IP-računalnik, kaj ti to pove, točno tvoj naslov ali le preko koga dostopaš na internet.
Torej ne vidi pa se osebnih podatkov mene, naslova , imena mojega priimka…??
Kakor je bilo meni vse razloženo, ima vsak računalnik svoj IP in to pomeni le , da se preko tega IP lahko vidi le preko koga dostopamo na net in šele naš ponudnik bi lahko izdal kdo se resnično skriva za tem IP, on ima osebne podatke. Je to res ali ne, le to me zanima. Hvala!
mirjam na podlagi ip številke niste prišli do imena in priimka. Če ste je to huda zloraba ponudnika internetne storitve, ki tega podatka ne sme dati nobenemu razen sodišču.
Če ste pa vi sestavili skupaj na podlagi dagajanja in tako nekoga prepoznali je pa to čisto druga stvar.
Tudi tu na forumu prepoznamo osebe ampak samo zaradi lastnega puščanja informacij na forumu in nikakor ne na podlagi ip številke.
Podatke, ki se skrivajo za IP številko lahko zahteva in tudi dobi samo sodišče in nihče drug. Da pa sodišče zahteva podatke mora obstajati utemeljen sum zlorabe.
Vsi drugi načini in poti, ki vodijo do podatkov so huda kršitev za katero lahko radovednež in prijatelj, ki dela pri določenem ponudniku (v najslabšem primeru) pristaneta na zatožni klopi.
Primer izpred nekaj dni. Na forumu je ena iskala nekoga, ki bi ji napisal diplomsko nalogo. In dobila ponudbe. Kaznivo dejanje. Če bi se kdo aktiviral, bi lahko dobil nalog in ponudnik bi moral razkriti, kdo so ti ljudje, ki iščejo nekoga, da jim napiše diplomsko nalogo in kdo so ti ljudje, ki se ponujajo za pisanje (proti plačilu). Če pa gre nekdo firbcat, kdo je tista iks ipsilon punčara, ki debatira o brisačah, in mu gre ponudbnik narediti uslugo ter mu razkrije ta podatek, ker pač skupaj pijeta pir – sodišče.
majska to je sicer res. Ne uspe pa naredit tega noben povprečen uporabnik računalnika. Po drugi strani je pa šemo tisti, ki računalnik tako imenuje in dostopa do interneta:)))
Smo tudi že na forumu slišali, da je eni prijateljica povedala (dela pri enem ponudniku mobilne telefonije), kdo je nosilec anonimne številke.
Informacije pri neprofesionalnih zaposlenih povsod puščajo.
Da je to naredila meni bi bile sedaj na sodišču.
Picture perfect – misliš da bi res kdo iskal nekoga, ki išče diplomo po netu? Kje pa piše, da bo ta ista diploma res oddana na referat?
Jaz se tudi lahko namenim iskat nekoga, da mi napiše recimo diplomo o delu na črno recimo. Pa to še ne pomeni, da bom diplomirala na podlagi tega ampak me samo zanima to področje in plačam nekomu, da ga razišče namesto mene, ne?
Zakaj pa ne bi? Gotovo iščejo tiste, ki ponujajo storitve varovanja otrok, inštrukcije, čiščenje – na črno in neobdavčeno. Čeprav pri teh ni treba iti prek ponudbnikov, ker pustijo sami e-mail naslov ali številko? Za diplome se je treba mogoče malo bolj potruditi, ampak hej, je tudi dejanje hujše – kaznivo.
Pa kaj ti misliš, da so ljudje včeraj popadali s hrušk? Nekdo kupuje diplomsko nalogo, išče nekoga, da mu jo bo napisal in mu bo zato plačal več tisoč evrov, ampak ne zato, ker misli z nalogo diplomirati, ampak ga nekaj tako zelo zanima in želi, da to nekdo drug razišče??? Kogar nekaj zanima, raziskuje sam. Kdor kupuje diplomsko nalogo, ga zanima samo, kako bi prek hude bližnjice diplomiral.
Ne, plačaš zanjo par tisoč evrov, zato da jo občuduješ na knjižni polici. Pa kaj nas imate za nore ali kaj?
Glej, saj midve razumeva, da tisti ki jo iščejo po netu, diplomo potrebujejo zato da diplomirajo na faksu…..ni panike. Če mu bo pa zato za ovratnik dihal nek inšpektor oz. kdorkoli že pa komot reče, da jo potrebuje zato ker ga pač zanima določena tema.
Pa cena nekaj tisoč evrov je tudi pretirana za diplomsko nalogo – verjetno toliko stane potrdilo o diplomi.
Don’t bother…