Internet
Pozdravljeni.
Imam eno tezavico z netom. Zanima pa me, koliko se vam poveže modem 56 na net. Meni se namrec 28800, kar je seveda premalo.
pa ce kdo ve kaj je narobe bi bil zelo vesel, če bi mi lahko posredoval rešitev.
Hvala
lp
To je čist odvisno od hitrosti in zasedenosti tel. linije če boš šel gor zjutraj boš imel sigurno večji prenos ko zvečer
Če si zlo daleč od centrale… Meni se ponavadi 50.333 poveže. Probaj malo nastavitve, software compression pa to. pa še katerega ISP imaš? Če je kakšen ARNES, potem je lahko veliko folka gor vedno.
ja vem, da je folk pa to, sam 28800 je mal premal.
Alien kakšne nastavitve software commpreesion, kje je to, pr nastavitvah modema, ma nek sem že štimal sam ne pomaga nč.
Pr katermu ponudniku si ti!
Borut zdravo..
Pristavim še jaz “piskrček”.
Na žalost nič nisi povedal, kak modem imaš, čisto možno
je da imaš modem, ki pač podpira samo hitrosti do 28.800 (33.000).
Naslednje – mogoče je, da si še vedno povezan do centrale preko
“dvojčkovega priključka” – in posledica tega je seveda samo 28.800…
Povej malce več…
lp
Živjo Klemenxx
Imam modem motorola 56k, menim da bi moralo iti preko 40k, saj imajo prjatli istega in povezava je dost boljša.
Kaj to pomeni preko “dvojčkovega priključka”.
LP
Borut
Dvojćkov priključek pomeni,da imaš telefonsko linijo,kot dvojček.
To pomeni,da si isto linijo z nekom deliš.
Da povem še svoje izkušnje.
Jaz imam tudi Motorola 56k pa mi zdaj kaže 28800,prej mi je kazalo le 16800,potem pa sem klical Telekom na 116 in se bunil,da naj nekaj zrihtajo.
Pred karatkim so nekaj zrihtali,tako,da mi zdaj gre,kot pravim 28800.
Je pa hitrost odvisna od telefonskih linij,ter od centrale.
Opazil sem,da so s tem,ko so mi povečali hitrost,so tudi povečali napetost,ki je na telefonskem priključku.Prej je bila napetost 12V,zdaj pa 37V.Torej,da nekako z višanjem napetosti,omogočijo hitrejši prenos podatkov.
Tisti,ki pa imajo še hitrejši internet,pa imajo še višjo napetost.To mislim v drugih mestih oz. pri drugih centralah.
Imel sem pri sebi računalnik,ki je imel drugi modem US robotics,pa je hitrost bila ista.
Problem je Telekom,ki noče zrihtat boljših linij.Pač mafija.
Jaz sem jih moral kar nekajkrat klicati,da so vsaj nekaj naredili.
Živjo Borut (in par ničl)..
Kot ti je že comp povedal je približno to dvojčkov priključek, to pomeni
po dveh žicah (eni parici) je na koncu ena “škatla”, ki ima dva izhoda – dve žici
do tebe in dve do soseda. Pa še če eden govori ima drugi “mrtev telefon”,
verjetno malokrat, pa vendar.
Vprašanje je tudi kakšne driverje imaš instalirane, ali imaš originalne, ali si
kdaj že instaliral zadnje driverje, ki jih je možno dobiti na Netu….
lp
Forum je zaprt za komentiranje.