invalidnost in služba
Sem delavni invalid tretje kategorije. Služba se je strinjala da me da zpiz na poklicno rehabilitacijo. Zdaj sem v službi ampak na delovnem mestu z omejitvami. V kolikšnem času mi morajo zagotoviti delovno mesto za katerega sem se šolala. V pogodbi mi nič ne piše v kadrovski pa so mi rekli naj spremljam interne razpise. To lahko traja v nedogled.
Včasih pride tako da moram delat cel dan( vsaka druga sobota december pa še večkrat ) . Ali to lahko zahtevajo od mene?
Imela sem zlomljena vretenca -ledvena in delam v trgovini.
Hvala za vaš odgovor
Verjetno ste sklenili kakšno pogodbo o poklicni rehabilitaciji, kjer bi morale biti opredeljene vse te obveznosti delodajalca. Sicer pa mora delodajalec odločbo ZPIZ izvršiti takoj po dokončnosti oz. pravnomočnosti, ne pa čakati na to, da se bo “kaj primernega pokazalo”.
Nadur in podobnega od vas ne morejo zahtevati v primeru, če delate krajši delovni čas. Če pa ste za določeno delo usposobljeni za polni delovni čas, pridete pod isti režim kot ostali delavci, ki delajo isto delo, razen če bi opravljanje nadur poslabšalo vaše zdravstveno stanje.
Lep pozdrav,
Katarina
Forum je zaprt za komentiranje.