interesenti za cepljenje pod 50 let
V roku enega tedna se bo lahko cepil kdor se bo hotel brez čakalne vrste. Zaradi odpora ljudi (žal) ne bomo dosegli precepljenosti. Mogoče bodo omejitve to kaj spremenile.
Od junija dalje ne bo več brezplačnih hitrih testov, saj se bodo vsi imeli možnost cepiti, hkrati bo brez potrdila o cepljenju kar precej omejitev pri raznih prireditvah.
To o hitrih testih zagotovo ni res. Ti zagotavljam 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Mogoče kdaj pozneje, junija še ne.
Čez poletje bodo omejili število lokacij, časovne termine, ko se bodo hitri testi izvajali.
Poleti tudi kovid cepljenj ne bo dosti.
Pri preditvah na odprtem ne bo nekih hujših omejitev. Gre le za strašenje, da se cepite.
Z začetkom julija, verjetno že prej, bo vse popustilo. Mogoče teden, dva ne vem/ne znam/ pravilnik ta in oni nato prosto.
Velja za Slovenijo.
To o hitrih testih zagotovo ni res. Ti zagotavljam 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Mogoče kdaj pozneje, junija še ne.
Čez poletje bodo omejili število lokacij, časovne termine, ko se bodo hitri testi izvajali.
Poleti tudi kovid cepljenj ne bo dosti.
Pri preditvah na odprtem ne bo nekih hujših omejitev. Gre le za strašenje, da se cepite.
Z začetkom julija, verjetno že prej, bo vse popustilo. Mogoče teden, dva ne vem/ne znam/ pravilnik ta in oni nato prosto.
Velja za Slovenijo.
[/quote]
Moje informacije so drugačne, so iz vira. Čas bo pokazal kdo ima prav.
[/quote]
Nima kaj čas pokazat. Dogaja se sedaj. 5 mesecev so rabili, da so cepili 60+. 6mesecev za 40 letnike.
Seveda je zmeda, če en dan pred cepljenjem dobim sms z odpovedjo cepljenja. Sosed že cepljen, pa dva sms z vabilom na cepljenje.
O, hvala za vprašanje 🙂
Čisto preprosto, obožujem Portugalsko in tam imajo velikokrat na vhodu pred muzeji, znamenitostmi to napisano in mi ogreje srce, ko se spomnim. S pomišljaj med besedama sicer. Portugalščine žal ne govorim, si želim, a vedno zmanjka časa in volje za zagrist, žal tudi nimam znanja nobenega romanskega jezika, da bi bilo lažje.
[/quote]
To o hitrih testih je 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}.
Tisto o prireditvah (na odprtem) pa ? Na začetku bodo “težili”, potem pa 50/50 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}
Bomo videli kdo ima prav.
Res me zanima, kako bo to videti v praksi. Okej, poleti tako ali tako večina ljudi raje sedi zunaj, ne v lokalu. Torej, nekdo bo hotel v lokal … komu bo pokazal potrdilo/cepilno/test? Ali če se bo recimo vlilo in bo 30 ljudi hkrati rinilo v lokal? Bo prišla skupina tujcev in se bo moral natakar/varnostnik pregovarjati z njimi, kje imajo dokazila?
In nekdo bo moral viseti tam na vratih za vsak slučaj, če bo tistim trem gostom na dan padlo na pamet sedeti notri? Gostincem in folku se bo po mojem najkasneje zaradi tega odfuckalo.
Torej, ljudi so prepričali, jih tako rekoč posilili z Astrazeneco, zdaj pa se obeta, da bo na ravni EU pogodba za dobavo tega cepiva prekinjena … s tem, da ta teden pospešeno vabijo folk na prvi odmerek (ljudje z enim odmerkom pa niso dobili še drugega). In osvežitveni odmerek bo potem neko tretje cepivo. Ful dobro.
In potem bi oni radi, da se cepimo??? Kdaj so izumili cepivo AZ? In kaj očitajo ljudem, ki ga nočejo? In kaj se zdaj zgodi – da ga bodo skenslali. Kdo je potem tukaj nor, folk ali strokovnjaki? Jaz ne morem verjet, da zdravniki še vedno tako voljno sodelujejo v tej farsi. Jim res ni nerodno, nimajo poklicnega ponosa?
O, hvala za vprašanje 🙂
Čisto preprosto, obožujem Portugalsko in tam imajo velikokrat na vhodu pred muzeji, znamenitostmi to napisano in mi ogreje srce, ko se spomnim. S pomišljaj med besedama sicer. Portugalščine žal ne govorim, si želim, a vedno zmanjka časa in volje za zagrist, žal tudi nimam znanja nobenega romanskega jezika, da bi bilo lažje.
[/quote]
Obrigada! Živim namreč na Azorih, tu je “bem vindo – dobrodošel” seveda stalnica. V Slo. pa portugalščine ne srečaš pogosto, zato me je zanimalo. BTW. portugalščino – govorjeno – je grozno težko razumeti, jaz se še vedno mučim s tem (no, na Azorih je portugalščina še malo bolj nerazumljiva kot na celini), čeprav z branjem nimam težav. Lepo se imej in hvala za prijaznost!
Cepljenje je brezvezno trošenje denarja in energije ker cepivo prvič še ni na polno odobreno, drugič pa sploh ne jamči, da ne zboliš, samo lažje prebolevaš. To pomeni da cepljen še vedno lahko prenaša virus in okužuje druge, pa sploh ne ve za to. Cepljenje bo povzročilo še večje okuževanje, ker cepljeni mislijo, da to cepivo deluje tako kot tista stara, ki smo jih doslej dobivali in bodo mislili, da so varni in neprenašalci.
Cepljeni bo lahko okužil več ljudi, ker bo z virusom veselo hodil po svetu in sploh ne bo vedel, da ga trosi naokoli.
1. Če cepivo prepreči težji potek bolezni to pomeni ogromen plus za zdravstvo, poleg seveda za vse tiste, ki bodo ušli težjemu poteku ali celo smrti.
2. Cepivo res ne ustavi širjenja, ga pa zmanjša za najmanj 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, tako kažejo klinične študije.
Torej bi v primeru vsaj 60{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} cepljenja imeli več kot polovico manj hospitalizacij zaradi covida in enkrat počasnejše širnjenje. V primeru skoraj 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} precepljenosti hospitalizacij ne bi bilo več, R pa bi padel pod 1, kar pomeni, da bi se širjenje samo od sebe počasi ustavilo. Utopija, vem.
Sodelujejo zato, ker jim denar več pomeni od življenja in resnice.
Za manj dela prejemajo več denarja v obliki korona podkupnin.
Ob praznih čakalnicah se tričetrt časa praskajo oo ritih in se zajebavajo.
Če kdo umre zaradi njihove ignorance in malomarnosti, pa je to samo plus, ker tako ali tako umre zaradi korone in več jih umre zaradi korone, dlje bo trajal ta cirkus in več denarja bodo pobasali v žepe.