Indinezija Bali Lombok Gili Air
Zivjo
Vsem sem, ki odhajate v Indonezijo popotnisko, vam toplo priporocam male rajske otocke, ki pripadajo otoku Lombok ( zraven Balija), Gili Air, Gili Meno, in Gili Trawangan. Na Gili Air-u, je najem bambus hiske ZELO poceni, zaposleni in domacini pa so zelo domaci in prijazni, podvodni svet pa ti vzame sapo!!
Imate kakšno vprašanje?
Lep pozdrav,
Tina
Zdravo Tina!
Z bratrancem se letos poleti odpravljava v INDONEZIJO.Potovanje načrtujeva za približno 6 tednov.
Zanima me, kam si letela, kakšno povezavo si našla? Kako je s cenami po Indoneziji. Kje so še sklriti kotički, ki jih priporočaš za obisk?.Kako je s prenočišči? Za vse informacije se ti že v naprej zahvaljujem.
Lep pozdrav MONIKA
Zivjo Nana,
leteli smo iz Zagreba preko Malezije in pristali na Baliju. Na letaliscu je info stojnica, kjer se lako pozanimašza cene prenocisc, ki stanejo od 5do10 usd itak je pa vse tako smesno poceni samo cenkati in jamrat moras, da si student in da nimas denarja. Previdnost pri menjavi denarja!!!
Ce bosta spala poceni priporocam, da vzameta z seboj 2 rjuhi, ki jih potem lahko zavrzeta. Iz Balija smo leteli na Lombok z 20 sedeznim letalom, ki je stalo v eno smer cca 30 usd. ( z malco seveda : en piskot, voda in en bombon!!!) na letaliscu smo najeli prevoz do Gili Aira in med voznjo pa lahko obcudujes rizeva polja, OPICE ob cesti, ki fehtajo banane.
Na Gili Airu smo ostali 6 božanskih dni!! Priporocam masažo za 2 dolarja in ananas za 30 centov!!! Z seboj sem imela 400 USD, ki sem jih z muko zapravila!!!!
Ce si iz Ljubljane ali pa okolice se lako dobimo in vama dam se kaj vec koristnih informacij!!
LP,
Tina
Zivjo,
Mi smo se potapljali samo z masko in to je bilo dovolj, da sem ostala brez ˝diha˝ saj je podmorski svet bogat z ribami vseh barv in velikosti, želve in korale modrih in roza odtenkov in se veliko drugih meni neznanih stvari.
Na zalost pa mi ni znana cena za potaljaško opremo. Ampak glede na to, da je tam vse poceni po mojem tudi to ni drago. Lombok ni turistično tako močen kot Bali ampak po mojem okusu je lepsi saj ni toliko masovnega turizma ( zaenkrat) !!
Zivjo,
ta opcija potovanja je izvedljiva s 3 krat manjso vsoto denarja. (Trajekt, public boat, minivan). Sam sem bil leta 2000 in za ljudi, ki imajo rad mir priporocam Gili Meno. Ce pa je kdo za avanturo, poznam tipa na Lomboku (Tetebatu), ki sicer igra v bendu na Gili Air in je prava faca.
Ce koga zanima, naj pise,
Imre
Mura se strinjam s tabo 🙂 Tudi sama sem leta 2000 potovala tja tako kot ti. Moram reči, da se mi zdi to veliko boljši način, ker tako vsaj še malo spoznaš deželo.
Drugače sta pa Air in Meno zelo mirna otočka. Trawangan je pa bolj za žure in nore gobe 🙂 Na Trawanganu so tudi potapljaške šole in tam si lahko sposodiš opremo. Potopi imajo pa v glavnem kar evropske cene (mislim da je bilo takrat nekje 30-40 Dem na potop. Lahko si vzel tudi paket in je bilo malo ceneje), ker te šole in potope vodijo Angleži in mislim da Avstralci. Je pa res v vodi tudi če samo šnorklaš videti marsikaj. Tudi na severni strani Balija je kar nekaj potapljaških točk, med drugim tudi potopljena ladja….
Mura, ali imaš slučajno kakšen HP o Tajski? Zadnjič sem na žalost zamudila tvoje predavnje v Kranju.