Intervju Urške Bačovnik Janša ob 20.55 na tvslo1
Madona te una rama zuli…gospodinja za pegleznom…tebi kljub visoki izobrazbi se ni uspelo nekam prilest, da bi imela za moderno cunjico in hisno gospodinjo…jej jej…verjetno je Jansa kriv…hitro en krog s piciklom…
Pa je tud jest nimam (gospodinje) kljub podobnim atributom, kot si jih ti dosegla…ampak me iskreno ne moti, ker svojega dosega ne obesam na politicno pripadnost, temvec delam!
A je katera od žena/partnerk slovenskih politikov zmožna dati tak intervju? Ženska je ostala samostojna osebnost, je izobražena, čisto naravno govori, čedna je. Tudi meni se je zdela malo stara, pa me je mož opozoril, da jih ima okrog 40. Torej? Pa tako službo, dva otroka in še moža s takim položajem – samo čestitke lahko rečem.
Ostale žene so preveč inteligentne in s a m o s t o j n e, da bi se takole izpostavljale. Dvomim, da si je ona to želela, mora pač popraviti sliko JJ v javnosti. Ni pa edina z otroki in kariero in uspešnim možem. Čeprav o njeni karieri pač ni kaj reči. Je zdravnica kot mnogo drugih, pa tudi ne dela na najbolj obremenjenem in stresnem del. mestu v bolnici
So pomembne druge stvari. Na primer, medtem ko se ona hvali, kako so srečna družina, njen mož piše v svoje časopise o lepi N in Šarcu ali farmacevtki in tisoč je še takih zgodb. Ona se na vse požvižga, tudi če uničujeta druge družine, tudi z njeno tiho privolitvijo, saj ga v vsem podpira. Me zanima kako bi bilo njej, če bi pisali, kako je njen mož zrihtal službo tej in tej ali da preživlja veliko časa s to in to. Oni sds to počnejo redno. In potem pride na tv in samo samo sebe hvali in moža in svoje požrtvovalne kolege in same take zgodbice natrosi… Mene te njene zgodbice ne ganejo, ker vem, kakšni so v resnici.
No v bistvu ga je speljala eni drugi, ki jo je imel za tisto prvo. Sicer recimo da je on težil njej. Ampak gre tudi za to, da Šarec ima otroke, oni pa pišejo, kako je zrihtal službo neki lepi N. In takih zgodb je ogromno. Vsak ki se Jj ju zameri. Ampak ona briga njo, važno da so oni družina, da so oni srečni, če pa uničujejo življenja drugim, se nje ne tiče.
Da si v celem intevjuju ni niti enkrat popravila las, da se ni niti enkrat premaknila vsaj toliko, da bi si raztegnila hrbtenico, kaj šele noge, itd, se je seveda tudi sama odločila.
In RTV nima ne stilistk ne scenaristk, to bi bilo potratno meeeeeee neeeeee deeeee ;-))))
Koneckoncev lahko narediš preizkus, vsedi se tako kot ona in nepremično vstrajaj toliko kot ona, bebavo zarukano!
[/quote]
Očitno nisi pozorno spremljala intervjuja. Seveda si je popravljala lase in ne enkrat.
Čeprav to sploh ni bilo moteče ali slabo.
Mene je bolj zmotilo, da je imela preveč golo ramo.
Sicer je bila kar v redu. Očitno teče JJ voda v grlo, da jo je poslal na TV.
Ni kaj, intervju na nivoju, nič olepšavanja, nič kritiziranja, življenski pogled na svet, na življenje matere, žene, zdravnice.
Ima veliko sposobnost reševanja delovnih in življenskih izzivov, zaveda se, da je treba delati in služiti denar, nič ne pride samo od sebe, lahko pa lagodnost hitro mine.
Ima starega moža, ki je sicer na položaju, vendar se to stanje lahko hitro spremeni.
Je tudi pojamrala, je rekla, da je bilo hudo, ko je bila v zdravstveni ekipi, ko niso vedeli, kaj bo in kaj ne bo in mož prevzel tako funkcijo, s katero je niti malo ni razbremenil.
Nisem imela občutka, da se hvali, živi pač takšno življenje, kot si ga je izbrala, sama je povedala, da je bila od vedno svojeglava.
Podpiram ženske in moške, tiste, ki se dokažejo,d a jih je vredno podpirati.
Niti slučajno ne bom podpirala neke ženske samo zato, ker je pač ženska.
In ne bom podpirala ženske, ki ima super sestrične na banki in ta ovinkari z denarjem zanjo, za sestrično poslanko, ki poneverja diplome recimo, da ni kriva (haha), ki razdre neko družino, ki zagovarja človeka, ki ima drugačne nazore, ko jih imam sama. Ne najdem razloga, da bi jo podpirala.