išče se vodnarka*…
…nevem, če si opazila (ker posti več ne skačejo) z Mamo treh posledic te fehtava za recept tvojih Valov, ki so naju popeljali v užitke da je joj. Jaz sem snedla dva kosa, za kar se globoko opravičujem, pa odkrito priznam, da bi jih še, pa ne smem zaradi smetane, pa še samo 3 koščki so bili na pladnji, pa res ne bi bilo lepo od mene. Če ga pripopaš sem gor, ali pa na mail, kar ti je ljubše.
Če bi imela Arabelin prstan, bi si zaželela, da se včerajšnje popoldne ponovi ta hip (zaradi sladice, dedka, predstave…), tako pa šele drugo leto. Da pa bom lažje preživela to obdobje, pa bi kdaj poskusila narediti te valove in se popeljati v ta prečudoviti čas.
Hvala.
Piki, tudi meni je žal, da nisem našla tebe… kje pa si bila, si kmalu odšla?
Nič, to bo treba popravit :)) Kaja in Primož obljubljata nova srečanja, zato držim pesti, da se ta priložnost vrne čimprej 🙂
Uf, sem pa spoznala cel kup novih obrazov 🙂 In zelo sem vesela, da sem videla spet vse tiste, ki jih že poznam. Nekatere so me močno presenetile 😉
Lep pozdravček, prihodnjič pa očke na peclje ;P
Z.
A-ha, nobena nima tu e-maila….
DUNAJSKI VALOVI:
Testo:
3 jajca
15 žlic sladkorja
15 žlic olja
15 žlic mleka
15 žlic moke
1 pecilni prašek
1 žlica kakava
1 višnjev kompot (650 g)
1 do 2 žlici ruma
Jajca in sladkor penasto umešamo, dodamo olje in mleko ter počasi vmešamo moko, med katero smo presejali pecilni prašek. Polovico testa vlijemo v pomaščen in pomokan pekač ter pečemo pri temperaturi 1900C 10 minut. V preostalo testo damo kakav in dobro premešamo. Višnje odcedimo, sok shranimo. Prvo polovico testa vzamemo iz pečice, po njem enakomerno razporedimo višnje in prelijemo z drugo polovico testa, nato pečemo še dobrih 20 minut. Biskvitno testo dobro ohladimo, lahko ga tudi prerežemo in navlažimo s sokom višnjevega kompota, ki smo mu dodali žlico ruma, za odraslo družbo lahko tudi dve žlici.
Krema:
1 vanilijev puding
2 žlici sladkorja v prahu
1 vanilin sladkor
20 dag margarine (Rama)
maraskino po okusu (lahko tudi brez)
Preliv:
10 dag čokolade
5 dag margarine
Vanilijev puding skuhamo po navodilu z vrečke in ga ohladimo. Margarino, vanilin sladkor in mleti sladkor penasto umešamo, dodamo ohlajen puding in dobro premešamo, da dobimo penasto kremo. Namažemo jo po biskvitu. Če smo se odločili, da biskvit prerežemo, ga namažemo tudi po sredini, sicer samo na vrhu. Prelijemo s čokoladno glazuro.
Veselo na delo in … dober tek!