Inflacija, ne verjamem da je tako nizka
Lažwejo, grdo lažejo.
Niti z 30-odstotnim dvigom pokojnin ne moremo upokojenci ujeti draginje, ki je kesplodirala lani, ter letos…
Koliko so nam letos dvignili pokojnine? Zdi se mi, da za 8 odstotkov.
Mi kdo lahko pošlje TR od Goloba, da mu nekaj nakažem, da bo lahko SAM, ne pa na moj račun, kupoval avionske karte, ker tako rad potuje po svetu?
Barkafe, Milka…100% podražitev
Vsaka stvar…je pol evra, evro dražji…
Z bananami so poskusili že pred letom pa so videli da 1,69 za kg banan ne gre…so morali znizat ker je bilo prevec gnilih, saj ljudje banan niso toliko kupovali…
Požrešnost po dobičkih, nima meja…povišanje elektrike se ni bilo…oni pa na zalogo drazijo
Jaz tudi ne verjamem. Prav to sem razmišljala zadnje tedne, ko so večini izdelkov opazno dvignili ceno, nekaterim pa nenormalno. Kot npr. Milka in Barcafe.
ZA NORCE NAS HOČJO MET.
Jaz drastično zmanjšujem nakupe. Danes večji nakup, 30% nižji znesek, kot v preteklih mesecih. Brez preseravanj in priboljškov ter junk fooda.
Morda pa to hočejo – da bomo bolj vitki 🤭
Podatki o inflaciji bi bili drugačni, ko bi upoštevali, da inflacija oži seznam blaga, ki ga kupuje ekonomsko šibkejši del ljudstva in predstavlja večinski del kupcev. Kupna moč pokojnin se znižuje, ker mora načrtno zaostajati za rastjo življenjskih stroškov. Pobrskajte po minulih letih in našli boste osebo, ki se je o tem dogovorila z vlado in spet hoče v politične vrste zato razmislite koga boste volili.
Res je nateg. Vse se je tako zelo podražilo. Še Tempel in RADENSKA, oboje je dvakrat dražje, jogurti, čokolada, prigrizki, sok. Bolaaano! Tudi na kavo in na kosilo gremo precej redkeje kot včasih. Vedno revnejši smo. Še nedolgo nazaj, če si imel 1500 eur neto plače je bilo top, zdej pa komaj komaj kupiš kaj s tem… Grozno.
Inflacija, 20.11.2024 ob 18:21
Vedno manj lahko kupim za isti denar, danes 100 EUR ni nič. Stvari se noro drazijo. Hkrati pravijo da inflacija pada, kar nima smisla. Mi zna kdo od ekonomistov ali poznavalcev tukaj razložiti, kakšno metodologijo izračuna inflacije uporabljajo v EU , razen tiste “pesek v oči” .
Na strani statističnega urada je verjetno razložena metodologija. V osnovi je pa tako, da imajo košarico artiklov in preprosto primerjajo cene. Izdelki, ki se prodajajo v večiji meri imajo na koncu večjo težo.
Recimo ogromno utež imajo goriva, ki se ne uporabljajo samo za pogon avtomobilov in ogrevanje, temveč imajo velik posredni vpliv v druge cene.
Cene bencina in nafte so se v zadnjih mesecih precej znižale. Posledično je tudi inflacija precej nižja. Najemnine, ki so tudi velik faktor, očitno ne rastejo več tako močno.
Manuela837, 20.11.2024 ob 23:16
Na strani statističnega urada je verjetno razložena metodologija. V osnovi je pa tako, da imajo košarico artiklov in preprosto primerjajo cene. Izdelki, ki se prodajajo v večiji meri imajo na koncu večjo težo.
Recimo ogromno utež imajo goriva, ki se ne uporabljajo samo za pogon avtomobilov in ogrevanje, temveč imajo velik posredni vpliv v druge cene.
Cene bencina in nafte so se v zadnjih mesecih precej znižale. Posledično je tudi inflacija precej nižja. Najemnine, ki so tudi velik faktor, očitno ne rastejo več tako močno.
Tone1970, 20.11.2024 ob 23:23
Se strinjam ampak Ja kam pa naj rastejo najemnine. Ne moreš verjet kakšne cene. Še nedolgo nazaj si lahko za 500 eur v Ljubljani najel enosoben flat. Danes? Krat dva. Kam bi še cene z našimi plačami sploh lahk šle?
Stanovanje v ljubljani enosobno za 500e nedolgo nazaj? Si spal zadnje 5 let slučajno? Moja sestra je 5 let nazaj za garsonjero toliko plačevala. In btw niso jurja enosobni. V resnici cene stojijo oz. se celo malo nižajo. Za ljubljano to govorim. In ja spremljam dnevno. Ker kupujem. Trenutno lahko dobiš enosobno znotraj ringa tam za nekje 700e brez problema.
ne seri, 20.11.2024 ob 23:26
Stanovanje v ljubljani enosobno za 500e nedolgo nazaj? Si spal zadnje 5 let slučajno? Moja sestra je 5 let nazaj za garsonjero toliko plačevala. In btw niso jurja enosobni. V resnici cene stojijo oz. se celo malo nižajo. Za ljubljano to govorim. In ja spremljam dnevno. Ker kupujem. Trenutno lahko dobiš enosobno znotraj ringa tam za nekje 700e brez problema.
NE hledas pa ostalih zadev poleg
Pri ceni 700 so navadno še emormni sroški. 700 plus 200 po ta malem. Pa kvadratura je pri teh cenah za kao 1S enaka, kot za garsonjrro.
res je256
18.11.2024 ob 17:42 zadnji odgovor 20.11.2024 ob 10:03
Odgovor na objavo uporabnika
Ni pomoči, 18.11.2024 ob 17:05
Šalčke, kofetkanje, čokoladice, kremice …
A zdaj vidite, kako lepo se imajo babe po pisarnicah. Iz šihta pridejo lahko domov utrujene samo od čvekanja in opravljanja. Potem se imajo pa za najbolj izkoriščane reve na svetu, ker dajo za kosilo mulcem nekaj iz zmrzovalnika na hitro pogreto v mikrovalovki. CELE DNEVE SAMO KUHAM!!!
Super se imamo. Jaz imam sicer same moške sodelavce, ampak vsak božič imamo skritega božička, za vsak roj. dan, 8.marec dobim rožice, jemo tudi dobro v službi, večkrat kakšen prinese kaj kar je žena spekla. Doma kuham sama. Ne vzame veliko časa. Če slučajno pride mož prej domov on kuha. Utrujena pa včasih sem ja. Tudi mož je. Je pa res da ne on ne jaz ne leživa na kavču in se čohava ko smo doma, v službi pa oba narediva toliko da naju cenijo in dobro plačajo, ker jim dobiček delava :). Življenje je lepo če nisi zagrenjen jezen na cel svet človek. Priporočam 🙂
Ah pisarna
18.11.2024 ob 22:51 zadnji odgovor 20.11.2024 ob 10:03
Ja lej, smo se pač pravočasno znajdle v življenju in se izšolale za delo v pisarni, da lahko sedaj uživamo. Enako kot učitelji. Kdo ti je kriv, če si kot najstnik raje za babami letal, se ponašal s čikom v gobcu in pivo v roki, namesto da bi sedel za knjige in investiral v svojo prihodnost? Zdaj pa garaj kot živina, prav ti je. Nam je super. Zjutraj se primaješ v toplo pisarno, poleti pa v lepo ohlajeno, se zlekneš na stol, posrkaš kavo in se naklepetaš s sodelavkami, potem kaj malega narediš, kar je pač nujno, pa spet kavica, malo podrsamo po telefonih, prečekiramo starševski čvek in se dobro nasmejemo, si nalakiramo nohte, gremo na kosilo, spet nekaj malega dela opravimo in domov. Doma je vse spucano in urejeno, ker plačujemo eni gospe, da to opravi 4x na teden, otrokom pa ne dajemo pogretih vnaprej pripravljenih obrokov. A si nor ali kaj? Kosilo pojejo v šoli, večerja pa pri nas pomeni kak jogurt, sadje, pest oreščkov in podobno. Pa ni treba kuhat. Amerika stari.
patetično
19.11.2024 ob 09:26 zadnji odgovor 20.11.2024 ob 10:03
Odgovor na objavo uporabnika
Blebetala, 19.11.2024 ob 07:19
Prav res, kako garate mon gospodinje v službi. In potem ste za ves ta trud še tako mizerno plačane, revne, da si pri teh cenah ne morete nišesar privoščit, niti Milka čokolade več ne, razne skodelice in druge stvari pa mečete v smeti, ker imate pri vsej tej revščini in draginji doma vsega preveč.
Ok al preboli to da si luzer al pa pač naredi nekaj na tem da ne boš. Kaj klinac so ti drugi krivi da imaš bedo od življenja? Smo ti ga mi vodili al si ga ti vodiš? Kaj klinac smo mi sedaj krivi da nisi sposoben lastnega življenja voditi tako kot želiš. Pezdeta razvajena. Kot da vam je svet kaj dolžan. Miljon šans imate, rojeni v priviligije o katerih večina svetovnega prebivalstva lahko samo sanja….in vse kar ste iz tega dosegli – bevskanje in javkanje po internetu. Faking luzerska zalega socialkarska.
Kako ste lahko tako neumni neuki naivni nerazgledani bedaki, pač karkoli od tega.
Inflacijo določa vsakokratna vlada kakor ji paše. Telefonski klic, ej polde napiši da je inflacija 0 procent, da nam ne bo treba dat božičnice, in seveda s stopnjo inflacije kot tudi z bdp jem in vsemi čiračarami in lažmi ki prihajjo iz urada, se računa pol še tisoče drugih kazalnikov v prid vladajočim, ki vas imajo vsi po vrsti ZA NORCE že 33 letz. Saj to je v vsaki vladi na svetu.
Kot je rekel james bond v filmu golden eye, GOVERNEMENTS CHANGES, LIES REMAINS THE SAME.
vEČINA TISTIH, KI VAS MKOVID NATEGA PA UKRAJINA NATEGA PA ŠE PREJ NORE KRAVE NATEGA NI NIČ NAUČILA, VAM NI POMOČI, STE PAČ ODPAD ČLOVEŠTVA ZABITI BEDAKI.
Anonimno 3917, 21.11.2024 ob 08:07
Kako ste lahko tako neumni neuki naivni nerazgledani bedaki, pač karkoli od tega.
Inflacijo določa vsakokratna vlada kakor ji paše. Telefonski klic, ej polde napiši da je inflacija 0 procent, da nam ne bo treba dat božičnice, in seveda s stopnjo inflacije kot tudi z bdp jem in vsemi čiračarami in lažmi ki prihajjo iz urada, se računa pol še tisoče drugih kazalnikov v prid vladajočim, ki vas imajo vsi po vrsti ZA NORCE že 33 letz. Saj to je v vsaki vladi na svetu.
Kot je rekel james bond v filmu golden eye, GOVERNEMENTS CHANGES, LIES REMAINS THE SAME.
vEČINA TISTIH, KI VAS MKOVID NATEGA PA UKRAJINA NATEGA PA ŠE PREJ NORE KRAVE NATEGA NI NIČ NAUČILA, VAM NI POMOČI, STE PAČ ODPAD ČLOVEŠTVA ZABITI BEDAKI.
In tole ima pravico volit, nima dodeljenega skrbnika, se lahko sam odloča, še celo razmnožuje se lahko in lahko prosto šeta po svetu. Strašljivo.