infrardeča savna
Ce imate doma prostor nekje v stanovanju, recimo kopalnica, balkon, fitnes – spa soba v stanovanjskem delu, .. bo v uporabi, ce bo v kleti ali nekje na nauporabljenem podstresju pa rajsi pozabi. Ce bo blizu boste uporabljali in uzivali. Fajn je, ker jo uklopis 10 minut prej, takrat samo se pod tus in v kabino. Greje se le 10 min, kar je vec ne prinese nic.
In pazit kaj kupite, naceloma taka kabina ( ob predpostavki, da je kvalitetna) ne rabi prav dosti servisa, ce pa rabi pa bo fajn, da firmo kjer kupite ne bodo zaprli cez 3 mesece, da vam servisa ne bodo oderusko zaracunali. Se to, fitma, ki prodaja le kabine je muha enodnevnica. Kitajska roba zgleda lepo, ko jo prvic uklopis sicer smrdi ko hudic in tudi kmalu bo kaj crknilo, ima v redni izvedbi tudi vse dodatke, ki jih seveda ne rabis. Tudi Bauhaus bo precej slaba kvaliteta. In velikost, ce prostor ni problem rajsi kaj malo ve jega, cena na velikost ne varira prav dosti in tudi v dveh se notri kamot ulezes, ne da sedita v dveh ali treh kot tri svece tam in se ne mores premikat.
Jaz jo obozujem, mi je sama toplota ljubsa kot v klasicni savni.
Za savno rabiš plac, kvalitetna izdelava stane precej, treba jo je čistit in vzdrževat, pokuri veliko elektrike, po njej se vsakič tuširaš in rabiš vodo pa brisače. Če vse skupaj sešteješ, je zadeva dražja od obiska zunanjih savn. Ki jih obiščeš ko se ti zazdi, drugi pa imajo posel z njo, ti samo odideš. Pred kakimi 10 leti so bile te savne doma moderne, kar nekaj kolegov jih je montiralo, vsi pa jih danes uporabljajo kot priročna skladišča za staro kramo.
mi smo jo postavili kar v spalnico, tako da lahko vmes gledaš TV, če želiš. Nekako se nam je zdelo, da bi jo precej manj uporabljali, če bi jo postavili v klet. Sedaj jo imamo že kakih 7-8 let. Sama jo uporabljam bolj poredko, medtem ko je soprog v njej skoraj vsak dan (seveda, ko je sezona), kar znese preko 100x letno. Elektrike porabi malo.
Tudi mi smo zelo zadovoljni. Imamo finsko IR in zeliščno. Uporabiš jo, kadar ti odgovarja, po savnanju se samo še stuširaš in urediš za spanje ali kaj drugega. Počutje je krasno. IR mi pomaga pri hrbteničnih bolečinah, jih zmanjša….skratka priporočam.
In mimogrede, če uporabljaš savno kje drugje, ne doma, je vprašljiva higiena, bonton savnanja….preden smo jo imeli doma sva z možem obiskovala take savne in naletela na marsikaj.
LP
ir savna je super, jaz bi jo imela doma, ce bi imela plac in tudi uporabljala, v zunanje pa sploh ne hodim, tako zaradi higiene, obnasanja nekaterih pa tudi zame je pozimi to smrt za prehladit se da sem v oregreti savni in potem moram ven na mraz do doma…
najbolj idealno je imeti jo doma, samo pod tud in pod kovter, da ni treba ven, ker se samo prehlajas…
tudi oz. se posebej zato v zunanje oz. drugam, kjer jih imajo ne hodim
Brez veze, 06.10.2015 ob 11:32
Za savno rabiš plac, kvalitetna izdelava stane precej, treba jo je čistit in vzdrževat, pokuri veliko elektrike, po njej se vsakič tuširaš in rabiš vodo pa brisače. Če vse skupaj sešteješ, je zadeva dražja od obiska zunanjih savn. Ki jih obiščeš ko se ti zazdi, drugi pa imajo posel z njo, ti samo odideš. Pred kakimi 10 leti so bile te savne doma moderne, kar nekaj kolegov jih je montiralo, vsi pa jih danes uporabljajo kot priročna skladišča za staro kramo.
A ti se ne tuširaš ker nimaš savne?
savna, 06.10.2015 ob 09:25
Zanima me, če ima kdo doma infrardečo savno in koliko to dejansko uporablja. namreč mene mika nakup, vendar se bojim, da je potem ne bomo uporabljali. Saj veste nekaj si navlečemo domov, potem pa to ne uporabljamo.
Jaz imam obe, infra in finsko, oboje super.