, da vam kaj v naročje prileti?! Mrš, faušija zahojena! Malo popucajte pri sebi, v svojih družinah, kam se je dajalo, da nič nimate! Stanovanja so bila pred dvajsetimi leti po 50 tisoč mark, to ti je danes malo večji od najmanjšega renoja!

In še, vsi moji znanci imajo lastne hiše in vsaj še en soliden vikend ali stanovanje v lasti! Cela generacija ljudi, s katerimi se družimo, smo nekaj ustvarili. Od kod ste pol vi prileteli, revšina, da nimate nič od ničesa?!

1. moji starši so po Jazbinšku kupili stanovanje, ga prodali in kupili danes precej vredno bajto, ampak moji starši so se živi, tako da bodo, pogojno, od te bajte imeli kaj moji otroci ali celo vnuki, jaz pa zagotovo ne.

2. mati samohranilka bi res morala carqt, če bi hotela z eno plačo kupit karkoli v ljubljanski kotlini. niti ji nobena banka ne bo saal takega kredita kot ga potrebuje za nakup kakršne koli luknje. ostane ji samo to da se z otroki preseli na dolenjsko, štajersko ali v Pomurje in tak kupi en mali vikend.

3. ne glej tako ozkogledo, življenje je zelo raznoliko. tvoj način ni primeren za vse, niti si ga vsi ne želijo, niti ni vsem dosegljiv. ne sodi drugih, vsak se obrača po svoji zmožnostih.

In jaz bom kriva, ker samo čukasto čakate v hotelu mama, da vam kaj v naročje prileti?! Mrš, faušija zahojena! 

Tako bodo tudi tvoji otroci in vnuki čukasto gledali, kaj jim bo v naročje priletelo in se zgarbali za te tvoje cegle.

In ja, ti si kriva. Ker grabiš več, kot rabiš, da za ostale ni. Jebalo vas varčevanje v ceglih.

ps: imam lastno stanovanje in to je to. Toliko, kolikor rabim, ne več.  Mi gredo pa take riti pošteno na živce in čisto prav je, da kdaj od kakšnega najemnika pokasirajo posledice lastnih odločitev.

Kaj sploh bevskaš ko ena čivava, če se pa počutiš kot mati Tereza in vsi svetniki? Pa ne, da ti je nekdo na rep stopil?

Pa kaj imajo službe s to temo, da si to privlekla na dan?

res so, 30.04.2025 ob 09:44

Res so grozni. Moji sosedi je Slovenka, Gorenjka kar prodala  omare, mizo, luči  in še drugo opremo iz stanovanje.

Ženska s fakulteto, učiteljica.

Pa tako dobro in pošteno se je vsem delala.

In Kaj je policija naredila? To je kraja.

New Report

Close