Internet problem
Zdravo!
Mene zanima zakaj mi računalnik javlja nasledno napako: Prišlo je do spora IP naslova z drugim sistemom v omrežju? Imam povezanega z routarjem. Če računalnik ni prižgan in resetiram router, potem router oddaja signal – internet, ko pa zaženem računalnik, javi napako in router neha oddajati internet (tudi na računalniku internet ne dela).
Računalnik sem že resetiral oziroma formatiral, a še vedno javlja isto napako..
Zna bit, da ima računalnik nastavljen statičen IP, kateri je isti, kot ga ima ruter
Do teh sporov prihaja kadar imata imata dve napravi enak IP. Kot že omenjeno, poglej če imaš nastavljen statičen IP in ga nastavi na avtomatsko pridobivanje – routerji imajo taka ali tako privzeto vključen DHCP. Potem ne bo več težav.
No sm jz hotel spremenit IP, pa sem nevede zagnal firmware update, vmes pa sklopil uorter, tko da zj zeleno rumeno lučka utripa kar pomeni naj ga nesem na servis ker je firmware zanič. Sam sm ga probal usposobiti a ne gre. Ali se mi ga splača popravljat mislim da sploh računa ali karkoli nimam, star je komaj 1 let, model pa je Netgear wnr834b, če se kdo zastop naj bi bil najmočnejši pa tud drag je bil. Kaj naj zdaj naredim?
No dons mi je kolega nekak popravu firmware tko da router dela in nekak smo vsposobl internet.. Ali je možno da vse kar je bilo narobe je to da sta bili aktivni dve povezavi hkrati,v Network connections mam LOCAL AREA CONNECTION in WIRELESS NETWORK CONNECTION2 in ko sem na obeh računalnikih izklopil LOCAL AREA CONNECTION je internet normalno začel delovati.
Sam kdo je pa to na samem začetku sploh vklopil?? Pa zakaj je sploh una prva povezava…
To nebi smelo povzročati težav. Nekaj pa sigurno ni bilo dobro nastavljeno. Malo poglej kako imaš nastavljen LOCAL AREA CONNECTION. Sam imam 4 kartice v mašini in nimam nobenih težav.
Takoj ko dam local area enable mi internet vn vrže.. ko dam disable spet dela… ma sj men je vseen glavn da dela, tud zaenkrat mi ne teži več z tistmu sporočilom za spor z IP-jem.. vseeno hvala
Ali je možno da vse kar je bilo narobe je to da sta bili aktivni dve povezavi hkrati,v Network connections mam LOCAL AREA CONNECTION in WIRELESS NETWORK CONNECTION2 in ko sem na obeh računalnikih izklopil LOCAL AREA CONNECTION je internet normalno začel delovati.
Jap to je seveda čisto možno.
Ker ne moreš imeti:
– na wifi in na lan karitici IP naslovov iz iste naprave (usmerjevalnik)
– “cela štala” je bila z prehodi
skratka – če uporabljaš kabel – potem onemogoči brezžično povezavo
in obratno.
Je pa teoretično čisto možno, da si na obeh karticah imel isti IP naslov
Forum je zaprt za komentiranje.