Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Irglova: Komunizem je bil v nekaterih ozirih najbolj okruten totalitaren sistem

Irglova: Komunizem je bil v nekaterih ozirih najbolj okruten totalitaren sistem

Zaradi komunizma se še danes ne moremo znebiti nekaterih okovov iz preteklosti, kar vpliva na standarde demokracije v sedanjosti, meni poslanka SDS Eva Irgl

Komunizem je bil totalitaren sistem. V nekaterih ozirih tudi najbolj okruten, je na okrogli mizi Študijskega centra za narodno spravo dejala predsednica komisije DZ za človekove pravice Eva Irgl. Zgodovinarka Tamara Griesser-Pečar pa je poudarila, da je Slovenija edina od nekdanjih komunističnih držav, ki ni obsodila komunizma na državni ravni.

Predsednica komisije za peticije ter človekove pravice in enake možnosti Irglova (SDS) je na okrogli mizi z naslovom Register totalitarnih pojavov v Sloveniji dejala, da se prav zaradi komunizma, “ki je prizadejal veliko ran v slovenskem narodu, še danes ne moremo znebiti nekaterih okovov iz preteklosti, kar vpliva na standarde demokracije v sedanjosti”.

‘Vse pomembne funkcije v roki zgolj ene politične opcije’

V Sloveniji, je poudarila, se nahajamo v situaciji, ko vse pomembne funkcije v državi zaseda zgolj ena politična opcija. Ta ima po njenih besedah v rokah tudi vse medije in najpomembnejše položaje v civilni družbi. Ob tem se je vprašala, ali ni, denimo, odsotnost različnih mnenj v medijih tudi svojevrstno kršenje človekovih pravic.

Po besedah Irglove so v času prejšnje vlade stranke, ki so sedaj na oblasti, s pomočjo medijev v javnost lansirale sporočilo, da Janševa oblast ne spoštuje človekovih pravic in da naj bi zato ogrožala pravno državo. “Skušalo se je oblikovati mnenje, da ima slovenska levica v domeni človekovih pravic in jih brani, slovenska desnica pa jih krši,” je dejala. Kot je zatrdila, sedanjost in komunistična preteklost kažeta, da je bilo ravno obratno.

http://www.finance.si/249679/Irglova_Komunizem_je_bil_v_nekaterih_ozirih_najbolj_okruten_totalitaren_sistem

Irglca pa nej bo tiho o komunizmo.Kaj je bil pa njen fotr

Kaj ima veze kaj je bil njen fotr?

Kar je narobe je da ima Janšo za antikomunista, kar pa ni. Vsaj ne še. Kdaj bo že razprava v DZ o tisti evropski resoluciji?

jaz jo ne rabim!!! komu bo koristila???:)

V Vseh ozirih je bil katastrofalen !!! To je za nami, nekateri so se iz te šole nekaj naučili, drugi pa potrebujejo dodatno šolo. Verjamem, da bo čas tudi tem pokazal širši horizont !!!

To je za nami, nekateri so se iz te šole nekaj naučili, drugi pa potrebujejo dodatno šolo. Verjamem, da bo čas tudi tem pokazal širši horizont !!![/quote]

hmmm, tud kle se strinjam!!!:)))

hmmm, tud kle se strinjam!!!:)))[/quote]

Tudi jaz. Najbrž bo čas pokazal še kakšno brezno, jamo, rov…

Ninej!

Očitno je tebi vseeno ali celo moteče, da naš DZ ne sprejme “tisto” evropsko resolucijo, ki obsoja Nacizem?

Očitno je tebi vseeno ali celo moteče, da naš DZ ne sprejme “tisto” evropsko resolucijo, ki obsoja Fašizem?

Očitno je tebi vseeno ali celo moteče, da naš DZ ne sprejme “tisto” evropsko resolucijo, ki obsoja Komunizem?

Ah seveda! Tebe moti obsodba tebi tako ljubega komunizma! In zato si pripravljena celo zanikati zločinskost Nacizma in Fašizma, samo da se ne umaže “tekovina revolucije”.

Sprejetje te resolucije bo koristilo vsem Slovencem razen seveda tistim, ki simpatizirajo z enim od totalitarizmov. Z nesprejetjem pa tako Slovenska politika daje zeleno luč raznim neonacistom, ezolskim fašistom, da prirejajo svoje mitinge v sloveniji in nenazadnje vsem zagovornikom bivšega sistema in zločinov, ki jih je prinesla komunistična revolucija. Seveda pa bodo s tem “profitirali” tudi zanikovalci izdaje s strani RKC (po vaše domobranci).

NE rezoluciji je DA nečemu drugemu. Tebi in žal premnogim v Sloveniji pa to očitno ZELO ustreza! Jaz sem za TAKOJŠNO sprejetje te resolucije – brez razprave, ker ni potrebna!!!

SNRPJ, res se mi ne da s teboj!!!!:)))

Kar ne koristi tebi je slabo za vse.

Kar ne koristi tebi je slabo za vse.[/quote]

no komu bo koristila, me prav zanima???:)

ok. malo si se spovedal.
kaj mi je potrebna Irglova?

pa ja, danes kao stari komunisti z Janezom Janšo na čelu so tudi soavtorji teh posledic. Soavtor je JJ in Pahor.

s polno odgovornostjo lahko rečem in nima nobene zveze s kao družinsko tradicijo v letih 41-45, za ogromno večino ljudi,da so se vsi demokrati tudi v mladosti zavedali, da je Zveza komunistov gnoj.

posledic se ne da hitro rešiti, vsak sam pa jih ni v stanju, ker je partija gnojila množice, sedaj pa se bo to zračilo še 40 let.
komunizem je potreboval ljudi v hlevu in je zaposloval 14 letne nekvalificirane mladeniče, ki se sedaj ….. raje nočem.

posledica je, da se upokojujejo “mladeniči”stari 50 in nekaj več,
posledica je, da že stari nekaj pod 50 let živijo v pričakovanju upokojitve, saj so odnosi delodajalec-delavec dostikrat nevzdržni, “stari kresi” pa zaradi nesposobnosti (prej je bila skrbnica Zveza komunistov) se prilagajat novim razmeram, odpovedujejo.
napačna vzgoja in odnos vzgoje do produktivnih poklicev-gledišče pač, delo v pisarni je bog i batina.
“sve se vrati, vse se plati”
preobrat, gledanje in razmere se lahko spreminjajo postopoma, ko bo garda komunistov (JJ in slični, Potrči, školči, Anderliči…) odšli.
žal večine boljših še ni, zato pa tudi nam ne more biti dobro v tej ravbariji. to je in bo večletni proces.

Vsi so lopovi komunisti in zdajšna oblast vsi kradejo in j… narod!

Irglova pisala Stanovniku o povojnih pobojih
http://www.dnevnik.si/debate/pisma_bralcev/1042269225

Irglova v Kočevskem Rogu
http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1042272467

Imeli smo razne Evice, Angelce, Ljudmilke, ko bi za svoje stolčke
žuborele, še pa še. Nekatere so že odpikane.

Irglova bi morala poznati tudi zgodovino “Druge svetovne vojne”, pa jo ne!

ni primerno, da se gleda in sodi zgodovina iz tvojega zornega kota in se gleda na vsa dogajanja samo iza žice in bližnje okolice.

zavedati se moraš, da so tvoji simpatizerji množično ubijali nedolžne žrtve in skoraj bolje je, da ne pogrevaš minulosti, v smislu pravičnosti dogajanj pred 64 leti.
pusti-mo mrtvim svoj mir.

najraje bi te prijel za “rokico” in odpeljal do še danes prizadetih, da osebno slišiš morilske zgodbe iz druge strani Save.

Vsekakor kljub zmagi v vojni niso pokazali nobenega čuta za čast in pravičnost. Čisto nezaslužena zmaga.

Toda saj račun bo prišel. Vsak dan je nezadržno bližje.

Ma vedno eni in isti!!! Mak do ste vi Tadej in podobni, da tako vehementno in popolnoma izprijeno ocenjujete kdo je bil pošten in kdo ne, kdo je pravičen in kdo ne??? Ma zbudite se enkrat!
Vi bi nekoga prijeli za roko in nekam popeljali? Lahko, pa popeljite ga k materi ki je imela tri sine, eden od teh treh se je priključil domobrancem. Druga dva brata sta ga proti koncu viojne iskala, ker je materi stalno grozil, da bo ubil njo in celo držino, ko je na koncu videl, kam je prišel, da je velik izdajalec lastne domovine in svoje družine. In žal je to tudi storil. Ubil je oba starša! Spomnite se kdaj na te res nedolžne žrtve! Je pa res, da tisti trenutek, ko bi vas nekdo prepričal, da ne bo kruha, kakršnega ste si zamislili, vas ne bi prav nič brigalo za vse to! A za vas to sploh ni pomembno. Vi v tem vidite čisto drugačne koristi in izključno lastni interes. Žalostno je, da se s takšnimi stvarmi ukvarjajo v parlamentu, namesto, da bi se z drugimi, veliko bolj potrebnimi. Preberite si to in se pošteno zamislite:

PISNO POSLANSKO VPRAŠANJE
MINISTRU ZA PRAVOSODJE REPUBLIKE SLOVENIJE

Pred kratkim je država poravnala krivice tudi otrokom domobrancev, ki so bili ubiti po vojni le, da je tu nastala občutna razlika v višini izplačanih odškodnin in priznanju drugih bonitet. Glede na vsebino, objavljenega pisma bralca v enem od slovenskih časopisov, je bilo sinu ubitega domobranca izplačanih 10.000 evrov odškodnine, dodanih mu je bilo 12 let pokojninske dobe, prejemal pa bo tudi mesečno rento kot dodatek k pokojnini.

Ministra za pravosodje sprašujem, zakaj niso bile “odškodnine” hkrati izplačane potomcem žrtev vojne na obeh straneh? Sprašujem, zakaj je prišlo do takih razlik v višini odškodnin, saj je bilo življenje očeta partizana vredno 800 evrov, življenje očeta domobranca pa kar 10.000 evrov plus vse ostale bonitete (pokojninska doba, renta)? Vendar je med enimi in drugimi velika razlika pri njihovem delovanju – domobranci so sodelovali z okupatorjem z željo uničiti slovenski narod, medtem ko so se partizani borili za slovenski narod in Slovenijo.

Ali se vam ne zdi, da gre za klofuto protifašističnemu boju celo na evropskem nivoju, saj v Evropi ni dvoma, kdo je bil na fašistični oziroma nacistični strani in kdo se je zavzemal za osvoboditev? Ali je namen dela Komisije za popravo krivic pri Ministrstvu za pravosodje, namesto da bi krivice popravljala, delati nove?

Ker se bojimo, da bo naslednji korak izplačevanje odškodnin nekdanjim pripadnikom fašističnih enot, enot SS, enot Wermachta, ustaških enot kot npr. Črne legije in drugih, pripadnikom Gestapa in podobno, bomo to poslansko vprašanje posredovali predstavništvu Evropske komisije v Sloveniji s prošnjo, da se glede navedene tematike izreče tudi Evropska komisija oziroma Odbor Evropske komisije za temeljne pravice, varnost in pravosodje.

Zmago Jelinčič

Plemeniti, mr.ph.

baje Zmago J.piše:
Ker se bojimo, da bo naslednji korak izplačevanje odškodnin nekdanjim pripadnikom fašističnih enot, enot SS, enot Wermachta, ustaških enot…

za slovenske pripadnike fašističnih enot, enot SS, in enot Wermachta in sličnih, so Nemci korektno poskrbeli. ne samo za njih, tudi za starše padlih v teh enotah.
Zmago bo ostal Zmago, je kot hrana za lačne in naivne.

norTON
1. Zgodovina Slovenije se ni začela z osvoboditvijo leta 1945.
Zgodovino bi moral vsak poznati precej stoletij nazaj. Ne pripisuj mi, da jo gledam samo iz mojega zornega kota.

2. Kdo je ubijal množično nedolžne ljudi je dobro znano, samo nekateri to nočejo videti, slišati in tudi ne priznati. Vidijo samo povojne poboje. Kaj se je dogajalo pred tem, to pa nočejo VIDETI, SLIŠATI NE VEDETI.

Ali ti misliš, da so šli taboriščniki sami prostovoljno, v koncentracijska taborišča v Italijo, Avstrijo in Nemčijo?

Kar se tiče pogrevanja minulosti, moraš povedati EVI IRGEL, ČLANICI SDS in tudi vsem, ko tukaj to pogrevajo.
Dokler bo pogrevanje iz ene strani, bo tudi z druge. Prav zaradi pogrevanja sem še tukaj.

Po tvoje, jaz ne bi smela nič reči, ker sem živela v tistem času. Članica SDS, Eva Irgel, ko ni vojne doživela, pa lahko obsoja po mili volji kolikor hoče. Pogreva pa zaradi svoje koristi.
Kako je le preživela, se izšolala, če je bilo tako hudo v socializmu, kdo ji je nudil tako ugodje? Sicer, ni osamljena s tem mišljenjem.
VSTALA PRIMORSKA
http://www.rtvslo.si/mojvideo/milan-t/vstala-primorska/12020/

Se strinjam s teboj, “pusti_mo mrtvim svoj mir.”

Moja generacija, je pustila mrtvim svoj mir!
Složno smo živeli skupaj, eni z drugim, nič si nismo očitali, saj otroci niso krivi za dejanja staršev.

Demokracija je naredila svoje.

3. Tudi jaz bi te lahko popeljala, in držala za rokco, k mnogim, da bi ti povedali grozne svoje gogodivščine, zgodbe, še veliko je živih, žal, jih je čedalje manj.
Tudi svoje doživete zgodbe ti bi lahko povedala, katerih tukaj še nisem napisala. Sem jih zadržala, ker vsega se, tukaj ne more napisati.

Tale spodnji link sem danes že napisala, me spominja na marsikaj, na doživeto v tistem groznem času.
http://www.dnevnik.si/debate/pisma_bralcev/1042268347

Bodi dobro, saj dober si, a ne?!
L.p.

Prababi, nekdo je zasul te mrtve v rudnik. Zato ni miru.
Ali je tvoja generacija pokopavala mrtve?

Ban Natlačen pa je bil menda izkopan iz groba!

Prababi, nekdo je zasul te mrtve v rudnik. Zato ni miru.
Ali je tvoja generacija pokopavala mrtve?

Ban Natlačen pa je bil menda izkopan iz groba![/quote]

tadej

Nekateri slovenski izdajalci, so izdajali poštene Slovence okupatorju,
z okupatorjem sodelovali in tudi prisegli Hitlerju. kdo že??? Videti je, da ne veš!? NOČEŠ!!!
O taboriščih, kjer so ti nedolžni Slovenci trpeli, tudi nič ne veš!?
Kaj pa taborišče “Jasenovac”, tudi za tega ne veš? Tudi tam je končalo mnogo Slovencev.
TUDI ZARADI TEH DEJANJ IZDAJALCEV, NI MIRU!

koliko si star, da zgodovine ne poznaš?!
Obnašaš se, kot SO SE tile, v spodnjih linkih.
http://www.dnevnik.si/debate/pisma_bralcev/1042268347
http://www.mladina.si/tednik/200911/v_belo_gardo_so_novacile_zupnije

Kako je bilo z Banom Natlačenom, moraš vprašati članico SDS, Evo Irgel!
Jaz vem, da se je šel klanjati v Rim Mussoliniju leta 1941, takrat ko so Italijani okupirali Slovensko ozemlje.

Eva Irgl, ti bo gotovo povedala kaj o Banu Natlačenu, saj je imela namen , da bo odkrila “pomnik” Banu Natlačenu,lansko leto v mesecu oktobru.
Spominjam se, da je bilo kar veliko prerekanja z odkritje pomnika. Če se ne motim je 09.10.2008, pismeno odpovedala sodelovanje.

V sporočilu za javnostje je zapisala:
“ne želi prisostvovati dogodku, ki je v nasprotju z zgodovinsko povezanostjo Primorcev”.
Napisala je še:
“Moj način političnega delovanja izhaja iz povezovanja in ne razdvajanja, tako želim delovati v tem primeru in v bodoče.”

Videti pa je, da je Eva Irgl, članica SDS pozabila, kaj je pred osmimi meseci izjavila za javnost!

Tudi ta njena izjava, ko se nanaša na to temo, slovensko javnost razdvaja, ne pa povezuje!

Prav zato sem v mojem postu, 16.06.2009 20:35 zgoraj napisala:
“VSTALA PRIMORSKA”
http://www.rtvslo.si/mojvideo/milan-t/vstala-primorska/12020/

Čas bo tisti razsodnik, ki bo pokazal kdo je resnično izdal Slovenski narod in to tako kot voda, ki prej ali slej prinese na površino vso umazanijo.

SVETU NE PRETI NEVARNOST OD LJUDI, KI SO ZLI, TEMVEČ OD ONIH, KI TO DOPUŠČAJO !!!

PRABABI, kot ponavadi govoriš kar naprej in naprej. Jaz vidim tudi to o čemer pišeš da nočem.
Poznam jaz zgodovino, brez skrbi.

Vprašanje pa je bilo zakaj so bana Natlačena izkopali iz groba?
Sama praviš da mrtvim pustiš mir, pa v naslednjem pa pišeš da ni miru.

Jaz se sprašujem če ste sploh pokopavali mrtve, če ste sploh vodili evidenco kdo je kdo, glede na to kaj odkrivamo danes. Likvidirane ljudi, brez vseh evidenc, zasute v rudnikih in jamah.

Ma spet eni in isti, Tadej itd!!! Ali si ti kdaj kaj prebral o nacističnih in podobnih logorih, tudi o Jasenovcu??? Pred nekaj tedni je človek, ki je to preživel podrobno opisal kako je bilo. Povedal je, da se je že leto dni pred koncem vojne življenje v logorih spremenilo v pekel, ko so kolaboranti in domači izdajalci ugotovili, da se zanje ne bo dobro izšlo. Po tekočem traku so začeli klati te ljudi, ker so vedeli, da bodo pričali proti njim in so z njimi same težave. Ko se je bližal konec vojne so bežali in te zaprte ljudi uporabili za živi ščit pred zavezniško vojsko in pri tem streljali vsevprek. Bili so dotalno zmedeni in so se večkrat spopadli tudi med seboj. Žrtev je bilo ogromno, zato so jih morali umakniti, ker so to bili neizpodbitni dokazi njihovih zločinov! Seveda je bilo med njim največ civilistov zato so s pospravljanjem še bolj hiteli in so jih zmetali, kamor se je pač dalo. Vsak rov in jama je bil idealen za to, saj so se na tak način trupel rešili kar se da hitro.

New Report

Close