iPhone 12
Če bi to blo res, bi povedal kaj maš in kaj je boljše.
[/quote]
saj je res, še vsak novejši huawei, lg, samsung, pixel itn. je boljši… nobenega problema z nekompatibilnostjo, dedicated softwara ni treba za povezavo z računalnikom, samo copy/paste, za enkrat sem samo iphone reševal in obnavljal, ko ga je zabrickal uraden os update… pred leti so še gnojili s tem da je bila aplikacija za iphone brezplačna, enaka za ipad plačljiva skratka veliko denarja za omejen sistem… tako da že rajši kupim flagship katere koli druge firme razen appla in sonya, so bolj uporabni in nekateri kvalitetnejše izdelave…
saj je res, še vsak novejši huawei, lg, samsung, pixel itn. je boljši… nobenega problema z nekompatibilnostjo, dedicated softwara ni treba za povezavo z računalnikom, samo copy/paste, za enkrat sem samo iphone reševal in obnavljal, ko ga je zabrickal uraden os update… pred leti so še gnojili s tem da je bila aplikacija za iphone brezplačna, enaka za ipad plačljiva skratka veliko denarja za omejen sistem… tako da že rajši kupim flagship katere koli druge firme razen appla in sonya, so bolj uporabni in nekateri kvalitetnejše izdelave…
[/quote]
No pa si se zjasnil. iPhona kupi nekdo, ki ima iMaca, iPada in MacBooka, ker samo v tem primeru je to funkcionalna naprava. Lahk uporabiš vse funkcije, ki ti jih omogoča in vse uporabljaš kot eno napravo. Seveda vi, ki tega ne uporabljate nimate pojma o čem govorim, ampak dejstva so taka, da kdorkol ima vse Apple, ne bo nikdar več šel na androida in windowse.
Najbolj neumno je pa res imet nek xy prenosnik in iPhone. To pa sigurno ni najboljša uporabniška izkušna :)) Ampak to kar ti pišeš samo potrjuje, da res ne veš kaj in kje je Apple najboljši. Še zmeri čakam če mi kdo kaj pametnega napiše od 12tke.
No pa si se zjasnil. iPhona kupi nekdo, ki ima iMaca, iPada in MacBooka, ker samo v tem primeru je to funkcionalna naprava. Lahk uporabiš vse funkcije, ki ti jih omogoča in vse uporabljaš kot eno napravo. Seveda vi, ki tega ne uporabljate nimate pojma o čem govorim, ampak dejstva so taka, da kdorkol ima vse Apple, ne bo nikdar več šel na androida in windowse.
Najbolj neumno je pa res imet nek xy prenosnik in iPhone. To pa sigurno ni najboljša uporabniška izkušna :)) Ampak to kar ti pišeš samo potrjuje, da res ne veš kaj in kje je Apple najboljši. Še zmeri čakam če mi kdo kaj pametnega napiše od 12tke.
[/quote]
poznam kar nekaj uporabnikov, ki so šli iz appla na druge sisteme ravno zaradi jebanja z omejenostjo na samo “en sistem” in nekompatibilnostjo na drugih sistemih… pač možnost svobodne izbire in kompatibilnosti, namesto omejenosti na en sistem enega cenovnega ranga in cel kup nekih pripomočkov da to funkcionira, je prijaznejše do uporabnika, da si sam prilagaja kaj rabi in za koliko denarja…
poznam kar nekaj uporabnikov, ki so šli iz appla na druge sisteme ravno zaradi jebanja z omejenostjo na samo “en sistem” in nekompatibilnostjo na drugih sistemih… pač možnost svobodne izbire in kompatibilnosti, namesto omejenosti na en sistem enega cenovnega ranga in cel kup nekih pripomočkov da to funkcionira, je prijaznejše do uporabnika, da si sam prilagaja kaj rabi in za koliko denarja…
[/quote]
Uporabljam Applove naprave že ohoho let, pa ne vem o kerih pripomočkih ti fantaziraš. Če znaš uporabljat ni problema. Če si teleban je pa težava, to pa.
[/quote]
Hm, zdaj si se pa malo zeznil. Napisal si, da imaš dražji telefon od Appla. Potem pa ven flikne Huaweija, Samsunga, LG-ja … Ti to resno? :)))
Uporabljam Applove naprave že ohoho let, pa ne vem o kerih pripomočkih ti fantaziraš. Če znaš uporabljat ni problema. Če si teleban je pa težava, to pa.
[/quote]
ni fora znaš uporabljat ali ne znaš ampak vezava na točno določen brand, vse original, cenovno zasoljeno in 3x preplačano da tak ekosistem funkcionira… tehnološko pa glede na ceno šepa za konkurenco.
Hm, zdaj si se pa malo zeznil. Napisal si, da imaš dražji telefon od Appla. Potem pa ven flikne Huaweija, Samsunga, LG-ja … Ti to resno? :)))
[/quote]
ja jaz to resno, vsi flagshipi teh firm prehitevajo jabuk fon na vseh frontah, pa grem stavit da tvoj jabuk fonček tehnološko, funkcionalno in cenovno caplja za huawei mate xs…
ni fora znaš uporabljat ali ne znaš ampak vezava na točno določen brand, vse original, cenovno zasoljeno in 3x preplačano da tak ekosistem funkcionira… tehnološko pa glede na ceno šepa za konkurenco.
[/quote]
Preveč se trudiš dokazovat nek point, ki ga razumete samo tisti, ki ne znate uporabljat al pa ne morete, zarad različnih razlogov. To da ti gre Apple hudo nekam vemo, ampak tega nisem spraševala. Tist kar me je zanimal zakaj tko misliš pa ne znaš konkretno povedat zarad enostavne logike. Ne uporabljaš in zato ne moreš vedet in ne razumet.
Tehnološko gledano je točno tko, kot piše že nekdo v tej temi. Apple ima in vse dela BP, pri mnogih pa papir prenese vse, kako se v praksi tehnologija obnese je pa neki druzga :)))
Mi na Applu vemo zakaj smo tam, tvoje pisanje nas sigurno ne vznemiri.
12tka? Ve kdo?
Ampak ljubček, ti si trdil, da imaš DRAŽJI telefon. Zakaj se mečeš ven, če se nimaš s čim?
[/quote]
nisem ti jaz kriv če si glupo kot vsak povprečen jabuk uporabnik, sva to že razčistila…
No, no, nikar s tako jezo, ker ti ne nese do Appla. Drugič se pa ne hvali, če se nimaš s čim. Tale tvoj telefonček nima čisto nič manj težav kot vsi drugi androidi. Glitch na glitch.
[/quote]
Dripcu kot si, je življenje telefončk, na katerem 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} funkcij tako ne znaš uporabljat….moj je boljši, moj je boljši…. Napredoval ste od hudiča. Kaj če pride do vojne, boste prej pocrkal zaradi odklopa digitalne tehnologije, kot vas sploh šus doleti?
Dripcu kot si, je življenje telefončk, na katerem 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} funkcij tako ne znaš uporabljat….moj je boljši, moj je boljši…. Napredoval ste od hudiča. Kaj če pride do vojne, boste prej pocrkal zaradi odklopa digitalne tehnologije, kot vas sploh šus doleti?
[/quote]
Kaj se pa ti praskaš tam, kjer te ne srbi? Haha, s foruma, ki ga gleda na digitalni tehnologiji, pizdaka nad digitalno tehnologijo. Priceless. :))) Pa ti umreš brez foruma prvi dan.
Glede procesorja, trenutno ni dvoma.. A14, ki se nahaja v iPhone 12kah, letošnje iPad Proju, da je najmočnejši na tržišču.
Poglejte samo kaj počne M1 (bazirajoč na A14) napram Intelovim in AMDjevim procesorjem.. : https://www.anandtech.com/show/16252/mac-mini-apple-m1-tested/2
Sicer bo potrebno še počakati na real-life testa, a zaenkrat je očitno Apple razturil.. procesorsko.
Bolj smiselno vprašanje v msislu telegona je: Kateri telefon imate sedaj?
Če imate 11ko, Xs ali X.. menjava niti ni tako smiselna, glede na to, da 5G ni ravno “standard”.
Plus, iPhone 12 iz ZDA je v smislu 5G boljši, kot za EU tržišča – saj ima slednji omejen spekter frekvenc.
V Švici je 64gb različica teden po izidu v Conradovi akciji stala 835,70 Chf, kar je približno 719,- EUR
11.11. – t.i. SINGLES DAY pa je bila 128 gb različica v MediaMarkt in tudi Interdiscountu za cca 774,- EUR (že ene dve tri leti so Singles day razprodaje močnejše od Black Fridaya.. izgleda je Kitajska postala močnejši konkurent kot ZDA).
Osebno, če bi moral izbirati iPhone, bi nihal med 12 MINI in SE (letnik 2020).
SE 2020 64gb cca 364,- EUR
SE 2020 128gb 386,- EUR
12 mini 64gb cca 642,- EUR
12 mni 128gb cca 691,- EUR
(Akcijske cene “Singles Day” v Švici.)
Ekonomso gledano je odločitev znana. 5g ne bi ravno pogrešal, wide-angle kamero morda..
Ker mi “žajfasti” design 6ke in posledično 6s, 7ke in 8ke ter SE 2020.. be leže, bi se torej odločitev bolj nagnila v MINIjevo stran.
Že v osnovi preferiram manjše “flagshipe”, zato je bil običajno Sony favorit ali najmanjši Pixel.
12 mini se pa vrača nazaj k 4ki, 4s, 5, 5s in prvi SE obliki.. oz. poenoti oblikovanje z iPad Pro (zdanji dve generaciji) in iPad Air (zadnja generacija)
Žal še vedno z Apple lightning connectorjem in ne Usb-C (kot iPad Pro).
No, no, nikar s tako jezo, ker ti ne nese do Appla. Drugič se pa ne hvali, če se nimaš s čim. Tale tvoj telefonček nima čisto nič manj težav kot vsi drugi androidi. Glitch na glitch.
[/quote]
za hvaljenje so razni bellperre ipd.
telefonov brez glitchev pa pač ni…
ostalo je samo uporabnost in kompatibilnost z raznolikimi napravami pri kateri pač prednjačijo vsi razen apple ki je omejen sam nase…
Kaj se pa ti praskaš tam, kjer te ne srbi? Haha, s foruma, ki ga gleda na digitalni tehnologiji, pizdaka nad digitalno tehnologijo. Priceless. :))) Pa ti umreš brez foruma prvi dan.
[/quote]
Ne ne, saj se strinjam, tvoj je boljši. Hkrati je pa to tvoj življenski dosežek in življenje samo, pa še tega uporabljaš kakih 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zmogljivosti, ki jo ima. In ti večina možnih aplikacij predstavlja kvantno znanost.