inštaliranje XP
Formatiral sem računalnik in hotel naložit XP. Ko sem dal noter cd mi ni začelo avtomatsko inštalirat XP. Tudi ko sem šel v cd-enoto in kliknil setup ali nekaj podobnega, mi tudi ni hotelo naložit.
V čem je problem?
Problem je v tem da se winXP ne da tako enostavno naložit kot ostale. Jaz sem jih naložil tako, da sem nadgradil win98. Drugače se pa dobi program, da naložiš winXP, samo nažalost ne vem kateri.Prebral pa sem da nekaj prekopiraš na tri ali štiri diskete iz cd-ja, nato pa iz njih instaliraš.
Sori, da ti ne morem bolj natančno pomagat.
Pepec, če imaš dve cd-enoti, npr. navadnega in pekač, vstavi cd v tisto, ki je priključena kot primarna. Nato resetiraj rač. in instalacija XP-jev naj bi se začela.
Včasih je treba začasno popraviti še nastavitev v BIOS-u, da se računalnik najprej zaganja s CD-enote.
Za instalacijo ne potrebuješ nobenih disket.
Če imaš samo en disk, se lahko odločiš za ponovno formatiranje (NTFS), delajo pa tudi na FAT32.
Bo tokrat šlo?
Ja, imam dve cd-enote.Kako pridem v bios in kako se to spremeni če ni preveč komplicirano..?
gres v bios pa moras nastaviti da je cd first boot device tako da ti prvo bere dol s cd-ja ,prvotno je nastavljeno na disketnik al pa na kaj drugega.potem lepo racunalnik zazenes in ti napis ce zelis zagnati program s cd-ja .kliknes katerokoli tipko in se instalacija zacne.
V BIOS ponavadi prideš s tipko DEL, takoj ko se računalnik prižge (tam, ko ti napiše procesor in pa preveri RAM).
Forum je zaprt za komentiranje.