Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek irobot sesalec

irobot sesalec

Čiščenje te mašine m je bilo odveč,naviti lasje na krtačo itd

Jaz imam Roombo 880. Za manjše prostore je ok (spalnica, otroška..), za velike prostore (dnevni prostor cca 50-60 kv) pa ne. Predolgo vozi sem ter tja, postavim mu navidezni zid, pa se čez čas odpelje mimo in potem kar bluzi naokrog. Tako, da za velike prostore ga ne uporabljam. Za drugo mi je pa fajn. Pobrišem prah in ga vržem v sobo, grem pospravljat drugo, ta čas posesa, jaz pa nato še pomijem. Zagotovo prihranim na času, sploh, ker imamo kar precej veliko hišo.

Kako je s prehodom roombe iz prostora v prostor? Imamo 4 prostore, ki bi jih morala čistit (hodnik+3 sobe). Bil bi lociran v hodniku, od tam so pa direkt vrata v ostale sobe. Ali predstavlja to kako težavo roombam serije 6 (zaradi cene serij 8 in 9)?

Končno nekdo piše o irobotku. Doma imam dve muci in psa. Dvosobno 53 m2 parket, enonivojski vse brez vrat. Zanima me predvsem koliko časa sesa in ali je glasen.

Imam že cca 5 let iRobot Roomba. Za vse, ki se odločate za nakup – Roombe so v osnovi vsi modeli bolj ali manj enaki. Razlike so v kapaciteti baterije, funkcijah (npr. najcenejši nimajo timerja za avtomatski vklop, nimajo daljinca, nimajo upravljanja prek wifija), opremi (število virtualnih zidov ipd) ter sistemu koška oz. čističnega modula – ki pa se ga da kasneje tudi nadgraditi (v moji Roombi serije 5 uporabljam košek iz serije 7).

Svetujem, da kupite nek srednji model, ki že ima timer. Nastavite ga, da vam vsako noč posesa stanovanje (ali pa takrat, ko ste v službi, če vas hrup moti). Za parkete in tepihe je top. Ne mara pa kablov, ker se zaplete vanje. Je pa zdaj neka Roomba nova v akciji za 199 evrov. Ne vem, kakšna je, ima pa najosnovnejšo opremo. Imajo jo povsod (hint: vzemi v harvi normanu, ker dajo na obroke brez obresti).

Ker je nekdo spraševal – Imel sem tudi Scoobo, a sem jo prodal. Očistila je sicer top, vendar je z njo preveč dela in se mi ni dalo s tem skoz ukvarjati (najprej mora očistit roomba, šele nato scooba, ven moraš izlivati umazano vodo …). Odlično je čistila ploščice in parket. Za seboj pušča mokro sled, ki pa se v par minutah posuši. S parketom ni bilo panike.

Glede vzdrževanja: občasno menjaš krtače in filtre. Neoriginalni so OK, na eBayju so poceni. Jaz sem škrt in filtre operem, pa je tudi ok. Krtače sicer vsak teden ali dva temeljito očistiš vseh dlak, las in podobnih svinjarij, ki se navijejo nanje. Baterijo menjaš na cca 2 leti. Nova baterija mora zdržati vsaj 2 uri sesanja – kar je manj, pomeni slabo baterijo. Na eBayju je nova baterija (neoriginalna) okoli 30-40 evrov, odvisno od kapacitete.

Še to – pri meni sta se pokvarila tako Roomba kot Scooba. Z Roombo je bil problem, ker je bila iz Amazona iz Nemčije in mi je na slovenskem servisu niso hoteli popraviti, čeprav je bila v garanciji?! Tako da so mi potem Nemci po pošti poslali nov sesalni modul in je od takrat OK. Scooba se mi je pa pokvarila en mesec po koncu garancije in so mi iz kulance ob zmernem doplačilu dali nov, boljši model.

Če koga še kaj zanima, pa povejte.

sem razmišljala o nakupu, pa se nisem kasneje odločila, tako vsaj malo potelovadim po hiši in trošim svojo energijo, za denar, ki pa bi ga dala za nakup, pa grem raje na dopust v daljne kraje…. tak usrano pa nimam, da bi mi bilo težko posesati cca 160 m2 ;))

Precenjen izdelek, za moje pojme :))

sem razmišljala o nakupu, pa se nisem kasneje odločila, tako vsaj malo potelovadim po hiši in trošim svojo energijo, za denar, ki pa bi ga dala za nakup, pa grem raje na dopust v daljne kraje…. tak usrano pa nimam, da bi mi bilo težko posesati cca 160 m2 ;))

[/quote]

V bistvu, ko imaš robota, ugotoviš, kako hitro se prah nabira, tudi če nimaš nič drugega po tleh. Robot sesa vsak dan in so tla ves čas brez prahu. Če par dni ne sesa in hodiš bos, že začutiš tanko plast prahu. In mene to zdaj, odkar imam robota, moti. Tudi če prah ni viden.
Je pa seveda veliko odvisno tudi od tega, kako cenimo svoj čas. Meni je vsaka minuta, ki jo porabim za čiščenje, stran vržen čas. Nekatere pa sprošča. Zanje robot sigurno ni. :=)

[/quote]

Kako lahko ocenjuješ, da je precenjen, če ga nikoli nisi imela? Nova roomba stane od 199 eur naprej in ti omogoči, da čas, namenjen sesanju, koristneje porabiš. Če jo recimo menjaš na 5 let in dodaš še strošek nakupa krtač ter 1x menjave baterije, je strošek lastništva roombe cca 50 evrov na leto oz. manj kot dve beli kavi na mesec.

Ne vem no, če sama sebe in svoj čas tako malo ceniš, da ti je to preveč, pa tudi prav?

Sicer pa vsi, ki mislite, kako imate čisto – spustite robotka čez vaše tepihe in poglejte, kaj bo po sesanju v košku. Pri nas se je prvič, ko je sesal, revež čisto zabasal – pa smo mislili, da imamo vzorno čisto.

New Report

Close