Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Interšpar reklama zavaja kupce

Interšpar reklama zavaja kupce

Brala sem temo o Mercatorju in njihovih kuponih. Mene pa je danes pogrel reklamni prospekt Interšpara. Na prvi strani so objavili kupon za 10-90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popust na nakup za dan 21. in 22.1. Seveda se človek tega razveseli in pregleda dobljeni prospekt. A treba je gledati dobro – ponudba iz tega letaka velja s 23.1., torej ko se konča akcija s popustom na celotni nakup. Tako naredijo vsakič in grem stavit, da večina tega ne opazi. Izberejo si ugodne artikle iz letaka in si jih napačen dan naložijo v voziček, ko sploh nimajo ugodne cene. Za mene je to zavajanje kupcev in treba bi jih bilo prijaviti inšpekciji.

Ja, pa prijavi.

Zakaj zmeraj pričakujete, da bo vse opravil nekdo drug?

Kolikor hočeš. Vse je treba brati med vrsticami. Prijavi !

Si hecna, na prvi strani lepo piše, od kdaj naprej velja akcija in na dan, ko izdajo te kupone, akcije iz letakov nikoli ne veljajo. Če nekdo nakupi artiklov na dan, ko akcija ne velja, si je pa sam kriv, oprosti. Jaz sem samo enkrat naročila nekaj na delikatersi, sem vprašala, ali akcija velja, je rekla ne, in je izdelek romal nazaj. Kje pa piše, da mora veljati od srede do srede?
Saj je logično, nikoli ne velja več akcij naenkrat. So pa ti kuponi čisto brezveze, ker več prihrani, če kupiš par izdelkov s 35 ali celo 50 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popustov, kot pa uveljaviš tega za 10 in kupiš vse po polni ceni.

In nič ni treba dobro gledati, vsi glavni podatki so povečani in jih samo slepec ne vidi.

Jaz sem Interšpar enkrat prijavila inšpekciji, ker redno dajejo AKCIJSKE cene na artikle, za katere redna cena (pod kartončkom, kjer piše akcijska) je ista kot “akcijska”. Ste kdaj dejansko pogledali pod “akcijo”, kakšna je redna cena? Velika večina izdelkov je tako označena.

Od inšpekcije sem po enem tednu po mailu dobila odgovor, da moram napisati točno kateri izdelki so tako označeni in naj napišem vsaj tri ter njihove cene. Sem šla še enkrat v špar in napisala točne artikle. Od takrat do prejšnjega meseca nobenega odgovora, minilo je že eno leto, spremembe v trgovini pa itak ni nobene. Prejšnji mesec sem urgirala zadevo in jim napisala, da bi rada odgovor, kaj se je zgodilo. En mesec ni nobenega odgovora.

Kaj torej pomaga, če prijavljamo?

Ni kaj vsi trgovci se poslužujejo raznih trikov, samo, da se več proda! Potrošniki moramo biti pozorni in ne površni, tudi sama sem imela pred nedavnim slabo izkušnjo in ni kaj bom pozorna in če se mi to ponovi bom pač prijavila!

Vidiš, tako učinkovita je pa naša inšpekcija. Enako se ti bo zgodilo, če boš poslala kakšno vprašanje na ministrstvo. Čakala boš mesec, dva ali tri, preden boš dobila odgovor. Jaz sem ravno včeraj pošizila, ker sem že 20. 12. 2013 poslala eno vprašanje na hrvaški konzulat v Ljubljani, pa do 19. 1. nobenega odgovora. IN veš kaj sem se spomnila: predvčerajšnjim sem jim poslala kakšnih 100 mailov s popolnoma enakim vprašanjem in danes dobila odgovor. Ne moreš verjet, kako učinkovita dela ta banda birokratska, ne? IN to mi plačujemo.

Na raznoraznih letakih je danes bolj pomembno prebrati drobni tisk kot pa velike akcijske zadeve!!

Vidiš, tako učinkovita je pa naša inšpekcija. Enako se ti bo zgodilo, če boš poslala kakšno vprašanje na ministrstvo. Čakala boš mesec, dva ali tri, preden boš dobila odgovor. Jaz sem ravno včeraj pošizila, ker sem že 20. 12. 2013 poslala eno vprašanje na hrvaški konzulat v Ljubljani, pa do 19. 1. nobenega odgovora. IN veš kaj sem se spomnila: predvčerajšnjim sem jim poslala kakšnih 100 mailov s popolnoma enakim vprašanjem in danes dobila odgovor. Ne moreš verjet, kako učinkovita dela ta banda birokratska, ne? IN to mi plačujemo.[/quote]

Vem, službeno sem jim poslala neko vprašanje glede dela na mojem področju, nič, nobenega odgovora. Ko sem pa pozvala kolege iz drugih podobnih zavodov, da bomo pač ravnali po pravilniku, ki določa tako ravnanje, kot ga želimo mi izvesti, saj z ministrstva ne odgovarjajo, so pa hitro spisali svoj odgovor.

Je pa dober predlog: jih zbombardiraš z maili:)))

No ti bom pa jaz odgovorila.
vsako jutro se sprintjo nove regalke (označbe s ceno) in se zamenjajo s starimi.
Torej, če ima artikel redno ceno 10€ in je v akciji -50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, pride zjutraj regalka s ceno 5€. Do tu razumeš?

Potem se stara regalka umakne, nadomesti se jo z novo, na vrh pa pride še velik označevalec, ki označuje artikel v akciji.
Tu ne gre zavajanje, saj imaš redno ceno, višino popusta in nižjo ceno navedeno na označevalcu.

Po končani akciji pa obratno: odstrani se označevalec, regalko za 5€ pa nadomesti tista za 10€.

vsako jutro se sprintjo nove regalke (označbe s ceno) in se zamenjajo s starimi.
Torej, če ima artikel redno ceno 10€ in je v akciji -50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, pride zjutraj regalka s ceno 5€. Do tu razumeš?

Potem se stara regalka umakne, nadomesti se jo z novo, na vrh pa pride še velik označevalec, ki označuje artikel v akciji.
Tu ne gre zavajanje, saj imaš redno ceno, višino popusta in nižjo ceno navedeno na označevalcu.

Po končani akciji pa obratno: odstrani se označevalec, regalko za 5€ pa nadomesti tista za 10€.[/quote]

Mislila sem, da sem zgoraj razložila, da temu ni tako. Večkrat preverjeno, vedno v popoldanskih urah, zjutraj sem pač v službi. Artikel je označen z akcijsko ceno – npr. piše 10€ – izdelek v akciji. Odkriješ to “akcijsko ceno” in spodaj najdeš identično ceno, s tem da tam piše “redna cena : 10€.”. In to pri 9 od 10 preverjenih artiklov. Pravilno sem našla napisano samo za tiste artikle, ki so posebej, v posebnih košaricah in ne na policah oglaševani kot akcije. Pri teh pa piše na akcijski ceni nižja cena kot spodaj na realni ceni.

Načeloma pa so vse cene na akcijski označbi enake tistim z rednimi cenami. Ne vem, ali se napačno izražam, ali kaj. Sem mislila, da sem povedala tako, da se da razumeti.

Meni pa ni jasno, kaj ti ni jasno. Kupon velja na cel nakup. Torej za izdelke, ki jih boš kupila, pa če so v kaki trenutni akciji ali ne. Izdelki iz prospekta so pa v izredni akciji od srede naprej. Zakaj bi to moralo biti povezano?
Njihovi prospekti vedno veljajo od srede.
Jaz sem pismena , redno nskupujem v Sparu, poznam njihove cene , vem kdaj so izdelki v akciji, cene nadzorujem in nikoli me ne opetnajstijo .

To sem tudi jaz mislila, doker nisem videla, da izdelki v “akciji” sploh niso v akciji, ampak so to redne cene. Na tisto reklamo napišejo neko višjo redno ceno, pač izmišljeno, potem ko pa prideš pogledat na police, pa je redna cena čisto ista kot akcijska.

Jap, okoli nas prinašajo. In to tako kot bi bili idi.oti.

Zadnjič kao akcija MERCATOR, Se poznava s prodajalko, pa mi je v hecu rekla, poglej si tole, od jutri naprej bo kao nek čips v akciji za 0,80€, redna cena 1,10€. Ampak poglej zdaj ta isti čips, pa mi pokaže na polici – danes pa ta isti čips stane 0,70€. Hahahaha, saj nas zezajo v glavo s temi kao akcijskimi cenami. Upam, da ne nasedate nanje.:)))))

To sem tudi jaz mislila, doker nisem videla, da izdelki v “akciji” sploh niso v akciji, ampak so to redne cene. Na tisto reklamo napišejo neko višjo redno ceno, pač izmišljeno, potem ko pa prideš pogledat na police, pa je redna cena čisto ista kot akcijska.

Jap, okoli nas prinašajo. In to tako kot bi bili idi.oti.

Zadnjič kao akcija MERCATOR, Se poznava s prodajalko, pa mi je v hecu rekla, poglej si tole, od jutri naprej bo kao nek čips v akciji za 0,80€, redna cena 1,10€. Ampak poglej zdaj ta isti čips, pa mi pokaže na polici – danes pa ta isti čips stane 0,70€. Hahahaha, saj nas zezajo v glavo s temi kao akcijskimi cenami. Upam, da ne nasedate nanje.:)))))[/quote]

Oprosti, to pa v Sparu ne bo držalo. Poznam cene in akcije veljajo.Naslednji teden bo recimo v akciji maslo Meggle, ki drugače stane prek 2 evra. V akciji 1, 39, mascaropone 3,36, drugače prek 4, krompir je svinjsko drag, ta teden 1,80. Ne rečem, da nikoli ne nategnejo, sigurno pa ne v 9 od 10 primerov. Kam ti to gledaš?
Je pa res, da je spar cene nategnil do te mere, da si te popuste komot privošči, nikakor pa niso akcijske cene enake rednim. Gredo preverjeno tudi 50 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} dol.

Po končani akciji pa obratno: odstrani se označevalec, regalko za 5€ pa nadomesti tista za 10€.[/quote]

Mislila sem, da sem zgoraj razložila, da temu ni tako. Večkrat preverjeno, vedno v popoldanskih urah, zjutraj sem pač v službi. Artikel je označen z akcijsko ceno – npr. piše 10€ – izdelek v akciji. Odkriješ to “akcijsko ceno” in spodaj najdeš identično ceno, s tem da tam piše “redna cena : 10€.”. In to pri 9 od 10 preverjenih artiklov. Pravilno sem našla napisano samo za tiste artikle, ki so posebej, v posebnih košaricah in ne na policah oglaševani kot akcije. Pri teh pa piše na akcijski ceni nižja cena kot spodaj na realni ceni.

Načeloma pa so vse cene na akcijski označbi enake tistim z rednimi cenami. Ne vem, ali se napačno izražam, ali kaj. Sem mislila, da sem povedala tako, da se da razumeti.[/quote]

Žal ne razumeš.
Tista spodnja cena se zamenja zjutraj, na prvi dan akcije in ostane do konca akcije. Zato se tebi zdi, da je redna cena ista kot akcijska, ki je navedena na zunanjem, velikem označevalcu.
Izgleda morda že tako, vendar NI tako.
Sistem je pač tak in tak je z namenom.

Načeloma pa so vse cene na akcijski označbi enake tistim z rednimi cenami. Ne vem, ali se napačno izražam, ali kaj. Sem mislila, da sem povedala tako, da se da razumeti.[/quote]

Žal ne razumeš.
Tista spodnja cena se zamenja zjutraj, na prvi dan akcije in ostane do konca akcije. Zato se tebi zdi, da je redna cena ista kot akcijska, ki je navedena na zunanjem, velikem označevalcu.
Izgleda morda že tako, vendar NI tako.
Sistem je pač tak in tak je z namenom.[/quote]

Ampak če ti pravim, da na spodnji ceni piše REDNA CENA: 10€, na zgornji ceni pa piše AKCIJSKA CENA: 10€. Naslednji dan je isto, cel teden isto. Čez teden dni dajo akcijsko ceno dol, spodnja pa ostane ista in naredijo isto na nekem drugem artiklu. Glej, si ne izmišljujem, podala sem prijavo, ker bi moralo tam, kjer so artikli označeni z akcijsko ceno zraven pisati tudi koliko je artikel znižan in koliko višja je redna cena – prebrala v zakonodaji. Tega NI NIKJER NA TEH ARTIKLIH. Je pa to v Intersparu v Kopru. Saj možno, da drugod ni, kaj pa jaz vem.

Dejstvo je, da je redna cena na artiklu ISTA kot akcijska cena. In tega ne bi smelo biti. Pa me ne zanima, ali oni mislijo zamenjat kakšno od cen zjutraj, zvečer ali čez dva dni. TAkrat, ko imajo napisano, da je nekaj v akciji, mora biti tudi označeno, koliko je cena znižana in koliko nižja od redne cene.

Kaj pa imajo za menjat spodnjo ceno, če je ta cena redna cena izdelka? Redno ceno morajo pustiti, akcijsko pa napopati znižano za ustrezen odstotek. O čem sploh govoriš?

Kaj pa imajo za menjat spodnjo ceno, če je ta cena redna cena izdelka? Redno ceno morajo pustiti, akcijsko pa napopati znižano za ustrezen odstotek. O čem sploh govoriš?[/quote]

tudi jaz ne kapiram, kaj hoče povedat. :))

Una zgoraj piše, da so na obeh pildkih cene iste in to ne sme biti tako. Konec in pika. Ne more pisat da je redna cena ista kot akcijska. To ni noben sistem in takega sistema pač ne smejo imet. In to z namenom, hahaha. Ja, kakšen namen je tega, pa itak vemo.

Tudi jaz nimam pojma, o čem govori. Redno nakupujem v sparu in cene znižanih izdelkov zmeraj štimajo. Nikakor ni to ENAKA cena. Pa očitno samo pildke gleda, zdrave pameti pa ne vklopi ali pa da bi si kdaj kakšno ceno zapomnila. Ampak na pildkih štima.

Očitno se ji ne zdi, ampak JE ista, če tako piše, a ne?

Predvidevam, da govoriš o meni.:)

Govorim o Intersparu v Kopru. Ko sem bila enkrat v Ljubljani, tega ni bilo, so bile cene pravilno označene, drugod nisem bila.

Ne govorim o reklamah. Govorim o cenah, ki so označene na policah na posameznih artiklih. Piše AKCIJA – 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} znižanje in AKCIJSKA CENA, kjer je napisana popolnoma ista cena kot spodaj pod akcijo, kjer piše REDNA CENA . Tisto akcijsko ceno je potrebno malo premakniti, je kar trdno pritrjena čez redno ceno in potem vidiš isto ceno kot je akcijska. IDENTIČNO. Vem, da je šlo v enem primeru za Bounty čokoladice, pa za Milko, ene kekse, eno vrsto moke….. Zdaj se mi pa res ne da več. Kdor je zastopil, je zastopil.

Sem mnjena, da si trgovci ne morejo ravno privoščiti takih “napak”, saj bi jih na dolgi rok predrago stale razne inšpekcije in izgube strank.
Morda se res lahko kaj takega kdaj pa kdaj zgodi predvsem v kakšni manjši lokalni trgovini, zaradi napake pri delu.

Pred leti sem v intersparu na viču kupil jogurt 0.5 l za malco po redni ceni.
Naslednji dan takrat so imeli akcijo “dnevno nizka cena”, ki je trajala samo en dan, je bil cca 15 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} dražji, kot en dan prej in en dan kasnej. :)))

Sem trgovca študenta vprašal, kako to? Je samo skomignil z rameni, vem, tako si cene izmišljujejo uni zgoraj, jaz žal ne more nič pomagati, je rekel.

Jaz nikoli ne gledam na akcije. Mene zanima samo, končna cena izdelka in te imam itak v glavi po dolgih letih od kar imamo €€€ Tko da hitro opaim, kdaj je res ugodno in kdaj ne 🙂

SPAR: decembra so ob vikendih večkrat v akciji igrače…”na vse igrače 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}”, se spomnite? bilo je pred miklavžem in smo čez vikend eno igračo premalo kupili. gremo tja v ponedeljek zjutraj po en avtomobilček Cars – zloženi na polici in na stojalu…enaki modeli, enaki avtomobički…2 ceni različni…na polici 12 eur, na stojalu cena 15 eur…vprašam prodajalko, katera cena velja in pravi 12 eur, ker so zjutraj pozabili menjat listek na stojalu (kjer je bila cena 15 eur)…če povzamem – čez vikend je bila cena avtomobilčka z 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popustom identična redni ceni avtomobilčka 🙂

Vidiš, tako učinkovita je pa naša inšpekcija. Enako se ti bo zgodilo, če boš poslala kakšno vprašanje na ministrstvo. Čakala boš mesec, dva ali tri, preden boš dobila odgovor. Jaz sem ravno včeraj pošizila, ker sem že 20. 12. 2013 poslala eno vprašanje na hrvaški konzulat v Ljubljani, pa do 19. 1. nobenega odgovora. IN veš kaj sem se spomnila: predvčerajšnjim sem jim poslala kakšnih 100 mailov s popolnoma enakim vprašanjem in danes dobila odgovor. Ne moreš verjet, kako učinkovita dela ta banda birokratska, ne? IN to mi plačujemo.[/quote]

jaz že slab mesec neuspešno kličem na ministrstvo za infrastrukturo, kjer piše da za vsa moja dodatna vprašanja glede nečesa pokličem na ministrstvo tega in tega, ime in priimek, pa še mail zraven…tega človeka nisem uspela dobit na telefon že več kot tri tedne, in tudi o mailu ne duha ne sluha…tako delajo naša banda birokratska ja…in ja, mi plačujemo…

New Report

Close