Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Indukcija glasna?

Indukcija glasna?

Kupujemo indukcijski štedilnik, pa so mi v neki večji prodajalni rekli, da so indukcije kar glasne in če sem sigurna, da to želim. Ker še nisem slišala za to, vas sprašujem, ali so vaši indukcijski štedilniki res glasni ali je to samo ena izmed fam, ki krožojo glede indukcij?

Naš gorenjev je kar precej glasen. In zdaj kaj je za koga glasno?

Pač prejšnja steklokeramična kuhalna plošča ni “spuščala glasov” med delovanjem. Indukcijska pa brni. Ne sicer zelo na glas, se pa sliši. Ko smo prvič prižgali, smo bili malo presenečeni, potem se pa navadiš.

candy ni glasna, občasno se prižbe ventilator. Je pa nujno spodaj pustit prostor, da kroži zrak

?????? WTF?????? Kaj bi se pa naj slisalo??? Delovanje elektrike ali kaj?? A pol televizijo ce jo das na mute tudi slisis, pa likalnik, pa mikrovalovko??? Svasta no. Kaj tako blesavega ze pa dolgo nisem prebrala! Se prej plin slisi kako gori kot pa plata! Pri mojih starsih jo imajo ze malo vec kot 8 let in se nisem slisala enega piska od nje. Jaz jo imam zdaj ze 2 leti odkar sem na svojem pa tudi nobenega zvoka. Tako da ne vem kaj bi se le naj slisalo?? Mogoce kaksne bolj fanci pojejo ko jih prizges ali kaj??

Ali mi lahko prosim poveš kako znamko indukcije imaš?

Tisto, kar slišiš, je najbrž ventilator. Sama po sebi plošča samo čisto čisto rahlo brni.

Jaz imama matrix, pač dražje ne potrebujeva, pa je tudi slišati brnenje…. prvič je bilo nama glasno, sedaj pa smo navajeni. In tudi ventilator je slišati. Stara indukcija, zelo dobra znamka, ni nič slišati oz minimalno, je pa razlika v času kuhanja… pri meni zavre voda v 30 sekundah, recimo za testenine, pri svakinji pa v 1 minuti, pa ima indukcijo že 5 let, pa dobro znamko… tudi ventilatorja pri njej ni… ali pa se ga ne sliši…. kljub brnenju ne menjam je… slišnost je pa taka kot pri računalniku, ki je prižgan, slišati ventilator….

Pri boshevi se tudi občasno sliši ventilator in nekaj brni. Vendar ko dam napo do konca, ta zelooo preglasi indukcijo, pa sesalec tudi jo preglasi, pa radio,… ko spim pa ne kuham, tako da me ne moti.

pri indukciji se sliši brnenje, če je vklopnjena na najvišjo moč…tudi jaz jo imam in niti približno ni glasna. Imam Simens-ovo, drugače so najboljše indukcijske plošče od znamke AEG in Electrolux. Nikakor ne priporočam Gorenje ali Bosch!

Ja točno tako.
Če daš staro televizijo (tisto z katodno cevjo) na mute se sliši nekakšno “brnenje” – gre za to, da pri visokih napetostih el. tok, ki teče skozi navitje povzroča nastanek elektromagnetnega polja, ki fizično trese samo navitje oz. ostale dele naprave, kar se sliši, če imaš za to dovolj občutljiva ušesa. Nekatere naprave imajo zato te dele ali posebej ojačane ali pa vsaj “zasidrane” z nekakšno lepilno maso.
Mimogrede brnijo tudi stare neonke, transformatorji, ojačevalci, starejši tipi varilnih avtomatov.
Blazno tečno in nadležno, če jih lahko slišiš, pa še polovica ljudi, ki je “napol gluhih” si misli, da si pozabil vzet kake tablete…

Imam Bosch, tri leta, najprej je bilo delovanje tiho, sedaj pa sprednja večja plata po določenem časz začne brnet, zujit. Nadležno in tečno. Imam 2 + 2, steklokeramika in indukcija, pred tem 4 steklokeramika gorenje, 18 let, in lahko komentiram, da še sedaj dela brezhibno na vikendu, le malenkost bolj počasi doseže vrelišče kot nova. Indukcija je meni osebno priročna, ker res hitro zavre in takoj ugasne.

Občasno brni na najvišji stopnji, ki jo itak rabiš zelo malo ker zavre zelo hitro.

Ima pa druge močne prednosti, veliko hitrejša od steklokeramične (in plina) do vrelišča, takoj reagira navzdol, česar steklokeramična ne zna.

delujejo vse stare posode z debelejšim dnom, npr stare železne Emo Celje ipd., preveriš z magnetom. (Imajo pa tudi magnetne podstavke za posode ki sicer naiso za indukcijsko).
Jaz sem jo slučajno dobila s stanovanjem vred, sicer uporabljala steklokeramično in sedaj nadzadovojna, nikakor ne bi menjala.

Tako je, lahko brni mikrovalka, tv ( ne le katodne, tudi vse vrste flatic), radio, bojler… ali sabo slišiš morda? Dobro zate 😚

ne pametujte, res je, da piska zakaj pa ne vem

New Report

Close