Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Indijska restavracija v Ljubljani

Indijska restavracija v Ljubljani

Na spletu sem našla restavracije Namaste, Taj Mahal in Maharaja. Katera je boljša? Jutri bi šla z možem na kosilo in sva si zaželela indijsko hrano. Vsak nasvet dobrodošel saj Ljubljane ne poznava preveč. Hvala.

ena v Šiški, pod šišenskim hribom, bivša Majolka?

Namaste je draga in hrana ni ok, drugih dveh pa še nisem preiskusila…Maharadžo kar hvalijo…dober tek!

Prejšnji teden se je odprla še ena, in sicer Currylife v Figovcu. Vodijo jo angleži (indijskega oz. bangledeškega porekla)

Jaz sem bila na otvoritvi in hrana je super. Je pa cela ekipa sestavljena iz res hudih indijskih kuharjev, takih, ki so kuhali v top hotelih in restavracijah z mišelinovo zvezdico.

Imajo kosila po 9 €, mislim, da samopostrežni all you can eat meni.

So v centru, gostilna Figovec.

Mene ni nobena od zgoraj naštetih restavracij ravno navdušila. Namaste je občutno predraga in premalo aromatična, Maharaja je sicer OK, samo se ne more primerjat s Figovcem.

https://www.facebook.com/currylifefigovec

Prejšnji teden se je odprla še ena, in sicer Currylife v Figovcu. Vodijo jo angleži (indijskega oz. bangledeškega porekla)

Jaz sem bila na otvoritvi in hrana je super. Je pa cela ekipa sestavljena iz res hudih indijskih kuharjev, takih, ki so kuhali v top hotelih in restavracijah z mišelinovo zvezdico.

Imajo kosila po 9 €, mislim, da samopostrežni all you can eat meni.

So v centru, gostilna Figovec.

Mene ni nobena od zgoraj naštetih restavracij ravno navdušila. Namaste je občutno predraga in premalo aromatična, Maharaja je sicer OK, samo se ne more primerjat s Figovcem.

https://www.facebook.com/currylifefigovec%5B/quote%5D

Currylife je sedaj huda konkurena Maharadji, ja. Problem je edinole parkiranje, ker je to center mesta.

Maharadža 1 na Vodnikovi-meni ambient gostilne, tam v klasičnem delu ni všeč ( bivša druga gostilna, pa postrežba e počasna, sploh ob vikendih, ko se napolne predel, kjer sediš na blazinah in se vsa pozornost posveča tistim tam, ostali za mizami v klasičnem delu pa čakajo tudi po 40 minut – OK, saj verjamem, da se sproti kuha, pa traja, samo pri jemanju naročil pa tudi traja 20 minut, da te opazijo).
Maharadža 2 v BTC-ju pa ne vem, če še deluje – tam je bilo dobro, dokle je kuhal kuhar, ki sedaj kuha v enki. Pa meni ni sedlo tam za malice in kosila, da si si naložil v tisti kovinski pladenj s prekati, ker se ti je vse takoj ohladilo, pa smrdeli so pladnji po mokrem , že v štartu je bilo v loncih iz katerih si jemal bolj ohlajeno, ker je čakalo. indijska hrana mora bit vroča.

Namaste ob Ljubljanici – dvakrat in nikoli več, obakrat izkušnjo s postrežbo s strani ene starejše, zelo zelo pametne gospe – prepričuje in vsiljuje svoj okus pa tisto, kar je že vnaprej skuhanega. Kot da prvič ješ indijsko v življenju, pa poveš, da poznaš, pa še kar ne neha. Če rečeš, da želiš pekoče, ti začne ametovat, da SLovenci jemo manj pekoče – ja pa pišuka, no. Bistvo je dodajanje začimb med kuho, ne pa da si potem po njenem nasvetu gor čili prah posuješ, to je brezsmiselno, ker je v loncu že skuhano manj pekoče ker ne kuhajo nekaterih stvari sproti, pa se jih kuha sproti…..

Ah ja. Tudi od strank je marsikaj odvisno, ker eni se tudi malo ven mečete in si ego futrate s svojo izbirčnostjo. Sem preživela mesece in mesece v Indiji, vsako leto, tam jedla v raznoraznih restavracijah pa tudi thalije doma pri ljudeh – pa mi je ponudba pri nas čisto ok in se ne spuščam v nevemkake debate in teženja, samo zato da bi dokazovala, kako ‘poznam’ zadeve in se duvala s tem.

In ja, res je, Slovenci jedo pač manj pekoče – kaj je narobe s tem? Tako pač je, nismo v tropih in ne potrebujemo pekočih jedi in res nismo nanje vajeni; več populacije pri nas bi zavrnilo kot pa sprejelo pekočo jed in gostinec se pač temu prilagaja. Če tega ne moreš razumet, si res čisto navaden ego tripaš, ki mora nekaj dokazovat. Obstaja tudi kup Indijcev, ki ne marajo pekočih jedi – na severu Indije hrana itak ni tako pekoča, velikokrat je povsem nepekoča.

Skratka, eni ste duvate in preseravate. Zdaj pa le napiši traktat in ves jadajada o tem, kaj je prava indijska hrana:) Meni sicer tega ne rabiš razlagat, imam svojih izkušenj več kot dovolj – sem pa hkrati dovolj odprta in fleksibilna, da tudi v naši ponudbi najdem dobre stvari. In v restavracijah ne težim samo zato, da bom izpadla kao neka super truper ‘poznavalka’.

Ah ja. Tudi od strank je marsikaj odvisno, ker eni se tudi malo ven mečete in si ego futrate s svojo izbirčnostjo. Sem preživela mesece in mesece v Indiji, vsako leto, tam jedla v raznoraznih restavracijah pa tudi thalije doma pri ljudeh – pa mi je ponudba pri nas čisto ok in se ne spuščam v nevemkake debate in teženja, samo zato da bi dokazovala, kako ‘poznam’ zadeve in se duvala s tem.

In ja, res je, Slovenci jedo pač manj pekoče – kaj je narobe s tem? Tako pač je, nismo v tropih in ne potrebujemo pekočih jedi in res nismo nanje vajeni; več populacije pri nas bi zavrnilo kot pa sprejelo pekočo jed in gostinec se pač temu prilagaja. Če tega ne moreš razumet, si res čisto navaden ego tripaš, ki mora nekaj dokazovat. Obstaja tudi kup Indijcev, ki ne marajo pekočih jedi – na severu Indije hrana itak ni tako pekoča, velikokrat je povsem nepekoča.

Skratka, eni ste duvate in preseravate. Zdaj pa le napiši traktat in ves jadajada o tem, kaj je prava indijska hrana:) Meni sicer tega ne rabiš razlagat, imam svojih izkušenj več kot dovolj – sem pa hkrati dovolj odprta in fleksibilna, da tudi v naši ponudbi najdem dobre stvari. In v restavracijah ne težim samo zato, da bom izpadla kao neka super truper ‘poznavalka’.[/quote]

ne sodi po dolžini realno napisanega sporočila in da moraš ti svoj piskrček pridat, če si bila že tolikokrat v Indiji. Tudi jaz sem že v življenju najmanj 7x obiskala Indijo. Pa tudi druge kontinente. Pa ne po fancy hotelih, da ne bo pomote.

Zato se duvaj in preseravaj preko tipkovnice ravno ti s svojim pametovanjem kolikor hočeš – če bi me gledala v oči, si nebi upala. In sprejmi, da pa morda še kdo tukaj sodeluje, ki vidi svet tudi v živo, ne samo s prstom po zemljevidu in če nekaj napiše, kar tebi ni povšeči, nebi bilo nobene škode, če bi preskočila brez tapkanja po tipkovnici.

Skratka, eni ste duvate in preseravate. Zdaj pa le napiši traktat in ves jadajada o tem, kaj je prava indijska hrana:) Meni sicer tega ne rabiš razlagat, imam svojih izkušenj več kot dovolj – sem pa hkrati dovolj odprta in fleksibilna, da tudi v naši ponudbi najdem dobre stvari. In v restavracijah ne težim samo zato, da bom izpadla kao neka super truper ‘poznavalka’.[/quote]

ne sodi po dolžini realno napisanega sporočila in da moraš ti svoj piskrček pridat, če si bila že tolikokrat v Indiji. Tudi jaz sem že v življenju najmanj 7x obiskala Indijo. Pa tudi druge kontinente. Pa ne po fancy hotelih, da ne bo pomote.

Zato se duvaj in preseravaj preko tipkovnice ravno ti s svojim pametovanjem kolikor hočeš – če bi me gledala v oči, si nebi upala. In sprejmi, da pa morda še kdo tukaj sodeluje, ki vidi svet tudi v živo, ne samo s prstom po zemljevidu in če nekaj napiše, kar tebi ni povšeči, nebi bilo nobene škode, če bi preskočila brez tapkanja po tipkovnici.[/quote]

Zeh, pričakovan bebav odgovor naduvanega primitivca. Ni bil niti vreden branja, sem preskočila že po par besedah. Si pa itak samo potrdil vse moje domneve:)

Zato se duvaj in preseravaj preko tipkovnice ravno ti s svojim pametovanjem kolikor hočeš – če bi me gledala v oči, si nebi upala. In sprejmi, da pa morda še kdo tukaj sodeluje, ki vidi svet tudi v živo, ne samo s prstom po zemljevidu in če nekaj napiše, kar tebi ni povšeči, nebi bilo nobene škode, če bi preskočila brez tapkanja po tipkovnici.[/quote]

Zeh, pričakovan bebav odgovor naduvanega primitivca. Ni bil niti vreden branja, sem preskočila že po par besedah. Si pa itak samo potrdil vse moje domneve:)[/quote]

Važno, da imaš ti zadnjo besedo, ne? Ker tale tvoja zadnja replika je čisto brezvezna. Si zdaj zadovolj(e)na?

New Report

Close