Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Info o državnih obveznicah

Info o državnih obveznicah

Ker so obresti 3,4% letno, bi vezala denar na državne obveznice.

Je kdo že skalkuliral, kje je najugodneje? NLB, Ilirika…

In ker bom morala odpreti tudi  trgovalni račun, je najbrž kak minimum, da se mi naložba sploh splača. Je to 5.000,00, 10.000,00…?

Zanimajo me samo dotične obveznice, ne katere druge, ne delnice.

3,4 obrestna mera za 10000 eurov, oprosti ker se smejem, ampak za manj denarja, dobiš ogromno več denarja. Za 10000 eurov dobiš vse komplet mobilno hišico,ki ti prinese minimalno 250 eurov na mesec 30 let ali več. Računaj. Pa boš ugotovila.

Ker si očitno na tekočem, mi prosim podaj minimum, ki se splača za nakup državnih obveznic.  Hvala za vsa pojasnila v zvezi s tem. Ta moment me drugo ne zanima.

Namesto teh  obveznic sem raje kupil XTRA:VUSA.
V povprečju prinaša 15% letno.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 7659, 09.02.2024 ob 15:17

3,4 obrestna mera za 10000 eurov, oprosti ker se smejem, ampak za manj denarja, dobiš ogromno več denarja. Za 10000 eurov dobiš vse komplet mobilno hišico,ki ti prinese minimalno 250 eurov na mesec 30 let ali več. Računaj. Pa boš ugotovila.

Ja seveda bo dobila za ta denar pravo opremljeno mobilno hišico, ki jo bo postavila na tvojem vrtu ob morju, ki ima status gradbene parcele….

Tudi gosti bodo kar sami prišli, nikoli ne bo nobene težave z njimi. Še pospravili bodo za seboj…

1000 eurov je 3,4% samo 34 eurov na leto,če želiš vrst denar proč izvoli. Če te vse ostalo ne zanima, sploh nima smisla razlagati.

Kupi raje zlato… meni na pamet ni prislo da bi te obveznice kupoval… pa še obrest… ni sans. Kot ti pravim… zlato. pol unce dobis za jurja… ves da bo sla cena za 2e na gram letno gor… po tamalem.

Ja, koliko pa misliš dat notri?

Sam si najdi parcelo,sosed jo prodaja za 18000 eurov. Nimam ob morju parcele. Imam parcelo, kjer bo pravijo nov resort in zame je vredna dosti. Stvar posameznika. Po želji, tudi stvar posameznika.

Eeee moji vi…. nic vas ne izuci.

Zaupate vladi? Vedno znova vas pusti na cedilu… Žedne preko vode prevede….

Zaupate drzavi???

Vi bi ji se dnar posojal… ti to drzavi posojas.

Budale vsak ki to kupi.

Kaki drzavi da posojam. Nimam zaupanja. Lej kako nas vodijo… kurac bomo mocno ekonomijo mel.

Ce mas deset jurckov… kupis 100g palco. Se pol unce zraven… ostalo bitcoin.

Racunalnike kupujejo… propadle stavbe…

Vi bi jos pare dali 🙈🙈🙈

Kupi, kar želiš,vedno boljše kot državne obveznice. Jaz sicer vsega ne povem, sam državnih obveznic nebi kupil nikoli, res ne. Prinas je na banki 4,22% pa nimam gor denarja. Rajši vlagam drugam. Ti dam mal namiga, poglej sam spletna stran avto.net renta stvari,primer motor. Nov stane 1300 eurov to deli 36 mesecev in pol boš videla.

Anonimno 7659, 09.02.2024 ob 17:52

Kupi, kar želiš,vedno boljše kot državne obveznice. Jaz sicer vsega ne povem, sam državnih obveznic nebi kupil nikoli, res ne. Prinas je na banki 4,22% pa nimam gor denarja. Rajši vlagam drugam. Ti dam mal namiga, poglej sam spletna stran avto.net renta stvari,primer motor. Nov stane 1300 eurov to deli 36 mesecev in pol boš videla.

Me pa res zanima katera banka ima 4,22%?

bozomon, 09.02.2024 ob 17:37

Kupi raje zlato… meni na pamet ni prislo da bi te obveznice kupoval… pa še obrest… ni sans. Kot ti pravim… zlato. pol unce dobis za jurja… ves da bo sla cena za 2e na gram letno gor… po tamalem.

Cena zlata gre lahko gor, lahko gre pa tudi dol. Če bi kupovali v daljšem obdobju bi glede na podatke zadnjih 100 let imeli pokrito inflacijo …

Obstaja pa majhen. ‘catch’. Zlato morate imeti nekje varno shranjeno in upoštevati morate tudi nekje 7% strošek transakcije pri takšnih manjših količinah. Nakupna in prodajna cena se namreč precej razlikujeta.

Peter pan, 10.02.2024 ob 11:24

Cena zlata gre lahko gor, lahko gre pa tudi dol. Če bi kupovali v daljšem obdobju bi glede na podatke zadnjih 100 let imeli pokrito inflacijo …

Obstaja pa majhen. ‘catch’. Zlato morate imeti nekje varno shranjeno in upoštevati morate tudi nekje 7% strošek transakcije pri takšnih manjših količinah. Nakupna in prodajna cena se namreč precej razlikujeta.

SElam alejk!

Tebe se pa spomnim… kdo upravlja NLB… ja upravni odbor, ne… 🤭

Kdo pa drug…

glede zlata..

Ja žeee. Samo zame je boljse kot obveznica… IOU ali pa proof of work. Ves da je boljse zlato.

A smo rekli vceraj… legice, igrice, tehnicne stvari, pa bome i zlato se kupuje v tujini. Njima papir a nama stvari… oni naj majo obljubo. Maš drgač stran gold.de.

Sem vceraj prav sel gledat kolk je pol unče na morotu. 1003 filharmonik… odkup nevem 935€…

Je drag premium oz pribitek. Vstop kakorkoli…

Ampak lej… zame vseeno boljse zlato kot obveznica… sicer ne vem ce ga rabis al kako se pride do njih ampak KDD racun stane…

Naša družinska zlatnina, ki ko je hranila mama, ni je bilo dosti, a mi je hudo, ker je bil spomin na staro mamo in krste, je izginila po nepovabljenem obisku prebivalcev z Dolenjske.

bozomon, 10.02.2024 ob 11:38

SElam alejk!

Tebe se pa spomnim… kdo upravlja NLB… ja upravni odbor, ne… 🤭

Kdo pa drug…

glede zlata..

Ja žeee. Samo zame je boljse kot obveznica… IOU ali pa proof of work. Ves da je boljse zlato.

A smo rekli vceraj… legice, igrice, tehnicne stvari, pa bome i zlato se kupuje v tujini. Njima papir a nama stvari… oni naj majo obljubo. Maš drgač stran gold.de.

Sem vceraj prav sel gledat kolk je pol unče na morotu. 1003 filharmonik… odkup nevem 935€…

Je drag premium oz pribitek. Vstop kakorkoli…

Ampak lej… zame vseeno boljse zlato kot obveznica… sicer ne vem ce ga rabis al kako se pride do njih ampak KDD racun stane…

Zlato je “comodity” in za razliko od delnic, ki predstavljajo delež podjetij, ki v povprečju ustvarjajo dobičke podobno kot krypto sam po sebi ne ustvarja nobene dodane vrednosti. Pač podobno kot če bi kupili staro vino, umetnino ali sod nafte, pač upate, da bo nekdo za vaš izdelek ponudil več kot ste vi plačali.

Kot sem napisal na daljši rok, boste verjetno ohranili vrednost, ne boste pa ničesar zaslužili. Če nimate nekaj 100 tisoč finančnega premoženja verjetno ni najboljša investicija za nekoga, ki premoženje šele ustvarja….

Trgovalni račun vas bo letno stal letno par deset EUR(npr Degiro, Interaktiven brookers….). Glede na slo davčno zakonodajo so dobičke po 15 letih držanja oproščeni davkov….

Tudi v tujini je cca 7% razlika med nakupno in prodajno ceno. Živim v tujini in ga občasno kupujem…

Zakaj točno je za vaš to “ustreznejši” naložbeni razred?

Dejte razmišljati širše, ali ne znate?

Avtorica sprašuje, verjetno je bolj konzervativna in ima sredstva naložena na banki, kjer so obresti precej manjša od državnih obveznic.

Če bi bila spekulantka z delnicami in virtualnim valutami, ne bi spraševala, kar sprašuje.

Ker verjetno ni še nikdar trgovala na borzi, nima trgovanja računa in sprašuje za koliko denarja se ji splača kupiti obveznice, da dobi več prihranka za svoj denar, kljub temu da mora placati za trgovali račun in da obresti ne bodo obdavčene.

Bo šlo?

Peter pan, 10.02.2024 ob 12:21

Tudi v tujini je cca 7% razlika med nakupno in prodajno ceno. Živim v tujini in ga občasno kupujem…

Zakaj točno je za vaš to “ustreznejši” naložbeni razred?

ČLouk… če tko gledas kao “drug mora placat vec” potem je vse nateg… tudi podjetje. Delnice… to ti je spet od drugega odvisno. Samo po sebi podjetje ne. Ok bos izdelal vec… delavc mora izdelat vec. In spet nekdo mora kupit vec. Al pa storitve… moras nekomu vec storitev plasirat… vec koncnih uporabnikov rabis…  dnar je drazji, ne poceni… ce tko gledas potem ti je prvo to ponzi… mas lokal bife karkoli… nekdo ti mora prit tja.

Nevem kje kao si ampak za tu kjer jaz govorim ni 7%… razen ce gramske palcke kupujes… na grobo filharmonika preplacas 30e… 3%…

Ce kupis telefon za jurja in ti je ok da zgubis takoj 10% brez da ga sploh odpakiras potem se za teh 30€ pribitka nimas kaj sekirat. Si veliko manj zgubil pa se moznost rasti mas.

bozomon, 10.02.2024 ob 12:32

ČLouk… če tko gledas kao “drug mora placat vec” potem je vse nateg… tudi podjetje. Delnice… to ti je spet od drugega odvisno. Samo po sebi podjetje ne. Ok bos izdelal vec… delavc mora izdelat vec. In spet nekdo mora kupit vec. Al pa storitve… moras nekomu vec storitev plasirat… vec koncnih uporabnikov rabis…  dnar je drazji, ne poceni… ce tko gledas potem ti je prvo to ponzi… mas lokal bife karkoli… nekdo ti mora prit tja.

Podjetja, ki zaradi svoje superiorne dejavnosti, ustvarjajo in posledično delijo dobičke so vedno bila v vsej družbenih sistemih. Obstajala bodo tudi če jaz in ti ne bova nikamor investirala….

Mene zanima, zakaj je zate konkretno zlato boljša naložba, kakor pa npr. Nepremičnine,  Zemlja, Delnice, Obveznice, Menice…

To je osnovno vprašanje za vsakega investitorja.

Pozabu sem prilimat sliko.

Screenshot 20240210 123503 Chrome

Stran gold.de

Top stran.

Eto vam sadake na znanje.

Peter pan, 10.02.2024 ob 12:40

Podjetja, ki zaradi svoje superiorne dejavnosti, ustvarjajo in posledično delijo dobičke so vedno bila v vsej družbenih sistemih. Obstajala bodo tudi če jaz in ti ne bova nikamor investirala….

Mene zanima, zakaj je zate konkretno zlato boljša naložba, kakor pa npr. Nepremičnine,  Zemlja, Delnice, Obveznice, Menice…

To je osnovno vprašanje za vsakega investitorja.

Ja z 10000 tisoc lahko kupi samo garazo. A si glup ti.

Ne popustas ti ne popustam ja😝

Oba hocva bit pametna.

Lej za 10000 nimas izbire… evo jst sm reku cca 75% zlato ostalo bitcoin…

Kak portfeljcek bi pa ti naredil za to?

Meni je pac boljse drzat neko vsoto v zlatu. Rajs mam za 5 tisoc zlata kot pa pet tisoc €.

SUperiorne dejavnosti… lej… nevem kolk bos razumel… jst pravim… pac jst ciljam na kupce ki imajo otroke😂😂😂… zlorabljam to. Dejansko tko recem. Ker bo otrok videl to in to v soli in bo potem otrok oceta drkal da mu kupi…

In isto ti je npr alibaba. Oni nic ne proizvedejo… iz teh stevilk ki jih kupci nastemplajo oni kao proizvedejo. Brez drugih oni nic ne proizvedejo.

Seveda je to ok podjetje… hocem ti povedat da je ce gledas kot ti pravis, vse ponzi.

In dejansko je vse nateg.

Lej. Jst z zlatom nimam kaj. Nosit ne smem. Zene da je okitim nimam. Lah si sam u rit porinem.

Zakaj mam?? Rekli kao ce mas to si nesto… ce nimas si kao nista…

Nateg ce mene uprasas.

New Report

Close