Najdi forum

Internetna hitrost

Pozdravljeni,

odločam se za hitrost interneta, nimam pojma o računalnikih, in ker bi rada neodvisno mnenje se obračam na vas.

Internet rabim za domačo uporabo, email, downloadanje filmov, gledanje oddaj, ki so dostopne (nimam tv) in zato res ne bi rada, da bi zaradi počasnega prenosa kaj štekalo.

Odločam se med opcijo 100 Mbps / 10 Mbps-27 € in 20 Megabitov / sek. simetrično-28 €.
Osnovna 10/10 Megabitov / sek.-22 € po moje odpade. Imam prav?

kakšna je po domače razlika med prvima dvema oz vsemi tremi? Ve kdo?

ja za ilustracijo …10Mbit/s je nekaj več kot 1MB/s ..
..se pravi 100MB datoteko-film spoka dol v 100s..
..streamingi so povečini med 100KB-200/s..vendar je pričakovat da bodo šli na več..

zaenkrat je vse OK..
seveda pa so to teoretične hitrosti, to pomeni da je VSE 100%BP..
..glede na razliko v ceni vzemi 1. varianto, ker 100/10 pomeni DOWNload/UPload..

Tudi osnovna hitrost (10/10) je čisto dovolj za tvoje potrebe. Sploh pa od sebe (Upload) sploh ne potrebuješ velike številke, saj nimaš svojega serverja.
Razen če velikokrat pošiljaš po mailu večje grafične zadeve.

ne, nimaš prav, še zadnja opcija ti je preveč za domačo uporabo, vzami jo.
In, kakšna je razlika v pasovni širini, predstavljaj si korito, po katerem teče voda, širše kot je
korito, več vode priteče, toda, kaj ti bo, če je ne moreš toliko spiti

Martin in Rok, hvala vama za tole!

Uploadam sploh nič ne, res me je skrbelo, da ne bom mogla normalno gledat serij in filmov, da bo štekalo preko live streama al kak se tistemu reče 😉

Hvala in lep vikend! 🙂

10/10 je minimalno in je čist ok, razen če vlečeš dol filme z 15 in več GB kapacitete…v tem primeru traja preveč..

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Štekalo ti bo tudi tako kdaj – ampak ne zaradi tvoje hitrosti, pač pa zaradi hitrost na strežnikovi strani, kjer mu bo zmanjkovalo pri uploadu.
To se itak kar dogaja – če ne zaradi drugega – pa zaradi (pre)številnih hkratnih priklopov uporabnikov.

Vrh glave… Jaz imam 10/1 linijo, pa mi vse kar si naštela, špila popolnoma BP

Če vzameš 10/10 ne boš nič zgrešila.. 😉

ali je 150 Mbps hiter internet?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close