Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija IN s čim nitisniti fotko?

IN s čim nitisniti fotko?

Preskočila bom fotografiranje, ker smo to nekako že usvojili. ZAnima me pa, s katrimi tiskalniki tiskate kvalitetne fotografije. Mi smo namreč kupili novi Canon i350, pa nam cca. 2 cm od desnega roba (če gledamo fotograijo) naredi črto. Preizkusili smo dva enaka modela, a učinek je bil enak. Zame je to neuporabna fotografija.
S katrim tiskalnikom naj torej kvalitetno (pa po možnosti še po ugodni ceni) tiskamo fotografije (brez čte, seveda). Mora pa seveda imeti opcijo “brezrobega” tiskanja vsaj za fotografijo formata 10 x 15.

Hvala!
ARja

Arja, veliko ponudnikov je že, ki jim pošlješ slike preko interneta (če seveda misliš na slike, posnete z digitalnim fotoaparatom), oni jih razvijejo in ti jih pošljejo po pošti. Za velikost 10×15 mislim, da mora biti resolucija vsaj 1600×1200 (lahko je tudi manj, ampak je bolj priporočljivo več, ker pride ven lepša slika). Midva s fantom sva dala razviti slike preko interneta (je on našel enega ful poceni ponudnika, kjer razvijajo slike velikosti 10×15 za samo 50 sit in sva dala za okoli 50 slik nekaj čez 3000 sit s poštnino vred) in sploh ne moreva verjeti, kako so slike lepe. Sploh se ne vidi razlika med digitalnimi ali navadnimi analognimi. Tako da ti to toplo priporočam! Ponudba je pa seveda velika in tudi cene se fuuuuuuuul razlikujejo (od 50 sit naprej), tako da se malo pozanimaj. Midva sva navdušena in analognega fotoaparata sploh več ne uporabljava.

Hvala, a vse to že vem on tudi uporabljam (48 sit za fotko). A vendar bi radi kdaj pa kdaj naredili kaj tudi sami. Zato sem iskala “praktične “informacije. Zagato smo med tem časom že rešili. Imeli smo namreč Canon-a 350, ki nam je cca. 3 cm pred robom fotografije naredil črto. Čez celo fotografijo. Zamenjali smo ga za drug tiskalnik. Upam, da bo sedaj bolje. Seveda pa bodo glavnino fotografij za nas zaenkrat razvijali drugi. Ker vem, da je definitivno ceneje, kot če bi vse delali sami. A za včasih…
Arja

Imam Canon i850 in fotke so zelo lepe. Je pa bil okoli 60000 SIT. Precej drago pride tudi papir, tako da se verjetno bolj splača dati možnost hudo konkurenčnim fotostudiom, ki to delajo pod realno ceno.
Druga pesem pa je, če hoče človek fotke lepo sam izrezovati, retuširati, določati velikost – v tem pa je tudi užitek.
Npr. se zgodi, da mora sin jutri na vpis na faks, kjer zahtevajo take in take fotke, ki pa jih nima. Hitro naredim 10 posnetkov in izbereva najprimernejšega, ki ga še nekoliko obdelam ter natisnem. Pri fotografu bi plačal kakih 1500 SIT, jaz pa porabljene ure seveda ne računam, saj mi je to konjiček…

oj,
podobno je meni enkrat naredil hp printer. Takrat sem posumil driver za printer, sam pol sem itak preinstaliral windowse (prej 98, potem 2000) in potem nisem več naletel na to težavo.
mogoče bi poskusila printer odnesti k prijatelju, ki ima drugačen OS kot ti in tam natisnit isto fotko. (prej lahko seveda poskusis z driverji)

veliko uspeha!

klemenl

"Če misliš, da zmoreš, ali če misliš, da ne zmoreš, imaš vedno prav." Henry Ford

New Report

Close