Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Indukcijska plošča z vgrajeno napo

Indukcijska plošča z vgrajeno napo

Pozdravljeni,

odločam se za nakup indukcijske plošče, ki ima vgrajeno napo, saj je na takšen mestu, da navadna napa ne pride v poštev.

Zanima me ali ima kdo omenjeno zadevo doma in mi lahko potrdi, da reč res deluje. Ali napa res “pobere” vso paro pri kuhanju. Kako je potem pri velikih/visokih loncih, tudi takrat “pobere” vso paro? Kako močna mora biti napa?

Prosim tudi za predloge, katero vzeti? Ogledovala sem si od Bore, ampak pride zadeva res predraga. Nagibam se k Bosch-u, gledala pa sem tudi od AEG.

Lepo prosim za nasvete, priporočila, mnenja…

Tudi jaz se ubadam z istim vprašanjem.  Una kdo kak nasvet, izkušnje?

Baje je super. Nobenega vonja in smradu, tudi če pečes ribe.

Kaj pa ko skipi voda?

A ne zalije te nape? Eno je, če potem očistim predale pod ploščo in od tam spravim prekipelo vodo, drugo pa verjetno ta napa?

Tega si ne predstavljam.

Ima jo moja hči in kot sem videl je sicer draga ampak super zadeva, ja pobere vso paro ne more pa v popolnosti preprečiti vonja po kuhanju, dela potiho brez ropota prav vidi se kako sesa paro v tiste reže na plošči, kipenje ne vpliva na napo saj indukcija v primeru kipenja izklopi ploščo ta varnostni sistem izklopa imajo itak vse malo boljše indukcije.

Odgovor na objavo uporabnika
Samo povem, 13.03.2024 ob 09:54

Ima jo moja hči in kot sem videl je sicer draga ampak super zadeva, ja pobere vso paro ne more pa v popolnosti preprečiti vonja po kuhanju, dela potiho brez ropota prav vidi se kako sesa paro v tiste reže na plošči, kipenje ne vpliva na napo saj indukcija v primeru kipenja izklopi ploščo ta varnostni sistem izklopa imajo itak vse malo boljše indukcije.

Moja tudi izklopi, ko sepolije iz lonca, ampak, ko naenkrat bruhne voda iz lonca, jo je ogromno in takoj poplava. To se mu zgodi, kp dam vodo vreti in na P..

Žal nikogar ne poznam, ki bi jo imel. Samo glede na to, da je vgrajena v ploščo, potem mora imeti cev speljano na dol…. v predale ali omaro… no tako je logično a ne, ker ta zrak mora nekam iti. Mislim, da to potem pride v poštev le, če imaš novo gradnjo in imaš kuhinjo – omare tako splanirane, da bo napa nekam speljana. Jaz jo imal pač nad ploščo in imam speljano cel gor in potem ven. Je pa stara že 13 let in jo moram zamenjati, ker se mi zdi, da sploh nič več ne vleče. Rabim eno dobro. A mi zna kdo priporočat eno res dobro, ki dobro vleče zrak?

za v novo kuhinjo, kjer instalacije v bajti lahko določiš in ven spelješ je super – meni je ta boljša, kot ona zgoraj – Borine so drage a kvalitetne pravijo,…

pa meni je super ker se krepko lažje puca kot tista mreža gor, kjer se vsa maščoba nabere in še plac pridobiš v zgodnjih elementih – kar je super…

Paro že povleče, vendar če nimaš odvoda ne pomaga kaj dosti pri vonjavah – tako kot navadne nape brez odvoda ne.

Rabim napo, 13.03.2024 ob 10:51

Žal nikogar ne poznam, ki bi jo imel. Samo glede na to, da je vgrajena v ploščo, potem mora imeti cev speljano na dol…. v predale ali omaro… no tako je logično a ne, ker ta zrak mora nekam iti. Mislim, da to potem pride v poštev le, če imaš novo gradnjo in imaš kuhinjo – omare tako splanirane, da bo napa nekam speljana. Jaz jo imal pač nad ploščo in imam speljano cel gor in potem ven. Je pa stara že 13 let in jo moram zamenjati, ker se mi zdi, da sploh nič več ne vleče. Rabim eno dobro. A mi zna kdo priporočat eno res dobro, ki dobro vleče zrak?

Nobene cevi ni speljane nikamor, napa je na sistem filtrov in iz reže, ki sesa gre zrak preko filtrov navzdol pod ploščo, deluje isto kot klasične nape nad štedilnikom, ki nimajo odvoda preko cevi navzgor in ven, tudi v teh klasičnih brez odvoda se kljub veliko pare voda ne nabira v bistvu se nikjer ne nabere voda saj je ventilacija tako močna, da se vse posuši.

drug problem, 13.03.2024 ob 11:38

Paro že povleče, vendar če nimaš odvoda ne pomaga kaj dosti pri vonjavah – tako kot navadne nape brez odvoda ne.

Ni je nape, ki bi odstranila vonjave!

Nekaj konkretnih informacij

https://www.bosch-home.si/novosti-in-promocije/kuhalne-plosce-z-integrirano-napo

New Report

Close