Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Irobot roomba

Irobot roomba

Pozdravljeni!
Ima kdo od vas irobotovo roombo? Kakšna je, kako se obnese? Kateri model priporočate za manjšo hišo?

Imam. Bolj kot model / cena, je važno kakšne imaš prostore. npr. kako nizko imaš radiatorje (jaz sem moral postaviti ovire, da se ne zapenja pod njih, potem koliko imaš stvari na tleh (mize, stoli, … ker robotki ne gredo pod stole, če imajo ti ozko postavljene noge (jih je treba umakniti na kavč …) … predlagam, da si izmeriš robotka, ki ti cenovno/kakovostno ustreza in preveriš koliko bo treba umikati stvari … zna biti, da je z umikanjem in postavljanjem nazaj več dela kot, če sesaš z navadnim sesalcem.
Aja – pa še zoprno brni – jaz ga dam delati, ko grem za eno uro od doma ☺

Imamo dva primerka iRobot Roomba 976, enega v nemškem in enega v slovenskem stanovanju. 100 m2 oddela brez vmesnega polnjenja baterije. Edino s koti ima težave. Torej je vseeno treba imeti tudi kak kombinirani pokončni sesalnik. Obnese se odlično, če niste navajeni puščati vsega živega po tleh. 🙂

Vztrajaj! .
nova
Uredništvo priporoča

Imam tega, ki sam prazni smeti v vrečko. Zelo priporočam.
Vaš link


Kako pa sprazni smeti? Ali še kaj ostane v košku?


Žblj tem je že odprtih na to temo.. poiščite jih.

Vse te naprave ZBIRAJO META podatke o vas (toliko bolj, če ga želite upravljati na daljavo – kar potem lahko tudi Pakistanski hecker) in točno vedo, kakšno stanovanje imate!

Plus, tudi če imate stanovanje zgolj v enem nivoju popolnoma praznega, niso sposobni “posesati” kaj dosti bolje od povprečnega najstnika.

Dejansko niso čisto zares sesalci, ker večino njihovega delovanja baira na krtačenju, ne sesanju.
Redna uporaba bo pa draga, ker silikonske krtačke ne dajeo zastonj.

Dolgoročno, bo katerikoli sesalec brez vreč, boljša naložba. Plus, najstniki že tako nimajo dovolj gospodinjskih obveznosti in nalog.

Roombi i7 tako ne dovolim na Wi-Fi (kar dejansko onesposobi 75{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} smiselnosti naprave), centimeterski prehod med hodnikom in dnevno sobo včasih premaga.. drugič ne (glede na tehnične podatke, bi jo morala vedno).
Zatakne se včasih med vrata (se ujame v prostor).. bog ne daj, da je kakšen UTP ali USB kabel
na tleh.. to je potem kot južno ameriški rodeo… da ostraniš bolo z goveda (robotskega).
Seveda nisem vzel “praznilne” postaje, ker toliko dostojanstva in “sposobnosti” pa še imam, da tisto škatlico spraznim v koš za smeti.
V navezavi z Braavo M6.. sicer delujeta povezano v prvem delu.. kjer M6 počaka, da i7 konča.. vendar, če M6 zmanjka “soka”.. se vrne na bazno postajo polnit.. vse “pozabi”. Koordinacija gre v maloro.

Bedno programiranje.

Seveda ne eden ne drug NE počisti pod stoli, kavči, omaricami, policami, knjižnimi omarami.. skratka velik del stanovanja ostane nedotaknjen.. vas čaka, kot zaprašena devica.

De omnibus disputandum..

Roomba je super, največji plus pa je, da ko se kaj pokvari ali baterija iztroši, na ebayju za majhen denar kupiš rezervni del. Imam mojo roombo že kakih 7 let in sem do zdaj nekajkrat menjal samo krtače in filtre (neoriginalni komplet na ebayju za 15 eur), dvakrat baterijo (neoriginalna 30 eur), defektno stransko krtačo (original na ebayju 25 eur) in sesalni modul (menjan v garanciji). Če nimaš dveh levih rok, lahko robotka sam razstaviš, očistiš v nulo in zamenjaš, karkoli je pač za zamenjat.

imel sem še enega super truper robotka z lidar senzorjem, mapiranjem prek aplikacije itd., ampak se mu je kaj kmalu zbledlo (ni se več hotel polniti), nekega pametnega supporta ni bilo in sem ga vrnil … Roomba pa še naprej deluje, tako da ko enkrat crkne, bo novi spet Roomba.

Aja, čisti pa super, sesa dnevno in je vsake 2 dni košek poln. Od kod toliko prahu, mi ni jasno, ampak brez roombe bi to vdihavali in nosili na štumfih naokoli. Tak da je robotek must have. Ročno sesamo samo še 1x tedensko stvari, ki jih roomba ne zmore (stopnišče, kak bolj zoprn tepih in koti, kamor ne pride zaradi kablovja ali ker je tam ovira)

Imeli in Roombo in Scobo, oboje se je pokvarilo po poteku garancije, novega nismo nabavili, ne pogresamo. Vec plusov kot minusov. Imamo le se Bravo, uporabimo res redko, raje sama pomijem.

Nekaj sem se odločila, ne pa še prav. Izbiram med roombo i7+, roombo i3+ in roombo s9+.

Sem bila pred isto dilemo – ali je nakup rentabilen sploh?
Na koncu sem se odlocila za hoferjev robotek.
Do dveh mesecev nazaj ga nisem niti prizgala, pol smo si pa nabavli psa – dlak kokr hoces!
Sploh juh nisem mogla posesat s preproge. In sem imEla vsega skupaj poln kufer in zagnala hoferjevega robota:
Prepreke ovladuje! Imam vsaj 1 cm debel tepih – ni panike! Prehaja med parketom in tepihom brez problema!
Se je ustavil po eni uri in ga dam filat. Tepih mi je delival cist – mnogo bolje posesan, kot moje sesanje s sesalcem na kolenih 1 uro.
Ga zazenem, ko se je nafilal. Se spet ustavil. Kaj zavraga mu je? Pogledam navodila – kos poln. Sem si mislila – ma ni sans! In ja – kos je bil pokn.
Po dodatni uri sesanja za robotom ni ostala na tepihu niti ena dlaka.
Sem pa kavc predelala in mu dala vecje noge, da zdej pride tud spodaj.
Res nimam pripomb!

To ni sesalec ampak nekdanja ročna “kura” – vrteče krtačke. Najde poti okoli nog stolov miz, pod pohištvom,… Z leti je baterija opešala in naročil sem prek spleta e.bey, celo plačal v naprej in že nekaj let nihče nič ne ve ne o mojem naročilu in plačilu. Odnesel sem ga na servis v Domžale, ki je kvalitetno opravil delo.

New Report

Close