Invalidski voziček
Danes tudi invalidske vozičke že delajo po naročilu.Greš v firmo, kjer te izmerijo in ga tudi po dejanskih merah naročijo.Logično, saj se mere ženske in moškega kar precej razlikujejo, prav tako kot mere drobne in močne ženske ( isto velja za moški spol )Ljudje, ki niso mobilni ; večino dneva preživijo v sedečem stanju na , v vozičku – se morajo kolikortoliko udobno počutiti.
Širina “sedeža” je pa od 36 cm naprej.
Kaj več napišem zvečer?!
…pri nas doma konkretno je sedalo vozička širine 36 cm ( moški; 75 kg, 175 cm )
Zanimiva pa je tale stran :
Klikni na drugo zastavo 🙂
S tega področja pa je strokovnjak firma EXPERTA (invalidski vozički;zastopstvo Meyra Nemčija)Pokopališka 36 1 000 Ljubljana. Lahko jih pokličeš na tel. 01 542 7450
01 542 7455
041 611 236 TO JE TO
Imam električni invalidski voziček Meyra letnik 1991 model 37.
Voziček je kljub starosti v odličnem stanju, vendar žal neuporaben, ker je nekompleten. Pri demontaži akomulatorjev, ko je bil voz odstranjen iz uporabe, so bili odstranjeni tudi povezovalni kabli (kita) in krmilna elektronika. Omenjeni deli so kasneje na nek nepojasnjen način zavrženi oziroma izgoljeni.
Ker gre za starejši letnik, žal pri proizvajalcu ni več na zalogi teh delov in jih je verjetno možno dobiti le od kakega istega vozička, ki ni več v uporabi in ga morda še kdo hrani. Žal do teh podatkov, kje so lastniki istih vozičkov nikakor ne morem priti in je zadeva ostala na mrtvi točki.
Še vedno sem mnenja, da se na svetu še vedno uporablja kar nekaj vozičkov tega tipa, po vsej verjetnosti pa se nahaja tudi kakšen primer, ki se ne uporablja več in ga je možno uporabiti za rez. dele ter na ta način nadomestiti manjkajoče na mojem primeru.
Za vsak namig ali informacijo v smislu rešitve situacije bom iskreno hvaležen. Lahko mi sporočite na moj E- naslov :
Iskrena hvala Drago