Invalidnost in samozaposlenost
Pozdravljeni,
moja situacija je taka:
-sam sebi sem delodajalec, ukvarjam se z logistiko (organizacija transporta in skladiščenje). Imel sem hudo prometno nesrečo, zdravljenje je sedaj zaključeno, nameravam vložiti zahtevo za presojo invalidnosti (ne vem, kako se uradno temu postopku reče).
moje stanje, po nesreči; na kratko:
diagnoza ob nesreči:
– Zlom diafize stegnenice levo
– hemoragični šok
– prerezana tetiva kvadricepsa levo
– raztrgana femoralna vena levo
– zlom diafize nadlahtnice levo
– zlom olekranona levo
– luksativni zlom talusa desno
– laceracija, fisura in kontuzija vranice
– kontuzija leve ledvice
– kontuzije mezenterija
– zlom processus tansversus vretenca L2
– pretres možganov
– masivna transfuzija
stanje, po zaključku zdravljenja (3 leta):
– leva noga krajša za 2 cm, uporabljam povišnico
– bolečine konstantno prisotne v desnem gležnju in levem kolenu. gibljivost levega kolena 60stopinj, bolečine v križu, zmanjšana gibljivost v levem komolcu za cca. 10-15 stopinj.
– zaradi kontrakture patelarnega ligamenta levo imam nizko položeno pogačico, kar dodatno zavira gibljivost.
ocena kirurga, ki me je zdravil, je, da se bo zaradi slabše gibljivosti in krajše noge, hitreje razvila artroza. Pričakuje se hitrejši razvoj degenerativnih spememb v predelu desnega gležnja, po visokoenergijskem luksacijskem intraartikularnem zlomu desne skočnice. Aseptična nekroza skočnice ni izključena.
Torej; zanima me, kaj lahko pričakujem, glede na to, da sem sam sebi delodajalec, kako je sedaj s tem nadomestilom za invalidnost,… poškodba ni nastala na delu.
Razumem, da je to forum in razumem, da so to zgolj ocene, vendar me zanima, ker ne vem, kako te stvari potekajo. prosim za kak nasvet.
Hvala.
Forum je zaprt za komentiranje.