Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Informirani kozarci

Informirani kozarci

Ali je že kdo slišal za t. i. informirane kozarce, ki imajo poseben pečat, ki naj bi prečiščeval vodo in jo oplemenitil? Ali res učinkujejo ali pa gre samo za kakšen prodajni trik? Najlepša hvala za vse odgovore.

Pozdravček,

Tinka

Jaz sem tak kozarec kupil in vanj natočil toplo (ne vročo-toplo) vodo…..takoj je počil…..drugega pa potem nisem kupil……

Pozdravljeni!
Mi imamo takšen kozarec doma. Z možem sva naredila preizkus – iz iste “piksne” sva vlila v ta kozarec in navaden (približno enake velikosti). Ko sva poizkusila piti, je bilo pivo iz informiranega nekako “prazno”, kot bi mu odvzel alkohol. Iz drugega pa takšno, kot je običajno.
Če dam vodo, iz tega kozarca naši maci, pije, da se kar ne more ustaviti. Maenda pa tudi rože lepše rastejo s tako vodo.
Če vodo pustiš par minut v tem kozarcu, je potem ta voda nekako brez okusa, ki ji ga sicer dajo razno razne primesi, ki jih s prostim očesom niti ne vidimo. Nam je taka voda zelo všeč.

Misticizem…

Lp, Andrej

Tudi midva z mozem sva naredila poizkus sm pivom in dobila iste rezultate kot Ursa.Potem pa ga je doletela neslavna usoda : oprali smo ga v pomivalnem stroju in postal je cisto navaden kozarec.Drugega pa nismo vec kupili

Lp Mojca

…kar ne veš, tega ni?

Tudi jaz sem ga oprala v pomivalnem stroju, in baje ne izgubi učinka – tako so mi povedali v Aurei v BTC kjer jih prodajajo – baje so delali meritve – vendar pa ga ne smeš kar naprej prati v pomivalnem stroju. Imam ga že kakšno leto in sem zadovoljna, rože pa tudi lepo rastejo !

Najlepša hvala za vse odgovore!

Pozdrav,

Tinka

Urša,

Ne zanikam obstoja energij, ki še niso dokazane. Eno pa je gotovo: dokler nekaj ni odkrito in raziskano, do tedaj s tem ne moremo razpolagati. Če torej ne poznamo mehanizma delovanja nekega pojava, ga ne moremo uporabiti sebi v prid — ker ga ne poznamo.

Mistiki pa vam prodajajo točno to — trdijo da lahko razpolagajo z nečim, kar sami ne morejo ne kvalitativno ne kvantitativno izmeriti. Z malce šale bi lahko trdil, da je prdec zdravilen. In pri dokazovanju svoje trditve bi prišel dlje kot “mistiki”. Kajti moj pojav je občuten in dokazljiv, oni pa s svojimi “informiranimi kozarci” ne izpolnjujejo niti tega pogoja.

Lp, Andrej

Kaj češ Andrej, eni smo pač naivni. Verjamemo tudi objavljenim člankom, kopijam raznih priznanj za inovacije iz ZDA,
pričevanjem o učinkih (lahko so samo psihosomatski – važno, da učinki so), ki jih objavljajo v reviji Misteriji. Morda ne bi bilo slabo, da kaj na to temo napišeš tudi njim, saj takoj na začetku revije objavljajo pisma bralcev. Poizkusi!

Veš, da je pa prdec zdravilen, pa vejo že stare generacije ljudi.
Moj znanec pravi: najprej zdravje, pol pa kultura! Seveda ga pa tudi spusti. Uživa on, mi okoli njega pa ne ravno!
Lepo se imej! Lp Urša

Pozdravljeni,

Nisem si mogel kaj, da se nebi odzval na te bedastoče o tem kozarcu. Se strinjam z mnenjem Andreja, ki je pisal o tej ˝mistiki˝. Česar ne poznaš, ne moreš uporabljati sebi v prid.

Kar se tiče pa goljufije, ki je skrita za kozarcem. Kolikor sem zasledil v neki reklami, naj bi obstajali različni kozarci za različne organe telesa. Če to ni neumnost ali pa kar goljufija, ki bi jo bilo treba prijaviti na zvezo potrošnikov. Kako narediš vodo oz. kako navadno vodo tako obogatiš z nečim da bo učinkovala na organ. Saj mogoče je pa možno, toda svet tehnologije je v teh pogledih še dokaj mlad in nedorasel nalogi, da pride do takega spoznanja.

Pri sosedu sem zasledil enega teh kozarcev. In sicer je bil za možgane. Kaj pa dela v možganih. Povečuje inteligenco, čustva in druge stvari. Človeški živčni sistem je eden najbolj zapletenih stvari na svetu in je znanstevnikom dokaj neznan. In možgani so pa glavni živčni organ, ki opravlja ogromno funkcij (uravnava nivo spolnih hormonov in ogromno stvari, ki se mi jih ne da naštevat). Zatorej je ta kozarec, kot nekakšen dodatek za povečanje naravnih sposobnost organizma. To pa se že sliši kot nedovoljena poživila in bi ga bi bilo moč uvesti na listo prepovadnih substanc.

Še ena stvar draga Urša. In to je glede revije Misteriji. Kolikor vem, v tej reviji pišejo tudi o tem, da so mobilne telefone izumili vesoljci, vtikajo se v nekatere več kot stoletja stare fizikalne ugotovitve in zakone. Zatorej, mislm, da jim tudi v tej stvari ni za verjet.

Glede psihosomatskih učinkov se pa čisto strinjam. To je pa zaenkrat, po mojem, še najbolj normalna teorija teh kozarcev. Pač gre za prevaro svojih čutov in čutil.

Lep pozdrav, Drags

Od besed k dejanjem, spoštovani Drags!
Ne samo govoriti! Od tega nima nihče nič. Pot pod noge, pa na Zvezo potrošnikov! Morda bi veljalo obiskati še kak inšpektorat (morda tržni, sanitarni?).

Hm, kozarec za možgane? To je pa nekaj novega! Jaz poznam samo tri kozarce, ki jih dela Steklarna Rogaška, pa nobeden ni za posamezne organe.

Hvala za nasvet, kar se tiče branja, vendar ne mislim odjavljati naročnine na to revijo.
Pa še en nasvet z moje strani tebi: Ne kupuj Misterijev, je škoda denarja, pa še neumnosti pišejo (po besedah nekaterih).

Ne bom se spuščala v razpravljanje in dokazovanje. Nisem ne usposobljena, ne kompetentna, niti imam voljo.

Samo tole. Ne samo eno fizikalno ugotovitev ali zakon, so novejša odkritja znanstvenikov postavila v dvom ali celo na glavo. Za določena dognanja ni pravih logičnih razlag, ki smo jih sposobni ljudje. Torej?! Tudi zgodovinska dejstva so prirejali, mar ne?
Za to obstajajo dokazi!
Škoda energije za prerekanja, ne? Brez zamere in lep pozdrav!

Spoštovani vi vsi, ki vas zanimajo informirani kozarci!
Kot sem že napisala Dragsu, sem naročena na revijo Misteriji.
Danes sem dobila 97. številko na dom. Glede na to, da bi Drags in še nekateri te kozarce spravili na zatožno klop, kot prevaro za kupce, naj napišem še nekaj podatkov iz te revije.

Citiram revijo: “Tehnologija Hydronic, po kateri so narejeni kozarci, je bila nagrajena z zlatim odličjem na sejmih inovacij
v Nurenburgu (Nemčija), Pittsburgu (ZDA) in na mednarodnem sejmu v Celju ter je prejela Pittsburgu posebno nagrado za uspešen naravovarstveni izdelek, kristalni globus.”

Vsakemu originalnemu kozarcu je priložen tudi certifikat.
Predvidevam, da certifikatov ne delijo kar pod kakšno šupo.
Torej naj bi stala zadaj neka konkretna uradna ustanova, ki izdaja certifikate.

Zanima me cena teh kozarcev ter kje jih je možno kupiti?

Cena kozarca je 2900,00 oz. 3800,00 sit. Kupiš jih v trgovini Aurea BTC, hala A v LJ (tel. 01/541-17-60) ali na Založbo Ara, Šmartinska 10, LJ (tel. 01/431-20-25) ali e-mail
[email protected].
Imajo jih tudi ponekod drugje po Sloveniji, vendar je teh naslovov preveč, našteti so pa tudi v reviji Misteriji (na sredini). Lp Urša

Certifikate in nagrade lahko delijo “mistični” somišljeniki, ki v tujini in pri nas izdajajo revije, kot so Misteriji ipd. Ker v vsem demokratičnem svetu velja svoboda združevanja, ni certifikat določenega društva, katerega dejavnosti ne poznamo, prav nobeno zagotovilo kakovosti.

Če bi bili prodajalci teh kozarcev pošteni bi kupcem dali na voljo biološko-fizikalne analize, ki dokazujejo spremembo vode pod vplivom teh kozarcev. Brez ustreznih meritev je nemogoče poznati kvalitete kateregakoli proizvoda, še bolj nedoumljivo pa je, kako lahko tak proizvod dobi nagrado. Če take meritve v primeru inf. kozarcev obstajajo, naj me kdo prosim razsvetli.

Andrej

mislim, da sem lani zasledila tako meritev vode iz tega kozarca in primerjave z drugimi vodami, objavljeno je bilo tudi v tisti reviji misteriji, ko sem jo takrat slučajno kupila (mislim da lanski april ali maj). Takrat so dokazali da je voda iz tega kozarca boljša. Meritev pa je mislim opravu en od inštitutov za pregled vode, ki tudi drugače kontrolirajo vodo kot so Edina pa te ostale stekleničene vode.

Tudi v reviji Zdravje je bilo objavljenega kar precej o ucinkovitosti informiranega kozarca.Mislim, da je to kar v redu in strokovnega revija.Ali pa se motim ?

Lp Mojca

Hvala lepa za informacije.Ob prvi priliki, ko bom v BTC-ju, si bom enega nabavil.

“In vendar se vrti …” , konec citata.

Precej sem prebral o teh kozarcih (Misterij, Viva), tudi v BTC-ju sem jih ogledoval, pa kaj, ko sem po duši tehnik in (žal za proizvajalca) tudi nekaj vem o elektroniki, informatiki, pa tudi o steklu kot materialu in moram reči, da je zadeva zelo poceni nateg naivnih kupcev. Tisti, ki imajo močno avtosugestijo (oziroma so bolj sugestibilni), so malce manj nategnjeni, tisti, ki nas pa ob takem čira-čara (in to s kakšnimi napravami, ha,ha) prevzame dvom, pa smo seveda popolnoma razočarani (če seveda kozarec kupimo). Nategunov je po svetu kar precej, žal pa tudi njihovih žrtev. Osvežil bi vam spomin na svetovnega računalniškega prvaka (diploma je bila zelo lepo izdelana) ali pa morda še to v premislek:
kako to, da tak fenomenalen izum ni doživel odmeva vsaj v kakšni malo bolj resni ekološki reviji, če že ni doživel priznanja z objavo v kakšni znanstveni reviji (npr. elektrotehniški vestnik). Za božjo voljo – zdravo pamet v roke, ne pa čula, rekla, kazala.Mike je pisal/pisala:
>

Koliko besedičenja ljudi, ki ne poznajo oziroma nočejo poznati dokazov o delovanju informacij. Informirani kozarci in drugi informirani izdelki iajo “vsiljeno” vibracijo, saj kot veste vse vibrira. In te fine vibracije, pravijo jim infomacije, delujejo na molekule vode, za katero najbrže veste, da ima spomin, od tod homeopatija. Spomin je v bistvu kot med ročicama vodika. Tisti, ki v vse dvomijo, naj poskusijo piti iz kozarca in bodo ugotvoli spremembo okusa, lahko pa poskusijo s kvasom kot je opusano v zadnjih Misteriji. Kar zadeva raziskave:
-Inštitut za papir v Ljubljani
-Kognitivni laboatorij Fakultete za računalništvo v Ljubljani
-Univerza Lomonosv v Moskvi
-Čebulni gentoksični testi
….
Najlaže je ne razumeti in se posmehovati.
Poglejte si http://www.hydrovital.com in morda http://www.misteriji.si

Morda bo nekaj man nejevere.

New Report

Close