Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija informacije pri nakupu računalnika

informacije pri nakupu računalnika

Lep pozdrav!
Sicer živimo v času, ko ima že skoraj vsak doma svoj računalnik.Jaz nisem med tistimi.Še ne.Zato se obračam na vas, da bi pridobila kakšen nasvet v zvezi z nakupom računalnika.Zaradi denarnih sredstev bi začela z rabljenim.Zanima pa me, kaj sploh sestavlja računalnik, da bom vedela kaj mi prodajalci sploh ponujajo.Prosim za osnovne informacije v zvezi s tem.
Lahko navedem samo to, da ga bi rabila za občasno pisanje seminarskih nalog ali kakih krajših del in kasneje še za diplomsko delo ter seveda za internet.
Že vnaprej najlepša hvala za nasvete in odgovore.Amadeja

Eh, za pisanje seminarskih nalog ali kakih krajših del in kasneje še za diplomsko delo ter seveda za internet je dovolj računalniška učilnica na faksu ali v knjižnici.
Resno; ampak najbrž te bo potegnilo naprej in potem bo poceni star računalnik kmalu pretesen. Premisli o nakupu na obroke.

Poceni rabljen računalnik je običajno za današnjo uporabo nezadosten. Saj zato so se ga bivši lastniki rešili, a ne ? In prvo kar moraš storiti je, da ga primerno nadgradiš. Ko sešteješ ceno nakupa in nadgradenj, vidiš da za ta denar dobiš že nov računalnik. Ki bo imel vse komponente nove, ne pa polovico starih. Vedi da je računalnik že “potrošna roba” zato niti najboljše firme več ne delajo komponent, ki bi delovale večno. In slej ko prej ti bo ta rabljeni računalnik crknil.

Za tvoje, za sedaj skromne potrebe, ti bo tudi rabljen računalnik prav dobro služil.
Cene so tako padle, da ga danes dobiš skoraj zastonj, tako tudi v primeru resnejše okvare ne boš stokala.

Kakor hitro boš postala zahtevnejša, se pa odloči za nov nakup – bolj zmogljivega ali novega na obroke. Tudi če bi se takoj odločila za nakup novega (najcenejšo varianto, ki je na voljo), morda ne bo prehud udarec za denarnico. Ali pa, odvisno od ‘špage’, kajne?

Pred nakupom rabljenega si vsekakor poišči prijatelja, ki se na tovrstno opremo dobro spozna in ga temeljito preizkusita, morda bi ti ga prodajalec dal na preizkus za kakšen teden, da vidiš, ali zanesljivo deluje.

Veliko užitkov ob spoznanvanju čarunalnika ti želim.
Pa se kmalu spet kaj oglasi, kako si se odločila.

Živjo, Tajfun!

Najlepša ti hvala za tvoje mnenje in nasvet.Sicer sem se še malo pozanimala in mogoče pa bi bla tud za varianto novo.Sicer pa pravijo, da se počasi daleč pride a ne? Pa hvala še enkrat. Amadeja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close