intervju z Vido Žabot, ki živi v severni Italiji ( mrtve žrtve virusa odvažajo s tovornjaki !!!!! )
https://www.delo.si/sobotna-priloga/vsak-lahko-izbere-ali-bo-mucitelj-krvnik-ali-junak-292819.html?utm_source=delo_newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}201700
od česa se naj zbudimo ????? vemo,da je grozno, kaj hočeš,da naredimo, več kot da sem doma striktno, v trgovino nisem šla že od 12.3. in še nekaj časa ne bom,dokler vsega doma ne porabim in bo res nuja za enkratni večji nakup… roke si umivam vse skrbim za higieno, kaj še naj po tvoje naredim??? da bom po tvoje budna???? kaj hočeš… Vem,da so stvari resne, upoštevam naodila vsa, več kot to pa ne morem… torej kaj zahtevaš zdaj, da bom po tvoje budna?????
taki posti kot je tvoj in tovrstni pozivi so za ustvarjanje panike, stresa in depresivnosti- če mene vprašaš. Ljudje rabijo tudi vzpodbudne besede v teh dneh, ne pa dodatne morbidnosti – poglej – minister v nemčiji je zaradi tega – vseh teh pritiskov, strahu zaradi vseh teh razmer in posledic po teh karantenah, storil samomor… želiš imeti koga takega na vesti??? To te pa jaz vprašam???
jke prav,da se zavedamo resnosti, prav tako pa je prav,da se opogumljamo, ne pa da se non stop pisari kako je vse morbidno, kako bo vse še ne vem koliko časa dolgo tako, tudi ni prav,da se dnevno po tv obklada folk z enimi in istimi morbidnimi informacijami – samo to še počno, nobenih razvedrilnih vsebin, ki bi bile nujne v teh razmerah karantene.
zato se ti raje zbudi malo in nehaj poslabševati depresivnost stanja.
Pejte v indijo,tajsko,…države tretjega sveta.Tam imajo svojce kar v hiši pokopane.V slovenii imaš krušne peči,tam vpraša kaka lepa krušna peč in ti reče,da je to grobnica.V kuhinji se vsedeš na grob,…Prav tako v indiji obstaja gora kamor trupla odpeljejo da jih ptiči pojejo in izkljuvajo.
Nimajo denarja za pokope.Tako da nič narobe če jih tudi v italiji odpeljejo z kamioni.
Na deponijo? A je človek slučajno smet? Kaj pa pieteta do pokojnih, spoštljiv odnos do umrlih? Tudi v Italiji jih niso tisti tovornjaki zaradi velikega števila vozili na deponijo. Preberi si članek in ne piši traparij.
[/quote]
BTW,meni je vseeno kaj bo z mojim telesom ko umrem.Lahko ga pojeste,vržete živalim,…To neko čaščenje trupel,pa plačevanje za pokope,pa dragi spomeniki, mi je čist brezveze.
Še bolj mi je smešno,češ da pepel trupla osnažuje okolje in so posipi prepovedani.Mah ne me jeb… .
Moja želja je da moje truplo na domačem dvorišču sežgejo,kot kralja.Pa država tega ne bo dovolila.To je bilo dovoljeno samo do leta 1950.Sedaj pa kar naenkrat prepovedano.Aja,pokoplišča nimajo dobička,kot nimajo dobička z raztrosom.
Ppa pravijo da grob moraš imeti.Aja?Komu na čast?Čez 20 let noben ne bo pojma imel kdo sem bil,kaj šele da govorim čez 100 let.Torej zakaj bi moral varčevat in plačat za pogreb?
Če smo že pri tem,če so ljudje smet, pa te vrpašam če si slep?Seveda smo smet.Poglej kaj vlade delajo z navadnimi državljani,povzročajo trpljenje,lakoto,bolezni,samomore,nižajo plače,pobijajo,razvijajo vojne,razvijajo orožja,denarja za državljane ni,…
BTW,meni je vseeno kaj bo z mojim telesom ko umrem.Lahko ga pojeste,vržete živalim,…To neko čaščenje trupel,pa plačevanje za pokope,pa dragi spomeniki, mi je čist brezveze.
Še bolj mi je smešno,češ da pepel trupla osnažuje okolje in so posipi prepovedani.Mah ne me jeb… .
prepovedano.Aja,pokoplišča nimajo dobička,kot nimajo dobička z raztrosom.
Ppa pravijo da grob moraš imeti.Aja?Komu na čast?Čez 20 let noben ne bo pojma imel kdo sem bil,kaj šele da govorim čez 100 let.Torej zakaj bi moral varčevat in plačat za pogreb?
Če smo že pri tem,če so ljudje smet, pa te vrpašam če si slep?Seveda smo smet.Poglej kaj vlade delajo z navadnimi državljani,povzročajo trpljenje,lakoto,bolezni,samomore,nižajo plače,pobijajo,razvijajo vojne,razvijajo orožja,denarja za državljane ni,…
[/quote]
V glavnem se strinjam z zapisanim samo nekaj vprašanj bi postavil.
Mimogrede, raztros pepela je na Ljubljanskih Žalah dražji od žarnega pokopa.
Me pa res zanima zakaj je nekaj (pepel trupla) kar je zgorelo na od 700 do 1100 stopinj C še vedno kužno. Ali je pri tem virusu res nekaj še precej bolj čudnega kot si nam upajo povedati ali pa jih sploh ne sežigajo in samo mečejo v zato pripravljene jame ter zasujejo. Krste pa lifrajo nazaj v mrtvašnice.
Moja želja je da moje truplo na domačem dvorišču sežgejo,kot kralja.Pa država tega ne bo dovolila.To je bilo dovoljeno samo do leta 1950.
Kje v Sloveniji je bilo dovoljeno sežigati (ali vsaj pokopavati) trupla na domačem dvorišču do leta 1950. Ali si se hudo zmotil v letnici ali pa prihajaš od kod drugod?