ingver + med
Ingver je naravni antioksidant.Redno ga vnašajte v organizem in počutje bo odlično.Telo ga ne bo zaznalo,če ga boste danes probali in takoj pričakovali čudež.V času hitrega tempa življenja in posledično slebih prehranjevalnih navad,nevede svoje telo “zakisamo”..Od tu izhaja napenjanje,glavobol,utrujenost,vnetja želodčne sluznice..in še tisoč slabih dejavnikov.
Je seveda čisto odvisno zakaj to potrebuješ? si prehlajena, imaš težave s prebavo, jetri, holesterolom, napihnjenostjo, čem drugim?
Če si to vzela prvič, spet ne moreš pričakovati rezultate v 4 minutah po tem ko nekaj spiješ……
Spet, če pa vzameš ingver z medom in se potem še napokaš 1000 drugih nezdravih stvari je spet težko pričakovati nek ultra učinek….
Skratka, premalo napisano, a na internetu najdeš ogromno člankov na temo ingverja.
Jaz ga uporabljam (ingver) samo kot čaj, brez dodatkov, naribam ene 5cm korenine v 1 l vode in kuham 10 minut in pijem kot čaj čez dan, predvsem po zimi mi tisti pikantno-svež okus paše.
To delaš na pavšal, za vsesplošno zdravje,dobro počutje. Ali za kaj konkretnega?[/quote]
Čeprav za eno izmed sestavim študije kažejo, da naj bi ustavljajo kronično bolezen, ki jo imam, jemljem vse skupaj bolj zaradi preventive in dobrega počutja – in drži, da razen kakega rahlega nahoda v sezoni gripe in prehladov nisem bila bolna že leta..
Končno sem tudi jaz naredila mešanico: korenina ingverja, cca 0,5 l medu in nekaj limone. Ingver sem z limono (očiščeno pešk in olupljeno) zmiksala kar v električnem mešalniku, dodala med in voila, zdaj s tem hranim moža, ki ima multiplo sklerozo…… to zdaj je kak teden. Pravi, da je dobro, počuti se v redu, je pa res, da je začel kašljati in se tudi dobro odkašlja. Zanima me ali je kašelj lahko vzrok jemanja te mešanice ali je možno, da se mu zdaj čistijo pljuča, je namreč kadilec.
lp