Najdi forum

Indonezija

Pozdravljeni!

Konec avgusta potujem v Indonezijo. Zanima me, katere otoke se najbolj splača obiskat…oziroma kakršnakoli informacija ali predlog ali pripomba v zvezi z prenočiščem…kraji…itd…

Imejte se lepo!! Hvala!!

Nina

Ojla,
jaz ti priporocam Sulavezi. Ni klasika, kot Java, Sumatra, je pa raj za potapljanje in snorklanje, pa ni se turisticno tako okuzen kot ostali otoki, npr. Bali, na katerega sem sla nazadnje in na katerem sem “vrgla stran” 14 dni. Ce si za bolj avanturisticno varianto, potem si velja ogledati tudi Flores.
Prenocisca na Sulaveziju ni tezko dobiti, vsak bus, bemo te zapelje do zelenega “gasthausa”, hostlov ni, tam te tudi poberejo in odpeljejo dalje. Cena prenocisc pred 3-4 leti: cca 5 USD/bungalov za dve osebi+zajtrk. V glavnem: je izjemno poceni!! Ostale stvari za videt: Tanatoraja z grobovi in tradicionalnimi pogrebnimi slovesnostmi (zrtvovanje bivolov-rabis mocan zelodec, ampak se splaca), sviloprejke, otoki Togiani – koralni grebeni oz. korale samo 10 m od obale, bungalovi brez elektrike in vode, divjina, ampak noro!!!, najboljse ribe,…
Z anglescino off road tezko shajas, je fino imeti Phrase Book, se da tko vse zment. Se je zgodilo tudi, da so v eni vasi preverjal, ce je barva moje koze res prava… Res toplo priporocam Sulavezi.
Bali po Sulaveziju je bil veliko razocaranje.
LP, Teja

New Report

Close