Invisaling, nevidni zobni aparat
odvisno od let. tovjih let. če si ti preko 30 je drugače. verjetno boš imela bolj red in boš lahko not in ven dajala in tudi boš, ker boš dosti plačala. če pa si bolj otrok še. če se gre za malega otroka pa raje te kocke srebrne. ne da se mi razlagat vsega zakaj. naučiš se na ustno higeno full, zravo jest full, in pazit na zobe full. pa je pač se vidi. apak ok. se preživi. bolj važno i ngrozno ej da morajo verjetno zdrave zobe ven dat, da dobijo prostor. isto je pri invisible. protor morata imet oba. jaz msilim ,da je cenejšja verziak z srebrnimi kocakmi, boljše. ker is prisiljen pazit kaj ješ, si umivat resno redne zobe in pač se sprijazniš da imaš to gor. ker to gor pa dol dajat to ni nič. če imaš fiksni aparat da se ga ne vidi ok. not pa ven je zelo slabo.
Za terapijo z nevidnim aparatom sem pričel v 57 letu.Kot mlad ,bi moral izpuliti 4 zdrave zobe,zato takrat nisem hotel .Po 18 mesecih sem terapijo zaključil .Rezultati super,nobenega izdrtega zoba ,razen brušenja vseh medzobnih prostorov . Na teden menjaš pladenj.Sploh ni problem pit vseh pijač ,tudi kavice…Kupiš malo ultrazvočno posodo ,noter daš tablete korega,in očistiš pladnje po potrebi.Ja , čiščenje zob pa mora bit po vsaki jedi.Sama terapija je neboleča v primerjavi z zvezdicami. Če imate denar ,naredite to zase.
Hčerka dobila napotnico, ko so začeli mlečno ven padat. Ja gospa to je potrebno čim prej, dokler so kosti mehke – super če damo gor invisaling kar na mlečne še – to bo 4500 eur.
Poravnamo.
Sedaj ji leze ven zadnji stalni. Itak ima vse spremrdano spet. Ja gospa, ampak ima dosti boljše stanje in bo dosti manj rabila nosit aparat, kot bi bilo potrebno, če ne bi že mlečnih poravnali. To bo ponovno 4500.
Znorim. Zahtevam napotnico za ortodonta pa da dobi fiksni aparat. Ne gre, ker smo že ravnali samoplačniško.
Znorim, menjam zobozdravnika. Dobim napotnico. Ja gospa preko napotnice pa mi ne delamo. Ok poiščem novega otrodotna – ja gospa če ste že ravnali pa dajte pri starem, kaj bom jaz se sedaj nekaj vtikoval tu zraven. Govorim z žnj ortodonti, da me potem en vzame preko napotnice – ja samo bo potrebno čakat 5 let. Prosim?
Znorim. Grem na hrvaško. Plačam 2800 za zvezdice. Dam zahtevo za povračilo sredstev. Dobim nazaj 1800.
Ortodont na HR dela tudi invisaling pa svetuje za večje napake pri otrocih izključno fiksni aparat – če se le da kovinski.
odprta marela, 13.02.2020 ob 20:32
No no, malo več pozitivnosti prosim. Saj vendar živimo v svetu, kjer je nasmeh zelo pomemben. Verjemite, nasmeh šteje! In če imaš filmskega, je kot bi živela v pravljici. Ljudje ga resnično opazijo, kako se blešči. In prosim, nehajte z zavistnimi komentarji, če ga sami nimate! To je vaša izbira! Jaz sem mnenja, da si vsak zasluži lep nasmeh. Ne glede na leta! Šele ko ga imaš, veš, kaj si prej zamujal.
Lepo, da ste si vi lahko privoščili ampak vedite, da je zelo malo takšnih ljudi, ki bi finančno zmogli.