iPhone 12
Kadar vidim tvoje ime mi vedno pred oči pride tvoja slika, ki jo je pred časom nekdo nalimal sem gor. Ajajaj. Mi je žal da sem takrat to pogledala. Milan al kaj si? Zuni je sonce pa pejt kej pametnega počet in pusti teme, ki jih ne razumeš, da o njih razpravljajo drugi, ki so jim določene stvari mal bol jasne.
[/quote]
Teci po iphone, kaj se ti v ključnem trenutku zdaj meša, veš kaj zamujaš…….jaoooooo
Zakaj bi moral komu karkoli kazati, ti imaš veselje kazati svojo nevoščljivost in omejenost po forumu.
[/quote]
Vzemi kot dobronamerni nasvet, ne nevoščljivost. Tako boš vsako leto privarčel par sto evrov.
Če pa še malo gradiš na svoji prazni osebnosti, boš pa mogoče tudi kakšni zanimiv in ne boš potreboval najnovejšega telefona za vzbujanje pozornosti.
Teci po iphone, kaj se ti v ključnem trenutku zdaj meša, veš kaj zamujaš…….jaoooooo
[/quote]
Nimam takih težav kot ti ki misliš, da moraš bit povsod zraven in povsod glavni. Jaz si vzamem čas in nabavim samo tisto, kar res rabim in sodelujem tam, kjer kaj pametnega lahko dodam.
Tvoj način skakanja po temah in nič pametnega doprinest, samo uničenje tem, mi je nerazumljiv. Odpri si svojo temo pa po njej skači, tole pa pusti tistim, ki imajo kaj pametnega za povedat.
Vzemi kot dobronamerni nasvet, ne nevoščljivost. Tako boš vsako leto privarčel par sto evrov.
Če pa še malo gradiš na svoji prazni osebnosti, boš pa mogoče tudi kakšni zanimiv in ne boš potreboval najnovejšega telefona za vzbujanje pozornosti.
[/quote]
Zakaj bi varčeval, če mi ni treba? Zakaj ne bi kupil, če uživam v najnovejših zadevah? Zakaj želiš soliti drugim pamet kako naj živijo?
prenesi spodnjo modrost v to kar ti govorim, mogoče ti bo lažje :
1.faza – kriviš druge
2.faza – kriviš sebe
3.faza – ne kriviš nikogar
Zakaj bi varčeval, če mi ni treba? Zakaj ne bi kupil, če uživam v najnovejših zadevah? Zakaj želiš soliti drugim pamet kako naj živijo?
prenesi spodnjo modrost v to kar ti govorim, mogoče ti bo lažje :
1.faza – kriviš druge
2.faza – kriviš sebe
3.faza – ne kriviš nikogar
[/quote]
Saj pravim, ti si pravi as. Sami presežki… Na tipkovnici…
Hvala za konkretne informacije. Moj trenutni iPhone 7ka je že oddelal svoje, zato kupujem novega. Ne vem pa še za katerega naj se odločim, zato sprašujem.
Imam iPad Pro nov in vse kar lahko delam na njem, bi si želela tudi na iPhonu. Še cincam med 11tko in 12tko, zato sprašujem kje točno so razlike, če bi kdo vedel.
Velikost me ne moti, še bolš mi je večji.
[/quote]
7ka bo zdržala še vsaj eno nadgradnjo.. torej bo up-to-date do septembra 2022. Prav “mudi” se torej ne. Po drugi strani, bo rabljena še prinesla nekaj denarja (ne prav veliko), čez dve leti toliko manj.
Morda se ponovi kakšna akcija za BlackFriday (pri kakšnem slovenskem operaterju?).
Možnosti so sicer majhne, ker je povpraševanje po iPhoni
12ka ima 3 poglavitni prednosti:
– 5G (ZDA verzija boljša!)
– OLED ekran
– MagSafe
Glede MagSafe-a sem bil najprej skeptičen, potem so pa predstavili kar nekaj visoko uporabnih dodatkov na to temo: https://www.engadget.com/moment-unveils-a-line-of-magsafe-camera-products-for-the-i-phone-12-170052723.html
Da je za generacijo novejši čip.. je še vedno prednost, ni pa bistvena v primerjavi z 11ko.
MINUS.. v času korone: ne moreš odkleniti telefona s prstnim odtisom: TouchID kot je na iPad Airu zadnje generacije – skrit v Power Buttonu na robu.
FaceID je pa ob maski neuporaben!
Glede na to, da Apple načrtuje telefone cca 18 mesecev pred izidom.. je bila 12ka oblikovana in načrtovana pred izbruhom korone.
12s ali 14 (se bodo morda izobibali številu 13?) zna iDTouch povzeti po Airu.. samo, ni garantriano. Apple je znan po vztrajanju na svojih odločitvah, neupoštevajoč pobožnih želja sovjih gorečih vernikov.
Delni minus: priložen ni ne napajalnik, ne osnovnih lightning slušalk, ne lightning-jack vmesnika. Je pa posledično Apple prepolovil ceno napajalnika in slušalk na 19EUR.
P.S. MagSafe je bil sprva naziv magnetnih kontaktov za polnjenje starjših Macbookov, ki so se potem umaknili USB-Cju.
Njihov smisel je bil v tem, da če si se slučajno zataknil v polnilni kabel (kar občasno v službenega si se), ni bilo nobene škode, saj se je enostavno magnetno “odtaknil”.
Pri ostalih prenosnikih, kot sedaj pri USB-C pa takšno spotikovanje ne mine brez posledic. Del obremenitve bo prenašal port za polnjenje in prej ali sej se ga potem zmaje in razsuje.
Pri otrocih je potrebno vedno znova menjati kontakt za polnjenje na prenosniku.
Novi MagSafe torej ni nadaljevanje z MacBookov.. čeprav tudi lahko služi kot brezžični polnilec.
Mislim pa, da 12 Projev celo ni dovolj na tržišču v danem trenutku.. tako, da vsaj za njih ni pričakovati kakšnih popustov (čeprav so bili za Singles Day 11.11.)
Z vsako besedo potrjuješ, da je praktično vse kar govorijo o tebi res…..hahahahaha
[/quote]
in kaj takega sem napisal da ne bi držalo? teleta hitite nabavljat najnovejšo precenjeno robo vsako leto ker ima npr. 1 kamero več, par megapikslov več, mal hitrejši proc, par mb rama več, mogoče kakšen nepotreben senzor več itn. vse kar se pri vsakodnevni splošni rabi ne pozna vidno kaj dosti, ali pa dodajo kakšne “novitete” ki jih imajo ostale platforme že leta… skratka med lanskim in letošnjim modelom katere koli naprave nikjer ni večgeneracijskega preskoka da bi bil jako nujen in opazen, kaj šele revolucionaren…
in kaj takega sem napisal da ne bi držalo? teleta hitite nabavljat najnovejšo precenjeno robo vsako leto ker ima npr. 1 kamero več, par megapikslov več, mal hitrejši proc, par mb rama več, mogoče kakšen nepotreben senzor več itn. vse kar se pri vsakodnevni splošni rabi ne pozna vidno kaj dosti, ali pa dodajo kakšne “novitete” ki jih imajo ostale platforme že leta… skratka med lanskim in letošnjim modelom katere koli naprave nikjer ni večgeneracijskega preskoka da bi bil jako nujen in opazen, kaj šele revolucionaren…
[/quote]
Ne praskaj se kjer te ne srbi.
[/quote]
Hm, kolikor vem, so androidarji tisti, ki non-stop menjajo telefone – ker so stari pač neuporabni – medtem ko imamo iPhone bistveno dlje. Jaz konkretno že pet let. In še vedno posodobljen na najnovejšo različico. IPhone mnogi kupujemo ravno zato – ker zdržijo. Tako da bi rekla, da za telefone androidarji pod črto zapravite več, ker jih pogosteje menjate.
In tudi rabljeni iPhoni bistveno bolje držijo ceno. Ampak glavno, da imate polne osebnosti. :)))) Svašta človek tukaj prebere.
Hm, kolikor vem, so androidarji tisti, ki non-stop menjajo telefone – ker so stari pač neuporabni – medtem ko imamo iPhone bistveno dlje. Jaz konkretno že pet let. In še vedno posodobljen na najnovejšo različico. IPhone mnogi kupujemo ravno zato – ker zdržijo. Tako da bi rekla, da za telefone androidarji pod črto zapravite več, ker jih pogosteje menjate.
In tudi rabljeni iPhoni bistveno bolje držijo ceno. Ampak glavno, da imate polne osebnosti. :)))) Svašta človek tukaj prebere.
[/quote]
a bejž ga lomit… pri obojih imaš take ki menjajo kot gate pa ne zato ker ne bi zdržali telefoni ampak ker morajo nujno imet najnovejše za petelinjenje… kar se pa os updatov tiče pa niso toliko pomembni kot varnostni updati in patchi, te pa rabijo vse firme in vsi os-i bolj kot spolirane uporabniške vmesnike…
pričakovani odgovori
jaz sem iz starega SE, ki sem ga imela mislim da 5 let … šla na enajstko. meni je super. dvanajstka ima 5g, kar bo kmalu aktualno, pa magsafe, komur je to pomembno.
in še klasika ….
https://www.youtube.com/watch?v=u7uV_GSrBvE