Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Introvertirani živimo med vami

Introvertirani živimo med vami

Cja, kaj pa introvertirani otroci ekstrovertov, ki bi bili raje doma, kot v družbi. Pa tudi doma nimajo mira, ker je vedno kdo na obisku.
[/quote]

To je tudi zelo zoprno za take otroke ja se strinjam. Se je tebi to dogajalo oz se ti še?

Cja, kaj pa introvertirani otroci ekstrovertov, ki bi bili raje doma, kot v družbi. Pa tudi doma nimajo mira, ker je vedno kdo na obisku.
[/quote]

No, povej, kako izgleda introvertiran otrok do 10. leta. Ker starejši si znajo svoj mir zelo dobro izborit, mi lahko verjameš.

Sploh ne. To je popolnoma napačno pojmovanje. Ima bogat notranji svet in ne potrebuje dodatnih dražljajev.

Ne obstaja nekaj takšnega kot čist introvert ali ekstrovert. Ker oboji ne bi zmogli funkcionirati v svetu.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Ker nimaš izkušenj vseh ljudi, je ta izjava popolnoma neutemeljena in nesmiselna.

Ker nimaš izkušenj vseh ljudi, je ta izjava popolnoma neutemeljena in nesmiselna.
[/quote]

Ekstrovertiranost/introvertiranost je izpeljal znani švicarski psihiater Carl Jung. Če te zanima kaj več o njem, pa prečitaj nekaj del od njega. 😉 V ekstremih je psihično ravnovesje porušeno, kar je ravno to črno-belo deljenje.

Ekstrovertiranost/introvertiranost je izpeljal znani švicarski psihiater Carl Jung. Če te zanima kaj več o njem, pa prečitaj nekaj del od njega. 😉 V ekstremih je psihično ravnovesje porušeno, kar je ravno to črno-belo deljenje.
[/quote]
Lahko bereš filozofije kogar hočeš, če ti še tako logika špila, je nepomembna, če ne poznaš vseh informacij. Vzorci in statistika pri teh stvareh ne igra vloge. 7 milijard nas je, ti govoriš o absolutnih resnicah.

poglej datum

Lahko bereš filozofije kogar hočeš, če ti še tako logika špila, je nepomembna, če ne poznaš vseh informacij. Vzorci in statistika pri teh stvareh ne igra vloge. 7 milijard nas je, ti govoriš o absolutnih resnicah.
[/quote]

Ne, na kogar hočeš, še kako pomemben je sklic, če že govoriš o relativnosti, bi lahko enako govorili o relativnostni teoriji in se sklicevali na dimnikarja :), ampak ne, sklicujemo se lahko na snovitelja te ideje, torej na fizika Einsteina, ki je bil utemeljitelj te teorije. Tukaj pa govorimo o pojmih introvertiranosti/ekstrovertiranosti, pa spet ne moremo mimo psihologije oz. Junga, ki je utemeljil te pojme.

7 milijardami, pa absolutnih resnicah, kaaaaj!??? hm!? O čem ti to, heh. :)))

Jungian Typology
https://www.youtube.com/watch?v=0myAXoCXP58

Ne, na kogar hočeš, še kako pomemben je sklic, če že govoriš o relativnosti, bi lahko enako govorili o relativnostni teoriji in se sklicevali na dimnikarja :), ampak ne, sklicujemo se lahko na snovitelja te ideje, torej na fizika Einsteina, ki je bil utemeljitelj te teorije. Tukaj pa govorimo o pojmih introvertiranosti/ekstrovertiranosti, pa spet ne moremo mimo psihologije oz. Junga, ki je utemeljil te pojme.

7 milijardami, pa absolutnih resnicah, kaaaaj!??? hm!? O čem ti to, heh. :)))

Jungian Typology
https://www.youtube.com/watch?v=0myAXoCXP58
[/quote]Pa pizda a si sposoben ene izvirne misli? A moram zdaj pobijat tvoja jajca z idejami, ki so kontra Jungu. Kakšen bučman:-)))

Pa ****** a si sposoben ene izvirne misli? A moram zdaj pobijat tvoja jajca z idejami, ki so kontra Jungu. Kakšen bučman:-)))
[/quote]

Izvirne misli glede česa? Aja, o izvirnosti neukega cinizma. 😀
Govor je o specifični temi: introvertiranost/ekstrovertiranost.

Bučman je tisti, ki bi rad debatiral o temi, ki mu je španska vas, o nečem, česar ne pozna, ker ni nič o tem bral, še manj pa ga zanima področje, o katerem teče pogovor v tej temi – psihologija. 😉

Kako boš osvojil ženska srca brez psihologije, ne smeš biti tečen samec, malce v letih, in brundajoč kot star medved, ampak odprt za ljubezen (in ŽENSKE!!!) tudi v zrelejših letih. Kaj boš s suhoparnim cinizmom in depresivnim nihilizmom dosegel za štirimi stenami. 😀

Izvirne misli glede česa? Aja, o izvirnosti neukega cinizma. 😀
Govor je o specifični temi: introvertiranost/ekstrovertiranost.

Bučman je tisti, ki bi rad debatiral o temi, ki mu je španska vas, o nečem, česar ne pozna, ker ni nič o tem bral, še manj pa ga zanima področje, o katerem teče pogovor v tej temi – psihologija. 😉

Kako boš osvojil ženska srca brez psihologije, ne smeš biti tečen samec, malce v letih, in brundajoč kot star medved, ampak odprt za ljubezen (in ŽENSKE!!!) tudi v zrelejših letih. Kaj boš s suhoparnim cinizmom in depresivnim nihilizmom dosegel za štirimi stenami. :D
[/quote]
Kdo se pogovarja o tem? Ti trdiš da čistih primerovintrovertiranosti/ekstrovertiranosti ni. Jaz trdim, da ne poznaš vseh ljudi. Ker ti ne gre, speljuješ temo drugam. Isto, kot počneš od kar spremljam tvoja dela na monu. Ostajaš na nivoju sicer precej načitanega petnajstletnika.

Veliki jungovec Matjažko, hahaha! Še vedno pa na 3. strani uvoda v slikanico “Človek in njegovi simboli”!

Intro- in ekstra- ni toliko fora v tem, koliko se človek ven meče ali med stene zapira. Nekdo zgoraj je omenil pojem “ambivert”, kar je pravzaprav res, ampak pove toliko, kot če bi rekel, da ima roke in noge. Torej nič posebnega. Kriterij, po katerem bi mogoče lahko določili, katera tendenca prevladuje, pa je, na kaj se človek primarno odziva: ali se odziva na zunanje dražljaje ali notranje. Vsi se odzivamo na oboje, drugače skoraj ne gre. Ampak pri ekstravertih je vir dražljajev zunanji, informacije najprej preberejo v zunanjem svetu. Pri introvertih pa gre vse skozi filter notranjih doživetij in spominov. Zato ni vsak introvert nujno tiho in pri miru. Tudi introverti so glasni in gobčni (ker se to smatra za znak ekstravertiranosti). Ampak pri introvertih gre vse skozi notranji filter, skozi notranje prevpraševanje: Ali je to, kar sem ravnokar rekla, ustrezno temu, kar je meni všeč? Ali je ustrezno, kar sem se naučila? Ali je ustrezno mojim spominom na samo sebe? Ali se mogoče pretvarjam? Ali mogoče vem, da govorim nekaj, za čemer v resnici ne stojim? Ali moj ton glasu ustreza tonu, za kakršnega mislim, da je najbolj primeren? Itd. itd. To nenehno laufa pri introvertu. Vedno preveri, ali ima v svojih spominih kakšen pecedens, in koliko je trenutna situacija blizu ali stran od precedensa. Zato introverti ponavadi ne zdržijo dolgo biti glasni in v prvem planu. Nekaj časa jim lahko gre, potem pa v svoji mentalni notranjosti zaokrožijo situacijo, preverijo, ali ustreza njihovim predstavam o tem, kako naj bi stvari potekale, in ko po svojih notranjih kriterijih presodijo, da je npr. nek družaben dogodek točno tak (ali pa čisto drugačen) kot nekaj, kar so nekoč že doživeli ali kar so si predstavljali, na tej točki zadevo zaključijo. Ne vidijo več smisla nadaljevati nekaj, kar je po njihovih mentalnih predstavah “vse, kar ste želeli vedeti”. In jim pade dol ali se umaknejo ali pa dolgo časa ne pridejo več ven.

Pri introvertih je zato dokaj pomembno, kakšne izkušnje so si nabrali v življenju. Če so te izkušnje brezzvezne, puste, enolične, nič posebnega, zanemarljive, malenkostne itd., potem so taki introverti ponavadi tudi bolj zadržani, tiho, nevpadljivi itd., preprosto zato, ker so v svoji notranjosti preveč puščobni in nezanimivi, da bi lahko iz zunanjih situacij potegnili kaj več. Enostavno zaradi svoje notranje puščobnosti ne vidijo zunanjih zanimivosti in znajo biti zato navzven precej muhasti, sitni, izbirčni, samozagledani, prepričani, da so duhovno bogati, kreativni, posebni itd., so pa le zateženi in dolgočasni.

Ekstraverti se ne naveličajo zunanjih zanimivosti. Vse se jim vidi kot “kaj pa, če bo zdaj …”. Vse jim je obet za nekaj novega, povsod vidijo možnost za še. Ekstraverti življenje vidijo kot prostor, ki se zapolnjuje. Mentalno vedno “zapolnjujejo prostor”. Orientirajo se po tem, kako in koliko je prostor zapolnjen. Koga še poklicati? Komu še povedati? Kdo je s kom kaj kdaj kje kako? Kam še distribuirati? Kdo še nima pladnja? Pijačke? Kanapejčka? Bolj ko je situacija napolnjena, bolje se znajdejo, lažje se orientirajo (tudi iz čisto sebičnih razlogov, ker lažje vedo, kam se morajo sami postaviti, da bodo imeli največjo korist). In pri ekstravertih je podobno: če nimajo veliko izkušenj, so ponavadi plehki, ker ne znajo sešteti 1+1, ampak jim je dovolj to, kar je, in od tega štartajo. Zato so lahko povsem neobčutljivi, nesramni, grobi, primitivni – seveda ne v svojih očeh, ker v svojih očeh so zadovoljni, srečni in zlasti entertained, torej deležni zabave. Samo če se metanje ven kombinira z neumnostjo, neizobraženostjo in nerazgledanostjo, potem so taki ekstraverti dejansko sloni v trgovini s porcelanom, in problem je, da bolj ko rušijo, bolj ko se porcelan razbija in povzroča trušč, bolj oni uživajo, ker so prepričani, da je party na vrhuncu. Ker trušč jim zapolni prostor in oni imajo to radi.

Kot rečeno pa, več ko ima človek izkušenj, bolj ko je razgledan, izobražen, ima pestre spomine, bolj je sposoben razumeti, kdaj se kaj spodobi, kdaj ne, kdaj je kaj umestno, kdaj ne, in potem dobimo običajnega “ambiverta”, ki zna govoriti in se družiti in zna biti tiho in pri miru. Vsekakor se pa zdi, da neka osnovna tendenca ostane, kar se mogoče najbolje izkaže, kadar je človek postavljen v neznano situacijo: introvert bo tiho opazoval, ekstravert bo prvi dvignil roko in pokal štose. Oboje je torej neke vrste obrambni mehanizem pred neznano situacijo. Introvert jo preveri s premlevanjem svojih spominov in izkušenj, ekstravert s tem, da dvigne prah in vidi, kje kaj stoji in kje je njemu mesto.

No, to so moja opažanja in razmišljanja. Veliki jungovci pa me lahko popravijo (če so prišli dlje od 3. strani uvoda v Junga …).

Kdo se pogovarja o tem? Ti trdiš da čistih primerovintrovertiranosti/ekstrovertiranosti ni. Jaz trdim, da ne poznaš vseh ljudi. Ker ti ne gre, speljuješ temo drugam. Isto, kot počneš od kar spremljam tvoja dela na monu. Ostajaš na nivoju sicer precej načitanega petnajstletnika.
[/quote]

Če predolgo živimo sami (s seboj), kakor pa z žensko, se pogosto pojavi zraven “mehke cure” še simptomatika nerazumevanja, kar nekdo napiše. Še posebej pri +50 letnikih… To je tudi psihologija…. 🙂 In, ja, duh 15-letnika bi veliko pripomogel k razbitju samotarske zakrnelosti in odprl vrata za ljubezen, to ti manjka. 😉

Če predolgo živimo sami (s seboj), kakor pa z žensko, se pogosto pojavi zraven “mehke cure” še simptomatika nerazumevanja, kar nekdo napiše. Še posebej pri +50 letnikih… To je tudi psihologija…. 🙂 In, ja, duh 15-letnika bi veliko pripomogel k razbitju samotarske zakrnelosti in odprl vrata za ljubezen, to ti manjka. 😉
[/quote]

In koliko imaš izkušenj na tem področju? Imaš mehko curo, si sam več kot deset let, imaš več kot petdeset let? In kako veš kaj mi manjka? Odpri si vrata ljubezni in si jo zatlači kamor sonce ne posije. Pa pazi, da ne poliješ malinovca.

Čisto ta prava depresija.

A popravim te lahko? Oh, hvala, sicer te ne bi upal ogovoriti, saj veš, moški se bojimo “močnih” žensk, obujate nezavedne ojdipovske otroške spomine na naše matere, ko so imele totalno moč nad nami, ker že takrat, če smo se jim zamerili s stalnim vekanjem ponoči, so nas rade kaj hitro odstavile od izvora hrane , da, govor je o ženskih prsi, in smo v pomanjkanju mleka ostajali lačni. :)))

Sicer pa hvala, da si me izzvala, ker zelo rad pomagam ženskam, da ozavestijo težave, ki jim povzroča negativen Animus. Provokacije so nezavedni klici po pomoči, kot če bi rekla: “Glej! Tu sem! Matjažko, kam gledaš!? Daj, opazi me! Tako sem lačna tvoje pozornosti, ignoriranje in moška nedostopnost, hlad, me bo ubila…” 🙂

Zraven težav na ljubezenskem področju (izbira napačnih moških), ki jih zada krut, sadističen Animus, tudi ni najbolj zdravo, da se spuščaš v krvave verbalne intelektualne dvoboje z moškimi, če nekje globoko v sebi slutiš, da nam nisi kos!? 😀 Raje malo več ženstvenosti, dolgi razpuščeni lasje, mrežaste nogavice, globok V izrez, kakor pa da nas poskušaš simbolno kastrirati. Zapomni si, to dela tvoj Animus, ki je ušel zavestnemu nadzoru, to nisi ti. :))) Mah, ti očetje, moški, da ne bi bili vsi takšni pras**…

Da se vrnem nazaj k temi, zdaj ko sem ti dal zadovoljstvo, da si me ponižala , poteptala moj moški ponos in zadala smrtne rane mojemu egu (čeprav sem vse potrpel iz čistega altruizma, ker je moje življenjsko poslanstvo, da vam pomagam ženskam, da sem vam na voljo, ko me najbolj rabite 😀 ):

Introverti niso “pusti”, sicer kakor pri kom, ampak ponavadi prej nasprotno. Notranje doživljajsko so načeloma veliko bogatejših od površnih ekstrovertov, usmerjenih v družbo, bučnost, dogajanje in kolektivne športe…, vse to, kar introvert ponavadi zavida ekstrovertom, ampak so bolj naravnani v lasten notranji tok misli, razmišljanja in domišlijskega sveta, ki jih ponavadi dodatno oplemeniti svet literature, umetnosti…

A popravim te lahko? Oh, hvala, sicer te ne bi upal ogovoriti, saj veš, moški se bojimo “močnih” žensk, obujate nezavedne ojdipovske otroške spomine na naše matere, ko so imele totalno moč nad nami, ker že takrat, če smo se jim zamerili s stalnim vekanjem ponoči, so nas rade kaj hitro odstavile od izvora hrane , da, govor je o ženskih prsi, in smo v pomanjkanju mleka ostajali lačni. :)))

Sicer pa hvala, da si me izzvala, ker zelo rad pomagam ženskam, da ozavestijo težave, ki jim povzroča negativen Animus. Provokacije so nezavedni klici po pomoči, kot če bi rekla: “Glej! Tu sem! Matjažko, kam gledaš!? Daj, opazi me! Tako sem lačna tvoje pozornosti, ignoriranje in moška nedostopnost, hlad, me bo ubila…” 🙂

Zraven težav na ljubezenskem področju (izbira napačnih moških), ki jih zada krut, sadističen Animus, tudi ni najbolj zdravo, da se spuščaš v krvave verbalne intelektualne dvoboje z moškimi, če nekje globoko v sebi slutiš, da nam nisi kos!? 😀 Raje malo več ženstvenosti, dolgi razpuščeni lasje, mrežaste nogavice, globok V izrez, kakor pa da nas poskušaš simbolno kastrirati. Zapomni si, to dela tvoj Animus, ki je ušel zavestnemu nadzoru, to nisi ti. :))) Mah, ti očetje, moški, da ne bi bili vsi takšni pras**…

Da se vrnem nazaj k temi, zdaj ko sem ti dal zadovoljstvo, da si me ponižala , poteptala moj moški ponos in zadala smrtne rane mojemu egu (čeprav sem vse potrpel iz čistega altruizma, ker je moje življenjsko poslanstvo, da vam pomagam ženskam, da sem vam na voljo, ko me najbolj rabite 😀 ):

Introverti niso “pusti”, sicer kakor pri kom, ampak ponavadi prej nasprotno. Notranje doživljajsko so načeloma veliko bogatejših od površnih ekstrovertov, usmerjenih v družbo, bučnost, dogajanje in kolektivne športe…, vse to, kar introvert ponavadi zavida ekstrovertom, ampak so bolj naravnani v lasten notranji tok misli, razmišljanja in domišlijskega sveta, ki jih ponavadi dodatno oplemeniti svet literature, umetnosti…
[/quote]
Ej, sori, po prvih besedah nisem več bral naprej. Ker sem on.
Če imaš kaj za povedat, daj še enkrat.

Razlika je v delovanju možganov; introverti zaznajo neprimerno več informacij iz okolja kot ekstroverti; posledično rabijo umik za predelavo doživetega, kar je naravna varovalka. Razlika je tudi v tem, kje eni in drugi dobijo energijo; prvi rabijo več tišine, drugi več obkroženosti z ljudmi.

Ej, sori, po prvih besedah nisem več bral naprej. Ker sem on.
Če imaš kaj za povedat, daj še enkrat.
[/quote]

Kakšno razočaranje, pričakoval sem ženski spol, da pomagam.
Ampak dandanes z lahkoto odpravijo to kozmetično napako. 🙂

Ne, ni težko razumeti.
je pa nerodno znova in znova drugim pojasnjevati, zakaj nisi “kot oni”…
Vsi so bele ovce…a jas sem med belimi, črna ovca. Bodi ponosna , ker si črna ovca…redke so:)
Znaš biti prijateljica sama sebi, in to je več vredno, kot zlagana prijateljstva.

Ne, ni težko razumeti.
je pa nerodno znova in znova drugim pojasnjevati, zakaj nisi “kot oni”…
Vsi so bele ovce…a jas sem med belimi, črna ovca. Bodi ponosna , ker si črna ovca…redke so:)
Znaš biti prijateljica sama sebi, in to je več vredno, kot zlagana prijateljstva.
[/quote]

Tudi črne ovce strižemo. :)))

Tudi črne ovce strižemo. :)))
[/quote]
Reakcija na striženje črnih ovc, ti bo še dolgo pustila posledice;)
…..kar probaj, če upaš… seveda….

Reakcija na striženje črnih ovc, ti bo še dolgo pustila posledice;)
…..kar probaj, če upaš… seveda….
[/quote]

Ne, ne , raje vidim ženske z dolgimi črnimi lasmi. Ti kar pusti rasti.

Lahko se označim za introverta, mene ljudje v globino ne zanimajo prav dosti, krajša debata o tem in onem in to je to. O sebi ne govorim kaj dosti, sploh pa ne bolj osebne teme, tudi druge ne sprašujem osebnih stvari, me niti ne zanimajo preveč. Krivica me prizadane, zato pa tiste, ki so me prizadeli grdo gledam, ne zaključim ampak vlečem zadevo dokler to osebo srečujem, najraje je ne bi. Vem, jeba, ampak tak sem in tu se ne bo nič spremenilo. Prijateljev nimam. Nič hudega, jih niti ne potrebujem. Bi mi samo škodo delali in pili energijo. Z določenimi ljudmi hitro vzpostavim kontakt za debato, ostale pustim pri miru in vem, da do kontakta skoraj nikoli ne bo prišlo, pač taka je energija. Ljudi na ulici nerad pozdravljam, zakaj pa bi, izjeme so, ampak le če mi energijsko odgovarjajo, po telefonu pa pač ker moram. Sem pa težek karakter, to pa.

Rad gledam TV, rad športam, rad kaj dobrega pojem, rad obiščem kakšen zanimiv dogodek, rad sem v naravi, meni to zadostuje.

New Report

Close