INTIMNOST
V naši knjižnici je Intimnost sposojena, že odkar je bila v forumu prvič omenjena – počasi si že mislim, da je to posledica tukajšnjega omenjanja. Rezervirati se je ne da, tako lahko samo mirno čakam (in čakam). Sem pa že prebrala Buda iz predmestja. Slog je tekoč in berljiv, prebrala sem jo takorekoč v enem kosu, a mi je šla hkrati tudi zelo na živce, ker je tako prekleto realna. Nikakršnih prijetnih občutkov mi ni vzbudila, se me je pa vsekakor dotaknila. Lahko kaj podobnega pričakujem tudi pri Intimnosti?
Odslej se bom povsem zanesla na predloge, ki jih bom našla na forumu. “Intimnost” sem prebrala v enem večeru in se mi zdi odlična. Posnet je bil tudi že film, nagrajen v Berlinu, več najdete na internetu.
Naslednja bo po Ireninem predlogu Mariasova “Jutri v bitki misli name”.
Vmes sem prebrala še Capudrov Pariški dnevnik. Osebno je poznal Ernesta Sabata (moj predlog prejšnjega meseca). To je zanimivo, ostalo v knjigi pa zanič.
Intimnost sem prebrala z zanimanjem, ker je bila na forumu hvaljena. Ne morem se odlociti ali mi je vsec ali ne. Stil pisanja mi ustreza. Ostalo pa, je ze res da je naredil korak, k soncu, k novem…., ampak nekje vmes me je presinila ideja da nikoli nic ni imel. Zena rojeva on pa se daje dol z drugo (vprasajne katero po vrsti). Malo zadovoljstva najde v otrocih, sedaj ko so malo vecji… V bistvu se mi je zdel revez on, ne zena. Najbrz je tudi njej zasijalo sonce.
Trenutno pa sem pri koncu Buda iz predmestja.
Zacela sem z Mavricnim znamenjem – moram priznat da mi ni ustrezala.