irobot sesalec
Res je, da imajo zelo majhne zbiralnike za smeti, ampak stanovanje ti v nulo očistijo. v bistvu boš lahko pozabil/a na sesanje, vsaj s tamanjšega. Jaz imam Irobota, pa sem več kot prezadovoljen z njim. Vsak dan mi brni ob 5h zvečer, ko so te kurčeve limonade, ko jih moja rada gleda, da ne rabim teh nadležnih maxicanojov poslušat. Drugače pa je odličen.
V nulo ti ga očisti. Ampak, kupiti si moreš res vrhunskega, če ga že misliš kupiti. Šparaj raje mesec ali dva dlje, pa kupi taboljši sesalec, ker če boš ga kupil za 200eur, potem bolje, da ga sploh ne kupiš, ker boš samo denar stran vrgel. Posesal itak, da bo, ampak zanič. Zato za taki sesalec daj minimalno 500eur, s časovnim vklopom, na daljinca itd … Jaz sem z mojim presrečen, med tem, ko ima sosed neko igračo za 150eur, pa ti povem, katastrofa. Cel je zmeden, naspol posesa, baterija se sprazni zelo hitro, sam ne gre v polnilno postajo, ropota tako naglas, da se pogovarjat ne moreš v miru itd itd …
Sicer pa poglej na ZPS, kjer imajo najbolj točne informacije, ki te zanimajo:
https://www.zps.si/index.php/dom-in-vrt/istila-in-detergenti/5937-robotski-sesalnik-da-ali-ne-11-122012
Sicer so še imeli test robotskih sesalnikov, ampak ga ne najdem. Očitno so ga odstranili.
Imam osnovni, najcenejši model, in čisto dobro pobere smeti. Razlika je pač v raznih navideznih zidovih in to, da gre sam nazaj na polnilno postajo, pa časovni zamik … osnovni model teh funkcij nima, tehnika pobiranja smeti je pa ista (to namreč ni sesanje).
Fajn je za vsakodnevno sesanje, vseeno pa moraš prijeti tudi za klasičen sesalec. Ni za tepihe. Pa po tleh moraš imeti čim manj navlake in ovir. Dovolj visok oziroma dovolj nizek kavč (jaz sem prej imela ravno eno tako neugodno višino, da se je zatikal pod njim).
Imam pa Roombo, ja, ker po izkušnjah kupcev drugih firm šparanje tukaj ni dobra ideja in so (bili – ne vem, kako je zdaj) samo približki. Moja roomba je po mojem zdaj stara že kar ene osem let. Vmes sem zamenjala baterijo, to je bilo pa tudi vse.
Imam tudi roombo za pomivanje in sem navdušena. Teh 500 evrov ne bi mogla bolje zapraviti.
Imam ga iz Hoferja, bil je 150€, super, super, super, …zadovoljna z njim. Dela kot mora. Vsak dan ob isti uri se vklopi in ko pridem domov, je vse posesano – pod posteljo, pod kavčem, v kopalnici, …. moj sesa tudi tepihe, samo ne smejo biti previsoki in prekosmati.
Priporočam.
Kupi v Hofer ali Lidel, 30 dni testiraš, če ti ni OK ga brez vprašanj vrneš in dobiš denar nazaj.
Ali pa kupi preko spleta in imaš 15 dni časa za testiranje, potem pa spet vrneš, če ti kaj ne ugaja.
jaz imam i robota 785. prezadovoljna! ker imam v stanovanju psa, mi včasih čisti tudi večkrat na dan. z navadnim sesalcem zagotovo ne bi trikrat na dan sesala.
kupila sem tudi i robot braavo in scoobo.
sesalec imam dve leti, baterija je še odlična, kot sem rekla, dela vsak dan, včasih večkrat.
imam poleg tega še navadni sesalec, seveda, ker i robot ima eno napako: ne sesa pajčevine
Hiša nove gradnje zelo veliki prostori ,tla keramika velikosti 135 m 2 ,kupil sva roomba 966 se pravi da bi moral delati brezhibno , trenutno ga imava 1 mesec in zahtevam servis ….med čiščenjem se pravi 1 h 15 min cca 65 m 2 ,seveda ima slabo baterijo on se ustavi in se ne gre polniti …po praznikih pridejo po njega in upam, da me po servisu razveseli …drugače bom zahteval vračilo denarja in bom kupil najcenejšega . (drugače zadovoljen z čiščenjem ) lp
Še ena zadovoljna lastnica. Kupila model 886 in ne vem, kako smo kdaj živeli brez. Ko sesalec sesa, lahko jaz delam kaj drugega in stanovanje je bistveno prej očiščeno, tudi če ne dela po defoultu vsak dan. Uporabim ga za garažo, vsa nadstropja, teraso, ni da ni. Ogromno časa mi prihrani. Tudi pomivalca se ne bi branila.
3 otroci, ogromno enih drobtin in drobnih smeti vsak dan, imamo že 7 let starega iRobota, ne vem niti kateri model, vsak dan sesa. Imamo tako stanovanje, da samo stole umaknemo, druge šare nimamo po tleh… Meni je to najboljša mašina v hiši, res res res ga ne dam za noben denar. Opažam pa tudi jaz, da se že malo prej utrudi kot se je včasih, ko bo bogi, kupimo brez razmišljanja drugega.
Skratka priporočam ful;)
p.s. tudi če kdaj slučajno poje kakšno lego kocko (pa se je po moje do zdaj samo enkrat zgodilo) ali kovanec, ga v najslabšem primeru dobiš nazaj, ko ga čistiš. Jaz vedno mal pogledam, kaj je noter med tistim prahom :))