Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija inštalacija programa in prostor

inštalacija programa in prostor

Pozdravljeni,

ker imam C disk že prepoln in nanj resnično nič več ne gre, kvečjemu bi bilo potrebno še kaj sprostiti,
me zanima kako je pri inštalaciji novega programa, če ga inštaliram na D disk, ki je še pretežno prost.
Bo ob tem tudi obremenil še C ali ostane C v tem primeru nedotaknen.

Hvala za inf.

Hojla,

C bi ostal nedotaknjen, vendar vseeno odvisno od programa. Namreč nekateri “večji” kljub vsemu, če jih naložiš na drug razdelek, pustijo kakšne sistemske datoteke na C razdelku.

Drugače pa lahko malce prostora na C razdelku pridobite s programom CCleaner ali pa, če imate 4 GB spomina (RAM-a) in uporabljate Win XP, potem lahko onemogočite navidezni spomin (pagefile). To velja storiti le, če ste “povprečni” uporabnik (ne uporabljate CAD, grafično obdelovanje, itn.).

Pozdravljeni,

hvala za odgovor.

Ste mi pripravljeni posredovati še link do CC Cleanerja, da si ne potegnem dol
kakšne okužene verzije – se mi je že zgodilo…

Ter prosim če mi lahko poveste če lahko dam,
ko grem na lastnosti C, na razdelku Splošno,
je opcija da lahko označim Prihrani prostor s stiskanjem vsebine – lahko dam tukaj kljukico
in stisnem Uporabi?

Lp

http://www.piriform.com/ccleaner

Defraggler je tudi luštna zadeva drugače. Pri SSD pogonih (mimogrede) defragmentiranje trdega diska ni potrebno oz. v primeru MLC tipa, se celo močno odsvetuje.

Ne, ker stiskanje prostora bo zelo upočasnilo nalaganje OS, ko prižgete računalnik in tudi sicer.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close