Internet priklop
Priporočite mi najcenejšo varianto priklopa na internet (telefon – navadna linija) in če je mogoče stroške investicije in mesečne naročnine.
Hvala in lep pozdrav, Polde
Najceneje bos prisel skozi, ce poznas kaksnega studenta ali dijaka, ki ima dostop prek arnesa. Naj ti dajo user name in pasword in si na netu. seveda pa potrebujes se prej modem, ce ga slucajno sedaj nimas. e mail naslov si pa tako ali tako lahko odpres na razlicnik iskalnikih. Hotmail, yahoo, e-mail,…
Najcenejše je na Volji. Dostop je brezplačen, cene pogovorov pa imajo objavljene na svoji spletni strani.
Kako pa je s hitrostjo dostopa?
mimogrede, kako kaj pralni stroj? :)))
Dostopaš lahko preko analogne linije (navaden modem) -hitrost do 56Kbps (približno 5.5 K/s)
ali ISDN – 64Kbps (ena linija) ali 128Kbps (dve liniji)
kaj pa ISDN, mislim prenos
64Kbps (približno 6K/s) z enim kanalom ali 128Kbps (približno 12,5 K/s) z obema kanaloma.
kaj pa stroški, ne bi rad plačeval nekih glomaznih naročnin…
naročnine ni
plačuješ le impulze, ki pa so cenejši kot tisti pri pogovoru, saj kličeš na 0889
pojdi na http://www.volja.net, tam boš natančno videl kakšni so stroški za minuto dostopa
hvala, zdej morem pa sam še ženi upravičit nakup modema, kako gre tisto: ‘joj, brez tega pa ne gre več, vsi ga imajo, sam midva sva odzad…’
Hvala za priporočila, se beremo Polde
He, he, Polde. Zaenkrat še pere tale naš pralni stroj.
Glede hitrosti ti pa težko rečem, ker imam kabelski internet. Voljo sem imela lani, računalnik pa je bil tudi drugačen. Težko rečem.
Koliko na mesec imaš namen plačevati z internet oz. kakšen limit si misliš postaviti? In koliko plačuješ sedaj za telefonske pogovor skupaj z naročnino?
LP Harry
Trenutno plačujem golo naročnino, ker me je bolj mal na telefonu oz. skoraj nič, na mesec pa nameravam plačevati max. cca. 4000 SIT, mimogrede koliko je vreden impulz pri guest.arnes, imam namreč možnost da se tam prištekam
Forum je zaprt za komentiranje.