Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Informativni dnevi in starši

Informativni dnevi in starši

Ne vem kam gre ta svet moj otrok pride z imformativca pa reče da jih je pol prišlo s starši. Moji punci se je to zdelo čudno in meni da je sama dovolj zrela da je šla sama tja z avtobusom je vse sama organizirala in na to je ponosna. Pol mi pa pove da so se eni za rokico držal pa da je ena punca jokala ker je njen oči rekel da jo bo zuni počakal. Razumem da je komu lahko res nerodno in da so izjeme, ne pa da pride cela družina dela gužvo potem pa še  helikopterska mama/oče dviguje roko in sprašuje vse, snema celo predavanje in si zapisuje vsako pidrobnost. Bil je celo tak primer mi je povedala, da je mama odšla na drugo šolo, hči pa na pač eno da bi si ogledali in da bi izbrali “primerno zanjo”. Moja punca hoče na Bežigrad in je rekla da se ji eni fantje prav smilijo ko jih še mamica za roko s sabo vleče in jih sramoti. Bilo je tudi tako da se je sredi predavanja mama odločila da na tako šolo pa njen fantek že ne bo hodil in ga je odvlekla ven

Sicer je to samo moje mnenje ampak kaj pa vi mislite?

Tako da vam polagam na srce da prepustite otroke same sebi, saj so dovolj stari in jih ne zavijate v vato. Mislim da so dovolj sposobni in tudi pametni da bodo poskrbeli da bo vse v redu.

Hvala in lep večer vsem

Meni se ne zdi, da bi bilo kaj narobe s tem, da starši hodijo na informativce za srednjo! šolo. To so 14-15 let stari najstniki. Imaš slabo vest, ker hčeri ne stojiš ob strani in je prepuščena sama sebi, brez tvoje podpore?! Lahko jo imaš. Sem prvo mislila, da pišeš za faks, tisto je drugo. V obdobju prehoda v srednjo šolo pa so še zelo ranljivi, ne glede na samostojnost.

Joj kako lahko to govoriš! Najin rabi malo spodbude zato sem odšla z njim. In ja ponosna sem na to da sem si vse zapisala in kot praviš ja celo posnela! Jst že vem katera šola bo najboljša za mojega otroka, saj sem njegova mama. Po tvojem pisanju bi rekla da nimaš niti dobre izobrazbe. Kakšen Bežigrad? Haha itak tvoja ne bo prišla gor. Mislila da smo starši nesposobni? Menda pa že znamo kvalitetno izbrati za naše otroke!

2010 je tudi moja mama sla z menoj na informativne dneve 🤷‍♀️

Se čisto strinjam, sem vseeno šel na informativce ampak samo zato ker me je zanimalo kako je in kaj vse se je spremenilo saj sem obiskoval isto šolo kamor je namenjena moja hči. No so bili pa res izgredi nekatere mame sa pav ne morejo sprijazniti s tem, da bodo otroci kmalu odrasli in da so sposobni živeti lastno življenje in sprejemati odgovornosti. Tudi jaz sem videl čudne primere ende od teh je da je mamica za roko držala punco ki ji je bilo vidno neprijetno,piskusila se je izrgati ampak mama ni popustila prijema, nato sta začeli vpiti. Tako da ja se strinjam

čista resnica

Jaz sem se  73.leta šla sama vpisat v srednjo šolo. Otroka sta pa želela da grem z njima, ampak sva sedela zadaj, otroka pa sta se samostojno vključevala z vprašanji ob predstavitvi šol in potem nisva vplivala na izbiro. Danes me presenečajo vnuki, ki iščejo poti do uresničevanje želja, ambicij, pa vseeno se s starši pogovarjajo o opcijah in vem, da so šli na informativne, sicer pa so se otroci kar sami pozanimali o vsem.

Je pomembno kam bo šel otrok naprej v šolo. V službi celo dobimo izreden dan dopusta. Vsi le niso tako brezbrižni. Bežigrajska je bila razočaranje. Tudi malo se niso potrudili. Učilnice male, tesne, prevroče. Prehrana zanič. Nobenega nagovora. Učenke so paradirale z dvignjenimi majicami, ene razkazovale trebuh, druge gol hrbet, v eni učilnici vse smrdelo po švicu . Vse zanikrno.

Ja to da pri 14ih otroka pustiš, da si sam izbira šolo in gre na informativni je treniranje odraslosti. Sporoči čez 15 let, ko bo ta tvoja verjetno še vedno doma, zelo verjetno v mansardi tvoje tašče a ne in bosta skupaj javkali kako ni dobrih šihtov in kako ji mora nekdo stanovanje podarit 😀

Mojadva sta šla na informativni z mano. Tudi na informativni za faks. Kaj tacga a :). No pri 23ih sem bila samostojna. Nista imela več stroška z mano. Nisem bivakirala doma. Skupaj gremo pa še vedno radi skupaj kam. Pri mojih 30+. Čudaško vem. Za nasvet ju tudi še vprašam. Zadnje stanovanje je šel oče z mano gledat pred nakupom. Isto avto. Vem, čist sem v vato zavita :). Tvoja pa pri 14ih čisto odrasla. Bi ji sramoto delala če bi bila z njo.

Mlajša hči je šla na informativca na srednjo šolo, starejša na faks. Starejšo smo odložili pred faksom in je šla seveda sama, mlajšo sem pospremila. Zdaj, ko sta obe najstnici in imata svoje prijatelje in svoje življenje, izkoristim vsak trenutek za povezovanje z otrokom. In sva se imeli super – nisem je držala za rokico, sva pa lepo predebatirali vse o vtisih, potem smo šli vsi štirje na kosilo, še malo v šoping in imeli krasen dan. Škoda, ker eni to zamujate!

Kaj mislim, da je to tvoje mnenje in da ne boš prišla blizu bežigrajske.

Starši na informativcij v sš so še najmanjši problem.

Si pač slaba mati in starš. Tvoja deklica hodi sama okol s 14 leti 🙄

Že davnega leta 2003 je šel na informativne za v srednjo šolo z mano oče. Si predstavljaš, da je to možno? 2003?

Vsako leto ista tema. Nekateri so s svojimi srednješolci preživeli lep dan, drugi pa pametujejo od daleč.

Do cetrt sem prebraka travnìranje. Če so sanostojni, naj te ne skrbi. Kajo drugače vi postali samostojni? Cel9 staršì¿No

Ne bom res risala. Ne glede o pravolisu, lisu ja,   ki ga ne znate s s/z, poleg tega zmagate. 😅😁😗😗😗😗

drži tvoj smrdljivi gopec lezbača zanikrna. ločenka primitivna nesposobna.  KOMU DRUEGMU PA BO OTROK ZAUPAL ČE NE ATEJU IN MAMI? TEBI IN TEBI PODOBNIM NAFUKATORKIM UČITELJICAM. saj ti lahko tvojo pošlješ kam češ. kaj misliš da drgi ne znajo sami??  znajo, samo zakaj bi sami če lahko imajo seboj osebo ki ji lahko zaupajo in si tudi pol ti učiteljčki ne drznejo lagat.  glej  stara,  spelj ise ti pa tvoja hčerka v 3.p.m. navadna ugabna ločenka si.  ločenka smrdljiva.   ti odločaj za tvojo umsko revico kaj in kako, nas  normalne pa pusti primiru  mrš .

Ne vem, kaj se to vam enim dogaja v glavi.

14-letni otrok je še otrok in ja, otrok rabi spremstvo, ker še rabi pomoč pri prevozu, oporo pri samostojnosti in uho za poslušanje pri odločanju za pravo SŠ. Letos sem pospremila na SŠ že tretjega otroka. Itak in logično.

Torej sva se lepo zjutraj vsedla v avto in se odpeljala do Ljubljane. V šoli je bilo povsem normalno, večina otrok s starši, nekateri pa res tudi brez. Nisem videla niti čudaških, niti pretiroma zaščitniških otrok ne. Videla pa sem otroke s starši, ki so si skupaj prišli pogledat, kje bo njihov bodoči mladostnik preživel naslednja 4 leta.

Kaj je s tem narobe, da starš pospremi svojega mladoletnega 14-letnega otroka v šolo, ki ga bo izobraževala in izoblikovala, pa res ne razumem…

Saj ne govorimo o vstopu na faks ali v službo, no.

Bi si zelela da bi moja mama pred 23 leti sla z mano na informativce, morda celo se na kaksno drugo srednjo in ne samo na tisto v nasem kraju, kjer sem potem komaj lezla in se posledicno vpisala na neperspektiven faks in si sjebala lajf ker z izobrazbo, ki jo imam tezko najdem sluzbo. Nisem se videla oglasa za sluzbo, za katero se zahteva moj naziv.

—Mi smo prisli na Bezigrad, ne da bi nas mamica drzala za rokico. Tole vase helikopetrjevanje ne kaze dobro na prihodnost te drzave in naslednjih rodov.

Odgovor na objavo uporabnika
glas804, 15.02.2025 ob 23:59

—Mi smo prisli na Bezigrad, ne da bi nas mamica drzala za rokico. Tole vase helikopetrjevanje ne kaze dobro na prihodnost te drzave in naslednjih rodov.

Vi? Kolk vas? 😀

Res ste prihodnost slovenije. Zato ker se vašim tastarim ni dalo starši bit. Zelo ste uspešni zato. Ste bili že pri 14ih odrasli. Kot sirote. Pri 40ih pa v množini o sebi pišete, jokate da vam moramo stanovanje dat in sprašujete kako do plače ki ni minimalc.

Sem šla na informativnega s sinom letos, pa skoraj pred 10 leti s hčerko. No na fax nisem šla zraven. Se mi zdi, da prikazujete kot da sta samo 2 skrajnosti- popolni nadzor ali pa da prepustiš otroka samega sebi. Drugače pa sem na informativnom videla večino otrok s starši. V soboto pa cele družine.  Verjetno so ga namenili skupnemu druženju, raziskovanju mesta, nakupom, odbijanju spominom. Verjetno je avtorica ena ob mam, ki se ji pod pretvezo, da razvija samostojnost pri otrokih, ne da skrbeti za otroke.  Kot da ne loči, kaj je naloga staršev in kaj je popoln nadzor. Nikoli ni nobena skrajnost ok.

Na informativne sem sla leta 1988, dopoldan je z nami sel oce ene sosolke, popoldan in v soboto smo sle same. Na informativnih je nekaj otrok spremljal stars in se nam ni zdelo to nic takega.

Leta 2011 sem sla z najstarejsim sinom na informativne na 3 sole, ne vem, ce je bil na vsaki soli po en otrok brez starsa, podobno potem tudi 2012 in 2014.

Moraš tudi vedet, da nismo vsi iz mest, kjer so šole. Veliko se jih potem vozi z vlakom, biva v domovih.

Leta 1990 je na informativni dan v LJ z mano šla mami (in ne, ni me držala za rokco 🙂 ), pa sem bila sicer precej samostojen otrok in je bila izbira šole popolnoma moja stvar. Vse ostalo naprej sem urejala sama, npr. sem šla na sprejemni izpit, sem se šla vpisat, sem šla po knjige. Kar pomeni, da sem šla na vlak in v Lj.

Tako da to, kako pustiš otroka samega na informativca za srednjo šolo, ni glih za hvalit se.

No… ene 28 let nazaj je mene mami spremljala, se 5 let vec je spremljala brata. Zakaj? Casovno. Ni pa nikjer dvigovala roke, in na sole kamor sem sla, ni sel nihce iz razreda. Oz nihce iz nase sole. Pri bratu je bilo takrat enako. Edini iz nase sole je sel zha na info dan. Enkrat kasneje pa smo v miru  “povadili” primestni bus in prestope. Kaj bo,ko bosta moja otroka sla v SŠ ne vem. Starejsa je v 7 razredu, ze precej jih ucitelji opominjajo na to da pa ze morajo vedeti kaj bi radi bili v zivljenju sosolke se med sabo skoz pikajo kam bo katera sla in kam bi katera morala it…nasa pravi da ena stalno da hoce da gresta skupaj in ji nabija koliko tock mora imet da bosta skupaj. Nasi pa do tega ni in ji skoz govori da naj odneha…je pa imela do letos samo en poklic, ki si ga je zelela opravljati. Letos pa ne vemo zakaj, ali zaradi vseh teh pogovorov, pravi da ne ve kaj bi rada bila. Da prejsnja zelja ne ve ce ustreza njenemu karakterju….

New Report

Close