Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine IR ogrevanje – nova tehnologija, ki bo zamenjala star način ogrevanja

IR ogrevanje – nova tehnologija, ki bo zamenjala star način ogrevanja

Dolgi infrardeči oz. toplotni valovi ogrevajo predmete in živa bitja na podoben način kot sonce ogreva Zemljo. Predmeti absorbirajo energijo infrardečih valov in jo oddajajo v obliki toplote. Torej ne ogrevajo zraka kot običajni ogrevalni sistemi, temveč ogrevajo stvari v svoji neposredni bližini: tla, stene, predmete, živa bitja, ti pa potem na naraven in zdrav način oddajajo toploto v okolico. Tako proizvedena toplota je za človeka ugodna in prijetna. Predstavljajte si kako prijetno toplo je lahko, ko se v kratkih rokavih sončimo ob smučišču, pa čeprav je lahko samo nekaj stopinj. Sonce nas tako kot grelni paneli (plošče) SUNLIFE grejejo direktno na naraven in zdrav način.

Infrardeče ogrevanje kot alternativa odpira nove poti ogrevanju.

V primerjavi s konvekcijo je to veliko boljši način ogrevanja v vseh pogledih. Infrardeče ogrevanje deluje na podlagi nižjih temperatur na površini grelnega telesa. Pri varčevanju z energijo se ponuja varčna alternativa: ne samo, da je bolj varčna z energijo, prav tako zagotavlja več udobja in preprečuje rast plesni. Toplotno valovanje ne segreva zraka ampak trdne predmete in tekočine, zato zrak ostane prijetnejši in bolj svež. Posredno se zaradi toplejše površine ogreje tudi zrak, vendar brez dvigovanja prahu in izsuševanja zraka. Posledično prostora ni potrebno toliko prezračevati, kar pomeni še dodaten prihranek z energijo. S pomočjo toplotnega valovanja se izenačijo temperature vseh predmetov v prostoru. Zaradi tega se človek počuti dobro in sproščeno.

Prof. dr. ing. Claus Meier (priznan strokovnjak na področju gradbene fizike)

Ogrevanje s standardnim (konvekcijskim) načinom ogrevanja

Če je soba opremljena z običajnim ogrevalnim sistemom na principu kroženja zraka ali konvekcije, se mora celotna soba ogreti do neke določene točke, da stanovalci občutijo toploto. Takšen način ogrevanja povzroča prepihe in dvigovanje prahu.

Konvekcija v naši hiši povzroča nenehno gibanje zraka, saj je topel zrak potisnjen navzgor. Dviga se proti stropu, medtem ko se ljudje, ki bi jih bilo treba ogreti, nahajamo pri tleh. Tak sistem zato ne more biti učinkovit. Poleg tega je pri radiatorju ali peči vedno pretoplo, na drugi strani sobe pa prehladno. Konvekcija lahko tudi škoduje zdravju. Prah v hiši začne krožiti po prostoru in tako zmoti zračne poti. Skupaj s suhim učinkom toplega zraka in izgorevanjem prahu na kovinskih površinah radiatorjev in pečeh lahko povzroči neprijetno alkalično ozračje, katerega posledica je lahko glavobol. Tega problema se običajno lotimo tako, da zrak vlažimo. Žal pa lahko tako ustvarimo idealne razmere za pršice in hišne gobe. Če pa odpremo okno, da bi prostor prezračili, nam topel zrak uide iz prostora.

Konvekcijski način ogrevanja izsušuje zrak in s tem tudi sluznico. Znano je, da je suha sluznica bolj dovzetna za razne virusne in bakterijske okužbe.

ZAKAJ PRIHRANKI?

100% IZKORISTEK

Pri Infrardečem električnem ogrevanju je izkoristek 100%
Ni izgub skozi dimnik, cevi… Vsa energija, ki se pretvori iz električne v toplotno se pretvori v prostoru.
2.

PRIHRANKI PRI INVESTICIJI

Investicije so do 70% nižje v primerjavi z drugimi sistemi ogrevanja. Ker pa imamo vedno bolj izolirane stavbe, nam ni več potrebno investirati v drage ogrevalne sisteme, da bi prihranili še dodatnih nekaj evrov na mesec. Pri SUNLIFE panelih ne potrebujete dragega prezračevalnega sistema, saj z IR paneli ni velikih izgub pri odpiranju oken in vrat. Ena iz med prednosti je tudi ta, da pri SUNLIFE grelnih panelih skoraj ni vzdrževanja. Sunlife IR paneli imajo veliko daljšo življenjsko dobo v primerjavi z ostalimi sistemi ogrevanja, saj IR paneli nimajo gibljivih delov in ne elektronike.

Dejstvo je da se v varčne produkte vsaj nekaj krat bolj splača naložiti denar, kot pa denar imeti na banki. Vsi vemo da je realna inflacija najmanj 2 krat višja od statistične inflacije, kar pomeni da denar naložen v banki izgublja na leto najmanj 6% na kupni vrednosti. Varčni produkti, kot so SUNLIFE IR grelni paneli in THERMOSUN tremoizolacijski premaz (varčna barva) pa nam prinašajo več kot 8 krat več denarja, saj so prihranki neznatno višji od obresti, ki jih dobite na banki.

Primer: Investicija v sunlife ir panele in Termosun termoizolacijski premaz za 70m2 stanovanje je cca. 3.000€. Letni prihranki so več kot 600€ na leto. V kolikor bi teh 3.000€ imeli na banki (vezana vloga) bi imeli cca.110€ obresti na leto. Kot sem zgoraj omenil je razlika še večja saj je denar na banki pod vplivom realne inflacije.
3.

CENA ELEKTRIKE SE DOKAZANO MANJ DRAŽI

Cena električne energije je bolj stabilna od cene kurilnega olja in plina.

V prihodnje je pričakovati, da se bo cena plina in kurilnega olja hitreje dražila kot cena električne energije, saj lahko električno energijo pridobivamo iz različnih virov (sončne, veterne, geotermalne, jedrske, fuzije, hidro elektrarne….) Kurilno olje in plin pa sta seveda v omejenih količinah. V zadnjih 10-ih letih se je elektrika dražila v povprečju 4% na leto, kurilno olje in plin pa več kot 13%. Tudi v prihodnje lahko pričakujemo podobne podražitve. Gibanje cen energije najdete na tej povezavi http://www.arso-gov.si in primerjava gibanje cen plina in elektrike na http://www.eurostat.si

Cena elektične energije je zrasla v zadnjih 2 letih za cca. 6%. Cena kurilnega olja pa kar za 40,2% (iz 0,749€ na 1.05€) http://www.petrol.si.
4.

OB ZRAČENJU MANJ IZGUB

Prostori, ki jih ogrevate z grelnimi paneli SUNLIFE, ob zračenju izgubijo manj toplote (v primerjavi s klasičnim konvekcijskim načinom ogrevanja), saj ogreti predmeti zadržujejo toploto bolj dolgo, kar posledično pomeni prihranek pri stroških ogrevanja.

ZELO ZANIMIVA PRIMERJAVA, KI JE TUDI NAS ŠOKIRALA.
V kopalnici (4,3m2) smo testirali klasični konvekcijski električni radiator (1000W) in IR grelni panel SUNLIFE (866W). Ogrevali smo 90 minut in opazovali kako se je dvigala temperatura (zraka, tal in sten) pri obeh grelnih sistemih. Do primerjave na tej strani http://www.primerjava.si
5.

VEČJI UČINEK IZOLACIJE

Grelni paneli SUNLIFE sušijo zidove. Dejstvo je, da vlažni zidovi zmanjšajo učinek izolacije do 50%. Hkrati pa se vam ne bo več pojavljala plesen, ki je seveda zdravju zelo škodljiva.
6.

VSAKO PROSTOR JE INDIVIDUALNO KRMILJEN

Vsak prostor, ki je opremljen z grelnimi paneli SUNLIFE, je lahko individualno krmiljen. S časovnim krmiljenjem in termostatom prihranite od 30 do 60% električne energije. Spalnico lahko ogrevate na nižji temperaturi
7.

OBČUTIMO DO 3°C VEČ

Ker predmeti absorbirajo dolge infrardeče valove, so ti toplejši za 2°C. Zaradi tega lahko prostor ogrejete na samo 20°C in občutili boste enako količino toplote kot pri klasičnem načinu ogrevanja, kjer bi bil zrak ogret na 23°C. S tem se stroški zmanjšajo za cc. 30%.

—————————————————————————–

Zaradi zgoraj naštetih prednosti zmanjšamo stroške ogrevanja s SUNLIFE IR paneli za cca. 60%.

MNENJA UPORABNIKOV

Mojca in Peter (Šmartno ob Paki)

Lani sva se preselila v hišo, ki je imela zelo slabo ogrevanje (na kurilno olje). Peč je bila katastrofalna. Za manj kot 100m2 smo letno porabili za cca 2000 eur kurilnega olja. Brez stroškov dimnikarja, servisa peči in seveda elektrike, ki jo peč porabi.

V panele smo vložili toliko kot smo prej porabili kurilnega olja. Povišana električna energija bo pokrila ostale stroške, ki so nastali s prejšnjim ogrevanjem in nekje v roku enega leta bo investicija povrjena. Še prej, ker smo določene stvari prodali.

S sunlife paneli smo zelo zadovoljni. S termostatom si nastaviš ob katerih urah se želi imeti kakšna temperatura in vsak čas v dnevu je ravno po vaših željah.
Pri nas smo v kopalnici naredili tako, da imamo toplo zjutraj in zvečer, ko dajemo otroka kopat. Super je. Prej smo potrebovali še kalorifer pri vsakem kopanju.

S sunlife paneli smo zelo zadovoljni. Priporočamo jih vsakemu.

Mirjana in Boško Praštalo (Kranj)

Lansko leto sva se oktobra preselila v prenovljen spodnji del hiše. Prvo sezono sva se grela na kurilno olje, kar je bilo za naju zelo drago, saj sva za cca. 70m2 v eni sezoni za ogrevanje porabila dobrih 1000 €. Ker sva se letos odločila, da investirava v novo vrsto ogrevanja, sva se o tem zelo dobro pozanimala. V nekem časopisu sva slučajno naletela na članek o IR panelih SUNLIFE. Ker sva bila sprva oba bolj skeptična glede te vrste ogrevanja, saj je to navsezadnje nova stvar pri nas, sva si najprej natančno prebrala, kakšne vrste ogrevanje to sploh je, kakšna je investicija in seveda kakšen je strošek na koncu ogrevalne sezone. Po tehtnem razmisleku sva se odločila za nakup teh panelov. V tem trenutku lahko rečeva, da sva s SUNLIFE paneli več kot zadovoljna, saj je toplota, ki jo oddajajo, resnično zelo prijetna. Všeč nama je, ker lahko s termostati uravnavava toploto v vsaki sobi posebej. Še posebej pa nama je všeč izgled panelov, ki se resnično lepo podajo v najino stanovanje. Skratka, najina odločitev je bila prava in SUNLIFE panele od podjetja EKOSEN, d.o.o priporočava vsem, ki se odločate o novem načinu ogrevanja. Investicija je znašala cca 2.800 € za 70m2 (z montažo in elektro inštalacijami). V najinem stanovanju je bila montaža zahtevna, ampak sta jo monterja zelo dobro izpeljala. Končni strošek bo sicer znan konec aprila, vendar po prejetih računih in izračunih v prihodnje, ko bo kurilna sezona na vrhuncu, pričakujeva da bo le – ta znašal od 500 – 600 €.

Žagar Gregor (Ljubljana)

Moram reči, da sem s paneli zelo zadovoljen! S svojo tri člansko družino živim v mansardi, kjer paneli grejejo tako, kot sem pričakoval. Toplota je odlična, o suhem zraku sploh ni pomisleka, občutek pa je, kot bi sedel poleti na terasi v čisto naravnem okolju, v bistvu pa si zaprt med štiri stene. Jaz ogrevam samo tiste prostore z ir-paneli, ki sem jih prejšnja leta z radiatorji, čeprav imam radiatorje po celem stanovanju. Kakšna bo poraba elektrike se bo videlo aprila pri poračunu, po mojih izračunih pa bo približno polovico cene kurilnega olja. V primeru, da bi sedaj delal novo hišo, bi sigurno uporabil IR-panele SUNLIFE in čisto nič drugega, ker resnično ni velike investicije, poraba je majhna, toplota pa veliko bolj naravna kot pri kateremkoli drugem gretju.

Mark Per (Tržič)

Lansko leto sem kupil stanovanje v starejši hiši, kjer je bilo urejeno ogrevanje samo v enem prostoru. Med obnavljanjem stanovanja sem iskal čim bolj optimalno rešitev ogrevanja in tako sem na internetu naletel na IR panele SUNLIFE, ki so me takoj navdušili, potem pa sem jih še videl na sejmu v Ljubljani in pri sodelavcu, ki jih je medtem že kupil in uporabljal. Kaj me je prepričalo za nakup? Najprej nizki stroški investicije in porabe energije, zelo prijetna toplota, ki jo oddajajo, enostavno upravljanje temperature s termostati in simpatičen, nemoteč izgled. Poleg tega pa v prostoru ne predstavljajo nobenih ovir (kot npr. radiatorji in cevi), tako da je tudi opremljanje stanovanja (predvsem manjšega), občutno in lažje uresničljivo po naših željah.

Ivan Hribaršek (Velenje)

Za IR ogrevanje sem se odločil po daljšem raziskovanju o
ogrevalnih sistemih. Navdušen sem bil nad nizko ceno, proti ostalim
sistemom, zdravilnimi in blagodejnimi učinki infra ogrevanja in da ni
nobenega vzdrževanja. Ker sem do sedaj imel centralno ogrevanje na
kurilno olje, sem se razveselil dejstva, da mi od sedaj naprej ne bo
potrebno vsako leto plačati dimnikarju za čiščenje dimnika. Ravno
tako serviserja gorilnikov in da mi ne bo hiša zaudarjala po kurilnem
olju še naslednji dan po točenju v cisterno.

Začel sem raziskovati, pri kateri firmi bi naročil panele. Odločil sem
se za Ekosen d.o.o.

Uredil sem si sprotno plačevanje elektrike, po dejanskem stanju.
Res, da si nisem natančno vodil porabo el. energije, vendar lahko z
gotovostjo trdim, da sem plačal manj elektrike za vso porabo skupaj,
kot za kurilno olje prejšnja leta.

Moj nasvet vsem novo graditeljem in vsem, ki razmišljate o cenejšem
načinu ogrevanja svojega stanovanja. Raziščite vsa dejstva o infra
ogrevanju in pozanimajte se pri ljudeh, ki ga že imajo. Tudi kje kupiti
panele je pomembno, saj se kvalitetna firma loči tudi po tem, kako
odreagira, ko imaš problem.

Hvala firmi Ekosen za prijaznost in lep pozdrav.
Angelina in Roman Premdehar (Ptuj)

Pred kakšnim letom sva se z možem prvič seznanila z IR paneli. Takoj
me je navdušil podatek, da je občutek kot pri sončni toploti. Poiskala
sem stik z odgovornim strokovnjakom podjetja Ekosen, ki naju je
obiskal doma in temeljito preveril vse pogoje. Naj povem, da je
namestitev panelov ne le dosegla, pač pa presegla najina pričakovanja.
Hvaležna sva za nasvet, da namestimo nekoliko večje, kot bi sicer
zahtevala kvadratura stanovanja, kar se nedvomno obrestuje, saj je
hiša stare gradnje in nima najboljše izolacije. Posebej sem hvaležna,
da nama je svetoval, naj nekaj dni nastaviva termostat nekoliko višje,
kajti najprej se morajo ogreti stene, strop, tla, pohištvo… in
logično je, če bi segrevali lonec z vodo na prenizki temperaturi, ta
nikoli ne bi zavrela, tako bi bilo tudi podobno pri segrevanju
prostora. Naj povem, da smo namestili panele dokaj pozno pozimi in je
sledilo najhladnejše obdobje minule zime. Kljub temu, je bilo prijetno
toplo in kar posebej navdušuje, ta občutek se ne more primerjati s
prejšnjimi radiatorji, saj je ta tip toplote popolnoma drugačen. Bolj
podoben je občutku ob kakšni lončeni peči. Sama opravljam delo doma,
ure in ure sedim za računalnikom in hvaležna sem, ker me prijetno
greje v hrbet in zmanjšale so se mi prejšnje pogoste bolečine v
ramenih in vratu, zaradi dolgotrajnega togega sedečega dela.
Priznam, da sva malo v strahu pričakovala račun za elektriko, vendar
je bil ta maksimalno za 40 evrov na mesec višji kot prej, torej
bistveno manj, kot sva pred tem prispevala za gorilno olje v skupni,
dvostanovanjski hiši. (Gre za eno veliko sobo in manjšo kuhinjo).
Kvadrature ta hip ne vem na pamet, vsekakor se je znižal strošek
ogrevanja za najmanj 40%. Naj dodam še to, v dneh, ko je zunanja
temperatura narasla, sva nenehno opazovala kdaj se bo vključilo
gretje, sva že mislila, da se je kaj pokvarilo, torej segreti predmeti
so imeli resnično dolgoročni učinek, znižala sva raven na termostatu
in tako sva seveda z veseljem ugotavljala, da so se cifre na
položnicah kmalu nižale. Vsekakor se že veseliva letošnje ohladitve,
ko bova lahko pričela brez skrbi z ogrevanjem, v nasprotju s
preteklimi sezonami, ko sva nekako zamikala pričetek gretja, dokler se
je le dalo, da sva nekaj malega prihranila. Ali sva res, je drugo
vprašanje, na že prej omenjeno…
Resnično sva hvaležna zares strokovnemu svetovanju (mimogrede,
namestili smo jih po navodili sami s prijateljem, brez težav… kdor
ni vešč osnovnega znanja o inštalaciji pač naj to raje prepusti
strokovnjakom). Kdor želi in mu ni predaleč na Ptuj, je dobrodošel,
seveda v času grelne sezone (glede na trenutno stanje, bo to verjetno
kmalu), da se sam prepriča. Tudi prek telefona ali po e pošti sva z
veseljem pripravljena podeliti lastne izkušnje. Naj vas greje sonce
zunaj in znotraj vašega doma ali delovnega mesta… iskreno in od srca
PRIPOROČAVA. Vse dobro, obilje radosti, Angelina&Roman 🙂
Darja in Sergej Konte (Ljubljana)
V novembru 2012 smo se odločili za menjavo načina ogrevanja hiše. Do tedaj smo se ogrevali na olje, kar je pomenilo v kurilni sezoni cca. 400 EUR na mesec za 120 m2 veliko hišo. Dolgo smo se odločali kakšno vrsto ogrevanja bi izbrali in se na koncu – na priporočilo znanke – odločili za infrardeče panele. Za IR panele smo se odločili ker naša hiša ni izolirana in je precej vlažna. Paneli so priporočljivi ravno v vlažnih prostorih saj »ogrevajo« stene in s tem se raven vlažnosti v prostorih zniža. Od različnih ponudnikov smo pridobili ponudbe in se na koncu odločili za podjetje Ekosen. Izredno profesionalen pristop zaposlenih v tem podjetju, njihova prijaznost in odzivnost so bili razlogi za našo izbiro. G. Jan nam je izvedel izmero prostorov in svetoval pri izbiri moči panelov in njihovem številu. V zelo kratkem času nam jih je montiral g. Mircho, ki je montažo izvedel celo v nedeljo, saj med tednom nismo imeli časa. Vsa pohvala obema za prijaznost, vso razlago in izjemno profesionalnost. Po dveh mesecih so nas zopet obiskali in pregledali ali sistem deluje brezhibno.

Po 2 mesecih lahko rečemo, da smo z izbiro ogrevanja izredno zadovoljni. Na mesec dodatno plačujemo 120 EUR za ogrevanje hiše namesto prejšnjih 400 € ali več. Celotna investicija bo samo z razliko v porabi energije pokrita v maksimalno 2 kurilnih sezonah!

Hvala EKOSEN!
Aleš Švab (Tržič)

Pred meseci sem prenavljal hišo. V okviru te prenove sem razmišljal o ogrevanju, ki ima čim nižjo začetno investicijo in varčno porabo energije. Vse to sem našel v Infrardečih panelih. Sedaj po nekaj mesecih uporabe infrardečih panelov SUNLIFE lahko trdim, da sem se odločil pravilno, kajti nudijo mi prijetno toploto, s pomočjo regulacije (termostatov) pa si enostavno uravnavam temperaturo v prostoru glede na potrebo (ko me ni doma, nižja temp., itd.) in s tem še dodatno privarčujem. Poleg tega so vizualno zanimivi in s svojo montažo na stropu omogočajo boljši izkoristek bivalnega prostora.
Frizerski salon MILENA (Radizel)

Z infra paneli Sunlife smo se prvič seznanili v Europarku, kjer je bila predstavitev. Prepričale so nas prednosti takšnega načina ogrevanja in tako smo s paneli opremili naš frizerski salon, ki je velik 60m2. Letni strošek ogrevanja salona je bil samo 300 eur.
Lahko samo povemo, da smo z ogrevanjem salona zelo zadovoljni. Občutek imamo kot da smo zunaj in nas sonce greje s prijetno toploto. Poleg tega, paneli ne ustvarjajo nobenega hrupa in smradu in ni občutka suhega zraka. Zanimivost infrardečih panelov je ta, da so montirani na stropu, kar izboljša funkcionalnost salona. Tako da sunlife panele priporočamo vsem, ki želijo prihraniti pri investiciji in stroških gretja ter obenem občutiti prijetno toploto. http://www.frizerskisalonmilena.si
Črnčec Cvetka (Ruše)

Že vse svoje življenje smo se ogrevali na drva, ki so nam vzela zelo veliko časa in skrbi. Včasih, ko so bili še otroci in pokojni mož pri hiši, je bilo to delo veliko lažje kot sedaj, ko sem ostala sama. Zadnjo sezono ogrevanja na drva je bil letni strošek cca. 450€. Letos sem se odločila, da se bom pričela ogrevati z IR paneli, za kar sem se obrnila na podjetje EKOSEN. Že prej sem se pri nekaterih njihovih strankah pozanimala glede ogrevanja z IR paneli SUNLIFE in prav vsi so bili enakega mnenja, da je poraba vsaj pol manjša kakor prej. Po mojih izračunih bom sedaj porabila manj kot 260€ na leto za stanovanje v velikosti 38m2. Paneli SUNLIFE so mi prihranili veliko, predvsem veliko časa in skrbi, saj mi ni potrebno več razmišljati o ogrevanju. Moram reči, da sem s paneli zelo zadovoljna. Pa še to, ta način toplote je zelo prijeten!
Miran Stanovnik (Brezovica)

Kot večina laikov, sem tudi sam IR ogrevanje s pomočjo IR panelov slučajno spoznal na sejmu v Ljubljani. Že na pogled zadeva deluje mikavno in všečno. Kasneje pa se pokažejo še dodatne prednosti.

Namreč že sama montaža je zelo enostavna in malce tehnično bolj vešči uporabniki lahko ob upoštevanju navodil le to opravijo kar sami. Izgled je nemoteč in ne obremenjuje našega delovnega ali življenjskega okolja, kar je bilo za mene zelo pomembn, saj živimo v majhnem stanovanju. Pravo zadovoljstvo ob novi pridobitvi pa se pojavi, ko začnejo paneli delovati. Toplota je res prijetna, predmeti v prostoru so prijetno topli, zadeva deluje brezšumno, kar pa je seveda tudi zelo pomembno, na koncu ogrevalne sezone vidimo, da je račun za porabljeno energijo nižji. Jupppi!« http://www.miranstanovnik.si/
Miro Bezjak (Ormož)

Lani sem zamenjal klasično centralno ogrevanje na kurilno olje s Sunlife IR grelnimi paneli (Ekosen d.o.o.). Po eni sezoni uporabe smo pozitivno presenečeni in zelo zadovoljni. Spodaj je navedenih nekaj opažanj:

• toplota je precej bolj prijetna kot pri klasični centralni,
• zrak v prostoru nikoli ni suh in pregret,
• potrebno je manj zračenja (prihranek),
• vklop in izklop panela, nastavitev termostata v vsakem prostoru individualno,
• strošek ogrevanja v sezoni 2011/2012, do zdaj cca.300 eur. Do konca sezone ocenjujem na 400 eur. V prejšnjih sezonah (centralna na kurilno olje) je bil strošek cca. 1100 eur,
• montaža panelov je (zelo enostavno) na stropu, kjer so praktično neopazni, nobenih motečih radiatorjev pod okni!!!

Zaenkrat nobenih minusov. Zelo zadovoljen in priporočam!!!

Več na www.ekosen.si

Daj Babič, umiri se malo…pa še link je primeren.

Daj Babič, umiri se malo…pa še link je primeren.[/quote]

:-). Od kot pa vam ta ideja?

Daj Babič, umiri se malo…pa še link je primeren.[/quote]

:-). Od kot pa vam ta ideja?[/quote]

Tukaj ne bi preveč o metodah in tehnikah, kajne?

Še vedno ne razumem.

Saj tudi jaz ne, pa mi nič ne pomaga.

Sodelavka jih je kupila za svojo hišo pa ni zadovoljna, saj moraš sedeti pred panelom da ti je toplo. Če se premakneš na drugo mesto recimo dva metra stran te pa zebe.

Če je tako ima premalo inštalirane moči, saj se stene niso pregrele. Zato je velika napaka da se paneli kupujejo preko spleta. Mora biti nujen ogled. Pa tudi ni poanta v tem, da mora panel delovati da vam je toplo. Panel je vklopljen na dan po cca. 5 ur. Ko panel deluje je seveda pod panelom veliko topleje. Če pa se panel ugasne mora biti v prostoru dovolj toplote kar nekaj časa, saj še stene in drugi paneli oddajajo toploto. Ali je premalo inštaliranih moči ali pa ni prostor na začetku pregrela, kar je pogoj za kasnejšo optimalno delovanje. Naj nas kolegica pokliče da ji brezplačno svetujemo pa če tudi je od konkurence kupila. Naj se obrnejo na http://www.eksoen.si, ki se stem že cca. 4 lete profesionalno ukvarja.

IR ogrevanje je itak en velik nateg…da ne govorimo o sevanju ki je še neznanka.

Še kako se motite in premalo poznate ir valovanje. Vprašajte kakšnega fizika ali zdravnika in vam bodo povedali da je to bolj koristna toplota za naše zdravje saj ni tujek in ga telo veliko bolj sprejme kot prisilno konvekcijski sistem toplote. Malo se poučite in boste spoznali, kot so seveda že to pred cca. 20 leti spoznali proizvajalci Savn. Če pri površinskih savnah občutimo več kot dovolj toplote že pri 35 stopinj Celzija mora biti po logiki tudi veliko bolj varčno. Nisem še nabavil panelov. Ko postanem lastnik svojega stanovanja pa jih bom defenitivno imel. Saj dobro poznam princip IR valovanja.

Ker imam v dnevni sobi kaminsko peč in še nekaj drv, sem dal montirat panele v spalnico in kopalnico,zadeva deluje super in peč za centralno ogrevanje sedaj sameva in tudi bo, ker je strošek za kurilca prevelik.

brez besed na tako pamet.

Meni je važno ,da ir paneli funkcionirajo kot mi je bilo predstavljeno, imam toplo,stoški so pol manjši in to šteje.Seveda imamo na raspolago več vrst ogrevanja in vsak se pač odloči po svoje.

noben pa dejansko ne pove koliko elektrike zadeva porabi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close