Najdi forum

Živjo!

Poleti (julija in avgusta -3 tedne) potujemo na Irsko. Najele bomo avto. Zanima nas najboljša varianta (najcenejši in zanesljiv ponudnik…).
Rade bi spoznale podeželje in domačine. Zanima nas tudi, če je možno kampirati kar kjerkoli (npr. na posestvu kakega kmeta ali kje v naravi izven kampa). Ima kdo izkušnje s tem?

Zelo bi bile vesele tudi vseh koristnih informacij o tem, kaj na Irskem res ne smemo spregledati.

Lep pozdrav,
Andreja

Živjo!

V mesecu juliju se z avtodomom podajamo na Irsko in Škotsko.
Morda bi lahko izmanjali kakšno informacijo.

Borut

Se strinjam. Žal na faksu ne morem s te strani pošiljati pošte, zato bi blo fajn, ce napišeš svoj email v sporočilo ali mi pišeš na
[email protected]

Tudi drugi, ki imate informacije za nas, ste vabljeni, da pišete!

Lep dan želim!
🙂

Hoj na Irskem je vsa zemlja v privatni lasti zato divjega kampiranja ni razen če se ne zmeniš z lastnikom.Vsa posestva so tudi ograjena z skalnatimi zidovi tako da je pristop do zemlišč zelo teško,ali pa nemogoče.Možna je varjanta da se pripelš pozno zvečer v camp pa da jo nasledni dan zgodaj odkuriš,itd

Na celem Irskem in Škotskem se da brez problema spati pri ljudeh…prideš lepo vprašaš, če smeš in le redko ti bo kdo rekel, da ne (mogoče na severu Irske..nam se je v enem mesecu zgodilo to enkrat). Večinoma pa so bili zelo prijazni, spekli kakšem kruh, nam odstopili del senika…. Spanje si plačaš v Dublinu sicer pa lepo kombi, dva šotora, tenda za kuhinjo, plinska bomba, špageti… Kar nekajkrat smo bili povabljeni celo na spanje v dnevnih sobah, enkrat pa smo celo bili povabljeni na križarjenje po rekah. V gostilnah lahko tudi marsikaj zrihtaš…. kakšno pivo in se že zmeniš vse z lokalci in zveš vse.

Če boste obiskale polotok Dingle (kar je NUJNO!!) lahko z avtom in šotori zastonj prenočite v kraju Ventry. Ventry je nekaj km zahodno od mesteca Dingle in ob krasni peščeni plaži je manjši travnik, kjer lahko kampirate. In bistveno: zraven je en najboljših irskih pubov Paidi O`Se`s.

jaz sem šel na Irsko sam za nekje dva tedna…ki so se potem zavlekla v pol leta…najprej sem spal prav povsod in ni bilo nikjer najmanjšega problema…oni cenijo “roverje”….po enem tednu sem že delal na ribiški ladji…če bi hotel bi zdaj že gor živel…no vsekakor za spat no problem!

Ojla,

tudi jaz se zanimam za Irsko. Še posebej glede najcenejših letalskih kart-kje se jih dobi, najema avtomobila-kakšna je sprememba pri vožnji glede na njihov režim prometa, kampiranje in spanje na deželi. Kot sem prebrala v prejšnih popotniških oglasih sem opazila, da če prijazno vprašaš dobiš informacije kako in kje prespati. Pa še to: za dva tedna najem avto, letalska karta in študentsko življenje-koliko je potrebno vzeti s seboj?

Hvala za vse informacije,

Evita

Živjo,

glede Irske… A se bolj splača potovanje z javnimi prevoznimi sredstvi al najem avtomobila in kakšna je približna cena najema ( recimo za en teden)?

hvala

čau Tadeja

če greš na Irsko in govoriš kaj se splača in kaj ne potem se boš imela slabo in ne boš spoznala te dežele! če misliš potovat in prevozit Irsko po dolgem in širokem, potem se ti bolj “splača” it s svojim avtom ali pa se zmeni s slovensko rent-a-car firmo ki ima veze tudi v Dublinu (imena ne vem zdaj) in skupaj z nimi preračunaj vse stroške! problem je Rokavski preliv za katerega plačaš full če ga prečkaš z avtom! če pa misliš bit npr. v Dublinu in se vsak dan vozit ven, enkrat na sever, drugič na jug, itd. pa se ti splača it z mestnim prevozom kot v vseh večjih mestih!

če pa nimaš nekega točno določenega plana in imaš zmožnost prilagajanja, potem takoj ko prideš v Dublin pojdi še z ruzakom na rami na glavno avtobusno, poglej si urnike odhoda avtobusov, vlakov,…in si na ta način povežeš črto! tako boš prišla skozi najbolj poceni, najbolj boš uživala(če ne boš zaparanojla ker boš kdaj zamudila avtobus in boš morala spat v hlevu) in najbolj boš spoznala to fantastično deželo in te fantastične ljudi!

tukaj imaš še pesem ki malo povzame njihovo življenje:

walking all the day,
by tall towers where falcons build their nests,
on silver wings they fly,
for they know the call of freedom in their breasts,
we saw Black Head against the sky,
with craggy rocks that run down to the sea,
when living on your western shore,
saw the summer sunset, I asked for more,
I stood by your Atlantic Sea,
and sang a song for Ireland.

drinking all the days,