Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Inštalacija zvočne kartice

Inštalacija zvočne kartice

Inštaliral sem zvočno kartico (FM801). Do sedaj sem uporabljal tisto, ki je na osnovni plošči. Seveda bi bilo prelepo bi bilo, če bi stvar kar delovala. Zanima me, ali je potrebno onemogočiti staro na BIOSU ali zadostujejo nastavitve v nadzorni plošči? Itak mi v vsakem primeru stvar ne dela… Pa ne vem, kaj bi bil vzrok. Driverje imam originalne in so se pravilno naložili.

LP!
Vkolikor imaš matično zvočno kartico na mami-plati, jo moraš obvezno izklopiti v BIOSu, če želiš, da ti druga deluje. Drugače pa je, če imaš dve dodatni zvočni kartici, takrat imaš lahko priklopljene obe in npr. eno uporabljaš za predposlušanje.
LP, Grega

Ja, osnovna je na matični plošči. Sem izklopil tudi v BIOSU, pa mi zadeva ne funkcionira… Ali je pomembno, kdaj jo izklopiš: pred ali po vstavitvi nove kartice? Jaz sem kartico vstavil, inštaliral gonilnike in šele potem izklopil matično zvočno kartico. Pa ne da zvoka od sebe…
lp

ne samo v BIOSU, včajih je potrebno prejumpati še kak mostiček na plošči. Preveri v knjigici, ki si jo dobil poleg plošče. Potem v biosu disable in šele potem inštalacija.
Ker praviš, da si jo že inštaliral jo boš moral deinštalirati (desni klik na ikono “My computer/Moj računalnik”, nato “Properties/lastnosti” in na listi označi zvočno kartico ter klikni gumb “odstrani”), ob ponovnem zagonu pa ti bo PC itak sam zahteval inštalacijo.

Živjo!
V BIOSu sem disable-al integrirano kartico in potem še enkrat inštaliral gonilnike za novo. Zdaj mi pa nekaj ni jasno: zvok slišim, ampak le v primeru, da so v Multimedii (Control Panel) ohranjene stare nastavitve (Preferred device: VIA AC’97 Audio Controler – gonilniki od stare integrirane kartice). Če izberem novo kartico (preferred device: FM801System Playback), ostanejo zvočniki nemi. Sklepam, da zvok še vedno generira stara kartica, čeprav je v BIOSu diable-ana. Ali se motim?

pa tsari to ti usaki ve še moja babica al ke nubiii

Vse v redu, krvni tlak tudi, mogoče si kaj takega jedel/pil/”smoukal”, da odpiraš
teme stare cca. 6 let.

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close