IQ lestvica, ljudje in orangutani in nadrasa
IQ Classification
175 and over Precocious
150–174 Very superior
125–149 Superior
115–124 Very bright
105–114 Bright
95–104 Average
85–94 Dull
75–84 Borderline
50–74 Morons (odrasli, ki imajo inteligenco na nivoju od 7 do 10 let starih otrok )
25–49 Imbeciles (odrasli, ki imajo inteligenco na nivoju od 3 do 7 let starih otrok)
0–24 I d i o t s (odrasli, ki imajo inteligenco manjšo kot 3 leta star otrok)
Orangutani imajo inteligenco na nivoju 3.5 let starih človeških otrok. Ljudje smo v bližnjem sorodstvu s šimpanzi, ki imajo nižjo inteligenco od organutnov.
Orangutani so počasni, a bolj premišljeni, od hitrih in impulzivnih šimpanzov. To so ugotovili znanstveniki, ko so jih testirali z IQ nalogami….
In še kako so bili videti ljudje, ki so imeli najverjetneje z orangutanom skupne prednike. Ljudje imamo s šimpanzi skupne prednike.
https://www.youtube.com/watch?v=dwHca_xeIIA
No ja, spet se mi je zjasnilo, od kje antična civilizacija. Nekateri so bili veliki 3 metre in v primerjavi z ljudmi imajo do 30 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} večje možgane…. itd. Bili so rdečelasi (nekateri tudi blond).
Ko so raziskali DNA teh ljudi so ugotovili, da nimajo ničesar skupnega s Homo sapiensi, niti z neandertalci, kar pomeni, da se gre za čisto drugo vrsto “ljudi” oziroma da sploh niso ljudje.
Pojdi dol v tisto okolje in poskušaj preživeti. Bi se prilagodil dovolj hitro? Se učiš dovolj hitro. Ali pa so IQ testi prilagojeni našim potrebam in našem načinu šolanja…[/quote]
Povprečni ni niti 75 ampak 60. Poglej si na zemljevid povprečnega IQ po državah.
haahaha, ti to resno?
kakšen pa je naš sistem šolanja? in zakaj bi nas sistem moral biti druagen od eritrejskega? aoni se v soli ne ucijo o svetu? liki v afriki so drugačni kot liki v evropi?
te bom samo eno resno vprasanje vprasal…si sploh kdaj delal faking iq test?sploh ves kako faking nic ti ni treba obvladat da prides do iq 100…kako matematika v iq testih nima veze t matematilo ki se jo mi ucimo v soli..
kaj potem sploh vlacimo tiste begunce v evropo ce niso sposobni niti razumeti nasega življenja ki naj bi bilo tako jebeno drugačno od eritrejskega
pa odgovori mi samo to… kako potem judje v ameriki dosegajo 115 na testih ostali 100 medtem ko črnci 80 pa zvijo v istem mestu z isto kulturo??
ja v eritreji bi veliko lazje prezivel kot vtu in hitro bi se prilagodil
in kako to da lahko iqje merijo celo otrokom ki sploh niso se v solksem sistemu??
lekje na lestvici bi se ti znasel…
Ja sem ga delal, ko sem se potegoval za službo, ki je precej stresno in je bil del teh testov tudi ta test in sem nekaj nad povprečjem, pa…?
Tako da …umiri konje. So ljudje ki jim papir in svinčnik ne leži, pa se, ne samo znajdejo, ampak so precej bistri.
se ti vidi da si nekaj nad povprecjem… torej neumen, jaz spadam v 2 skupino od zgoraj navzdol…
kaj si pa sploh po izobrazbi..kaksen slosar, stromar tesar?? ali zakaj si si dau wd40 nadimek..ce si ga uporabil zato ker ga redno uporabljas ne vem zakaj si sploh dovolis komentirat stvari izven tvojega fibrca kivdra…
Tako da …umiri konje. So ljudje ki jim papir in svinčnik ne leži, pa se, ne samo znajdejo, ampak so precej bistri.
hahaha jao tebi pa res ni niti jasno kaj izjvaljas a ??
cesi pameten si pameten ini vazno v katerem soslkem sistemu si ali nisi in kaksen nacin zivljenja imas..
torej bi morao eritrejcem vseneo pokazati vec kot 75 na testih, ker to je tako porazno da noben solski sistem nima vpiva na tako beden rezutat
da moram pa umiriti konje je pa logicnaa tvoja izjava, ko nisi spoosoben odgovoriti na moja vprsanja in pricakujes da se umirim torej vzamem vprsana nazaj..
drugale povedano morams umiriti konje na tvojih iq 110.. je res?
obstaja 100 razicnih iq testov.. in kakako njab i vseh 100 bilo prilagojeno nasemu sistemu?
Oprosti, ne da se mi:-)))) Vem kdo sem, kaj sem, meni je to zadosti:-)))
res je sedaj vem tudi jaz kdo si, tisto kar sem ze na zacetku misili dasi..torej sem tudi ugotovil kdo sem jaz..
wd40 je vsestransko uporaben res…
prepir si ze naredil ti s svojo izdavo v tej temi… skoda da nisma v eritreji, bi ti z gedorami dal lekcijo, na to bi sse komot navadu…
Meni ni treba:-)) Mislim pa da si ti eden tistih, ki raje filozofirajo, kot pa kaj naredijo:-))
Ampak nekaj mi povej, kako vam je uspelo tako greznico narest iz takega mesta kot je bil Marburg. Sto let nazaj je bil sto let pred Ljubljeno.
Pojdi dol v tisto okolje in poskušaj preživeti. Bi se prilagodil dovolj hitro? Se učiš dovolj hitro. Ali pa so IQ testi prilagojeni našim potrebam in našem načinu šolanja…[/quote]
Povprečni ni niti 75 ampak 60. Poglej si na zemljevid povprečnega IQ po državah.
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:IQ_by_Country.png%5B/quote%5D
po tejle karti je naš (slovenski) povprečni IQ 90
nič kaj dosti višji od eritrejskega, da si ne bi kdo ravno nekih utvar delal
in daleč od nemškega ;)))