Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style IPL, Philips Lumea- ali deluje?

IPL, Philips Lumea- ali deluje?

Zanima me, če ima katera doma IPL napravico za odstranjevanje dlak…vem, da ne odstrani dlak za vedno, me pa zanima ali jih odstrani vsaj za en mesec?

Zanima

Jaz ga uporabljam predvsem za dlake na obrazu in bradi. Imela sem mocne crne dlake. Imam to sreco da je moja polt svetlejsa tako da ipl pri meni deluje krasno. Po kakem mesecu uporabe so zacele izginjati. Ponovno so zrasle bol redke in mehkejse. Zdaj ga uporabljam samo se obcasno. Je pa zelooo zamudno ce ga mislis uporabljati za celo telo.

Tole je kar realna ocena.

http://beautyfullblog.si/ocena-philips-lumea-prestige/

Mi ga imamo, pri hčeri deluje bolje, ker ima večji kontrast med barvo kože in barvo dlak, pri meni je ta kntrast manjši in je tudi delovanje slabše. Samo je še vedno OK.

Mene pa zanima, koliko ta sunek svetlobe od Philipsa zaboli oz. zapeče?

Ker sem samo 1x probala Remington, pa sem tako zakričala, da sem ga nesla nazaj…

Ali vse IPL naprave tako zelo žgejo kožo?

Stvar je v tem, da imam ugotovljen PCOS in posledično povečana poraščenost, močne dlake in začele so se pojavljati tudi na obrazu :/. Uporabljala bi ga za celo telo in bi bi supper zadovoljna, če bi imela vsaj en mesec mir pred dlakami…zato sprašujem, da ni to en lari fari pa da ni nič od tega

Jaz sem imela Philips lumea (kupljen 2013), sedaj imam remington (2015).
Prvis sem se odlocila za philips, ker je bil boljsi (drazji), ker je bil brezzicen, ker je bil bolj fensi (500 eur) Potem pa tezave z baterijo (polnjenje). Zvtrajnost, fokazovanje stvarne napake, vracilo denarja, nakup remingtona (350 eur z upostevanim 25% popusta)
Primerjava: ucinek enak (nimam filinga, da bil bil kateri slabsi/boljsi), imam precej tem e dlake in svetlo kozo, remington je cel vecji (skatla), kabelj dovolj dolg, IPL-jas se lahko dolgo (ni se mi pregrel ali podobno). Lumea (zdaj so ze novi modeli), lepsa, brez kabla, ampak na baterijo, ki meni ni zadostovala za cele noge. Lumeo kao lazje nosis s seboj. Kam ze? Na morje? Malo morgen (niti ne smes iti na sonce 1dan, tudi slabse prime na rjavi kozi). To delas od jeseni do poletja, doma, ucinki so res dobri, poleti skoraj ni dlacic.
Moje mnenje- ucinkuje, meni bolj odgovarja remington.

Na katero stopnjo si nastimas? Jaz uporabljam
1 ali 2, max sem na 3. Noge, bikini, pazduha. Ne boli.

Ja, deluje – imam svetlo kožo in temne dlake.
Si pa ne predstavljam celih nog obdelati s tem. Moj je remington in ima 4 ali celo 5 stopenj, uporabljaš pač tisto, ki jo preneseš. Jaz večinoma kar na ful, le pod pazduho na malo manj. Obdelala sem si bikini del (tisto, kar gleda iz kopalk), obrvi, brke, pod pazduho, trebuh …

Meni je bilo hecno, da je bilo treba recimo potem še dvakrat ali celo trikrat iti čez z britvico, nato pa lepega dne konec … brez ponavljanja z lučko.
Ne vem, ali drži za vedno, ampak meni vsekakor drži že par let.

Lepo prosim, če napišeš, o katerem aparatu govoriš- lumea ali remington? Hvala.

Zakaj si ne predstavljaš celih nog obdelati s tem?

Remington … saj sem napisala. Imam ga pa že kakih pet, šest let, sem ga naročila v Avstriji.

Zakaj si ne predstavljaš celih nog obdelati s tem?[/quote]

Ne vem, kakšni so novejši, ampak on osvetli približno tri kvadratne cm naenkrat ….

A ta svetloba kaj škodljivo vpliva na oči? Potrebuješ zaščitna očala?

No,na meni pa ne deluje. Imam sicer res bol svetle dlake,rjave,ne crnih in zelo belo kozo.glede na tablico primernosti pasam cist komot noter.kupila lumeo,takrat v 2014 najdrazjo,pa nisem opazila spremebe sploh.flesala z najvisjo jakostjo,pa me ni nic peklo.sem pa partnerja s temnimi kocinami za hec pri nizji jakosti,pa ga je zapeklo.v 2016 in 2015 lumee nisem taknila,probala bom se enkrat,sicer gre v prodajo kaki znanki.zame zgresen drag nakup.

Sem gledala danes na aliexpres za 113€ IPL napravo in je še celo 3v1, še za akne nastavek in rejuvenacijo…katera pozna?

Olja,

tema je že kar stara pa bom vseeno jaz poročala o svojih izkušnjah s tem aparatom. Upam, da komu pride prav 😀

Jaz imam tudi PCOS in sem si ga kupila enkrat februarja. Moram reči, da je precej učinkovit. Na obrazu sem imela močne dlake (brada – recimo 20 močnih dlačic, nad ustnico pa mogoče 3 močnejše. Po 4. tretmajih jih imam na bradi recimo da 6, nad ustnico pa nobene več. Jaz si od nekdaj tudi roke depiliram, čeprav so dlačice zelo tanke in po 4. tretmajih s to napravo jih je, da samo še 10%, ki pa rastejo izjemno počasi in se jih sploh ne čuti ko potipaš tudi, če si jih ne pobrijem. Meni deluje tako na močnih črnih dlačicah, kot tudi na mehkih svetlih (puhek). Na nogah je situacija trenutno malo manj uspešna, dlake so močne, jih je še kar nekaj (50%) po 3. tretmaju, ampak počasi padajo ven, najbrž bom rabila za ta predel več tretmajev.

Jaz sem ga kupila ko je bil v akciji in če mene vprašaš SE SPLAČA. Učinek je podoben (mogoče malenkost slabši), kot v salonih (ne velja za dermatološke ambulante, kjer so naprave bistveno boljše in osebje bolj usposobljeno in je potem tudi tretma dražji), kjer ti jih odstranjujejo s tistimi svojimi IPL laserji. Meni se je vedno po tistih laserjih po enem mesecu začelo vse vračati. Tako ga imam potem raje doma in delam z njim kar mi paše. Pa še denar privarčuješ.

Glede bolečine je pa tako, mene na nogah in rokah nič ne boli tudi če imam na 5, tudi pod pazduho me nič ne boli, boli/peče me malenkost v predelu bikinija, tako, da si bom tam kar malo zmanjšala moč.

Lp,
S.

A na češplji deluje?

Ja, načeloma “špiknejo do bolečine ” kar vse tele za domačo uporabo. Če imaš kakšno kožno znamenje, je treba pa še posebej pazit.

Če si toliko občutljiva, ti priporočam, da greš raje v katerega izmed salonov Nomasvello v Sloveniji. Hladna metoda, ne špika nič, pa še na svetle dlake tudi deluje. JAz imam cca 2 leti že mir – predel stegen, bikini in brada ( svetle dlačice)

Pozdravljene,

Zanima me naslednje. A pred vsako uporabo se moraš najprej pobriti? Ali samo prvič?

Saj navodila so verjetno natančno opisana pa na koliko časa se uporablja in tako…

A iz Alija ga ni pa nobena naročila?

Deluje. Moraš biti pa vztrajen in ponavljat in se vedno znova pobrit. Dlak je vedno manj, kar izginjajo, jaz sem izredno zadovoljna. gre hitreje kot z epilatorjem, manj boli, moraš pa bit, kot pravim, vztrajen. Traja tudi mesece, da zajameš vse dlake. Jaz imam na 4 ali 5. stopnji jakosti.

Jaz sem si remingtona kupila ene dva, tri mesece nazaj. Potem iskala čas za uporabo 🙂 in nato končno enkrat začela. Prvič je kar veliko dela, ker imaš vse dlačice zunaj in je dejansko treba vse pobriti in nato vse čimbolj natančno prelučkati. Od takrat naprej pa recimo na 14 dni ali 3 tedne, vzamem britvico v roke in si sproti odbrijem, kjer zagledam dlako/-e (recimo 1-2cm2) in takoj polučkam tisti predel in grem naprej (spodnji del nog tako rabim recimo ene 10 min, za bikini in zg. del nog pa še ene 10 min). Zdaj je dlak vedno manj, tako, da je tudi lučkanja vedno manj. Dejansko deluje, meni rastejo bistveno počasneje in zdi se mi, da jih je tudi že bistveno manj. Ker pa ne grem vsakih 14 dni čez čisto vse predele noge (zamudno, nimam časa, pa še tam, kjer ni dlak, ne vem, zakaj bi lučkala), grem na to počasi varianto.
Pod pazduho se pa že ful pozna, ker jih je res zelo, zelo manj.
So pa moje dlake povsod črne, dolge in močne (res groza), koža pa svetla, tako, da sem verjetno iz tega stališča idealen kandidat.
Tudi na bikiniju se mi že pozna, ker sem ultra vesela.

To tudi mene zanima. Glede na to, da imam probleme s porascenostjo. Najhuje je brada. Dlake so crne in mocne. Brijem jih vsak dan. Zato me zanima kako je ko si pred tretmajem pobrijes dlake. Ali jih lahko potem brijem spet vsak dan do naslednjega tretmaja z ipl?

Lahko si jih brijes cisto po potrebi. Paziti moras le, da je koza sveze obrita, ko zelis predel poluckati. Lp

Živjo,

evo se spet jaz oglašam. Sama sem ga potem res kupila preko Aliexpresa. Poskusila sem ga ampak je tako zamuden in počasen, da sem se naveličala. Ampak tam, kjer sem ga pa začela uporabljat so pa dlake na pol izginile, tako, da če bi nadaljevala bi bilo verjetno učinkovito. In tudi bom poskusila spet začet. Me zanima kako počasne so vaše naprave, koliko časa mine med dvema bliskoma.

New Report

Close