Internet 2000
Zdaj so šele ugotovili, da če je zastonj, plačaš s svojimi podatki. Vsak, ki ima facebook in gor naložene slike, se bodo te slike uporabljale za razvoj umetne inteligence. Lol.
Prekineš pa lahko deljenje nadalnjih objavljenih slik v nastavitvah na facebooku. Lol x 2.
Vedno mi je zanimivo odkrivati kakšne stare spletne strani, stare forume, iz 2000 in tam okol, najraje iz archive.org. Baje da so archive.org nekaj tožili in sem upala, da ne bodo dobili tožbe. Zakaj brisati zgodovino človeštva.
A veste, koliko je uporabnih in brezplačnih stvari na archive.org. Pa saj nihče ne ve, kdo so ti ljudje. Pred nekaj dnevi sem tu gor objavila povezavo na fotke iz dogodka meet mee. Pa to je zgodovina. Ko smo fotkali še z navadnimi digitalnimi fotoaparati. Jaz imam nikon coolpix fotaparat, pred tem sem imela še enega, ki ga žal nimam več in ne vem imena. Takrat smo še razvijali te fotke. In jih dajali na splet, da smo si vsi pogledali album. Ni bilo gdpr in teh sranj. Vse je bilo pristno.
Ker danes vse, kar je na instagramu, facebooku, je laž. Vse je namenjeno marketingu. Iz vsakega joka je treba narediti dramo in jo dati na instagram, da se z njo zasluži. Tudi noseče ženske, otroke, happy family, to je vse na spletu zarad marketinga. Ne zarad pristnosti. Dejansko gre folk k profesionalnemu fotografu, da jih fotografira za instagram. Vse za marketing. Iz človeka so naredili prodajni produkt.
Kako smo se imeli lepo 2000-2006, tam nekje. Bilo je resnično.
Bravo za zapis! Podobno opažanje:
Za lažno nasmejane.
Nehajte se že enkrat »smejčkat« in nabijat drugim frustracije!
Pametni vam namreč že dolgo ne verjamemo…
Mislite, da izžarevate srečo, samozadostnost?
Za nas ste nerealni, prepotentni, prepolni sami sebe.
In do kraja naveličani smo vaše poze in poz, vašega metanja ven, češ, glejte kako uspešen/uspešna sem.
Ste kurac uspešni. Upam celo, da dobite raka, da se boste malo manj smejali.
In če ste tako dobri igralci, vpišite akademijo, smer dramska igra in izpopolnite vaše »znanje« igre, za katerega prepotentno mislite, da je ogromno, neskončno.
Mi pa vemo, da za fasado skrivate vašo neuspešnost, duhovno revščino in cele dneve delate na »uspehu« in na lažnivem imidžu.
Cele dneve ne delate drugega, kot da z belilom belite zobe in trenirate nasmeh…
Ker mislite, da brez tega ne gre. In mislite, da smo ljudje, ki nismo cele dneve nasmejani, manj vredni, da smo luzerji.
In mislite, da ste vi zmagovalci… Japajade. Veš da.