Najdi forum

Ios + Collegium

Zivijo!

Mogoce ste o tem ze pisali, ampak me vseeno zanima par stvari.
S fantom sva se letos odlocila da greva preko agencije za mlade Collegium na Ios.Greva z ladjo za 12 dni. Potovanje vkljucuje ogled aten in se nekaj majhnih otokov…o tem ne bom razlagala.
Mene pa zanimajo stvari o Iosu in okolici.
Kaj si naj greva ogledat tam? santorini to ze, ampak a je se kaj takega za kar je vredno doplacati? Kaksni so ljudje tam doli? V Grciji namrec se nisem bila. Pa hrana? Cesa ne smem zamuditi, poskusiti? Veliko pise ze tam, vendar bi rada kaksne izkusnje imate vi s tem. So plaze v redu? No kakrsna koli informacija bi mi zelo zelo prav prisla!

Poleg tega pa me zanimajo se vase izkusnje z omenjeno agencijo?

Odpotujeva 20.7, upam, da bom dobila do takrat kaksno koristno informacijo!
Veliko soncka vam zelim in lep pozdravcek!
Tjasa

Glede Grčije
1. Atene so lepo mesto in veliko si je moč ogledati ampak zrak je tko slab in umazan, da komaj preživiš
2. Ljudje na splošno v Grčiji niso prijazni.
3. Ios je bolj ali manj smo za žuriranje. Podnevi je prevroče zato je najboljše v kakšni senci po možnosti ob šanku. Ponoči pa vse oživi in v metu na vrhu otoka je gostilna pri gostilni. Na Iosu je edina znamenitost Homerjev grob, ki ga lahko obiščeš z najemom skuterja.
4. Santorini – tam so lepe plaže pa še vulkanski otok v neposredni bližini, kamor so organizirani ogledi.
5. Plaža na Iosu je peščena, voda čista vendar moraš kakšnih 300-400 metrov do globoke vode. Na plaži tudi non-stop piha veter a je to po eni strani kar v redu, ker bi bilo drugače neznosno vroče.
6. Hrana je odlična. Grška solata,… cene podobne našim. Paziti moraš, da točno poveš, da ne boš pogrinka. V navadi v Grčiji je, da če si recimo naročiš ti v ceno vključijo še predjed, ponavadi je to kruh ali žemljice z maslom.
7. Spoznala boš veliko ljudi iz celega sveta.
8. Na Iosu so sami mladi do 30 let. Nad 30 pa ne boš srečala niti enega.
9. Varnostniki, pa tudi veliko natakarjev je iz Srbije.
Imej se lepo, pa veliko užitka tam doli.

če te lahko vprašam koliko si pa plačala za te počitnice

60.000 sit…vkljucena ladja, hotel, hrana in nekaj izletov
LP

New Report

Close