invalidski pokoj in odpravnina
Živjo, mi zna kdo svetovat. Od leta 2008 sem zaposlena v neprofitni organizaciji. Zaradi bolezni sem bila v januarju letos obravnavana na invalidski komisiji v Kranju, in bila razvrščena v 1. kategorijo, s tem pa tudi pravico do invalidske upokojitve. Odločbo sem že dobila, vendar še ni pravnomočna, do pravnomočnosti ostajam na bolniški. Imam tudi odpočbo iz ZPIZA o 70% telesni okvari.
Zanima me, ker nobene pametne informacije nisem našla, ali sem upravičena do odpravnine, ker grem v invalidski pokoj, ali je odpravnina le za tiste, ki se starostno upokojijo?
Lep pozdrav
Seveda ti pripada odpravnina, če si bila pri tem delodajalcu zaposlena vsaj pet let, kot to določa 1. odstavek 132. člena ZDR-1.
Najlepša hvala za odgovor. No tega zakonika pa mi ni prišlo na pamet, da bi ga šla sploh iskat.
Še enkrat hvala
mene pa zanima v kolikem času po izdani začasni odločbi o upokojitvi se nakaže odpravnina? v inv. pokoju sem že dober mesec, vendar odpravnine, še nisem dobila nakazane. zaposlena sem bila pri privatniku 12 let. Ali je odpravnina oziroma izplačilo le te, odvisno od pogodbe, ki jo delavec podpiše?
Forum je zaprt za komentiranje.